lördag 31 oktober 2009

En annorlunda lördagsförmiddag

Efter att jag övertalat mig själv att jag inte kan sitta hemma i soffan och bara må dåligt plockade jag på mig lite växel och tog bussen ner till stan. Först promenerade jag inom en spel/leksaksaffär och hittade en födelsedagspresent till svärmor. Sen var det dags för frukost på Espresso House. Det blev en smarrig citron-vallmofrömuffin to go.

På vägen till min Chai Latte på Wayne's gick jag inom en blomsteraffär och spontanköpte ett gravljus. Sen köpte jag chokladpraliner i chokladaffären och undvek en gammal högstadiekompis som var på stan med sina två fina små barn på panduro hobby.

Chai Latten var supegod men för ljummen som vanligt. Nästa gång ska jag säga till dem att värma mjölken så in i helvete. Tehuset var stängt så jag gick till konsum och köpte ett paket tändstickor och soppa till middag och började promenera hemåt. På vägen hem gick jag inom en kyrkogård och letade upp en gammal gravplats från 18-talet. Jag tände ljuset, satt vid graven en stund och gick sen hem.


Det är en fin tradition jag började med idag, denna alla helgons dag. Tänka lite på någon som sen länge varit bortglömd. Det fick mig att må bättre.

2 kommentarer:

  1. Gud vad fint av dig. Jag har aldrig tänk på att man faktiskt kan göra sånt.
    Väldigt fin idé.
    Kramar

    SvaraRadera