fredag 30 oktober 2009

Jag nös

Jag har varit rädd för att nysa under varje ruvning. rädd för att pyret ska trilla ut eller att det ska lossna efter att precis ha fäst. Jag vet att det är tramsigt men man blir rätt så tramsig av ivf.

Men för en stund sen nös jag. Låg ihopkurad i soffan när jag nös. Och fy fan i helvete vad ont det gjorde! I vänstra sidan. En smärta så intensiv att jag skrek. Det varade i 20 sekunder tills det försvann helt. Blev så klart skiträdd. Förstår inte hur något kan göra så ont som inte är sönder. Är det nåt som är sönder? Var det äggstocken som fick sig en smäll när jag nös? Är den överkänslig av alla hormonerna? Har så klart googlat lite men är inte övertygad om att det är något normalt eller vanligt...

Jag vill inte nysa igen på ett tag. Det är en sak som är säker.

5 kommentarer:

 1. Jag fick också extrema smärtor när jag nös i början av min graviditet, och min knodd är fortfarande kvar nu, så det behöver inte alls betyda att något gått fel.
  Jag tror att man är relativt öm kring det området i början då kroppen ska anpassa sig för en inneboende.
  Hoppas att allt går bra!

  SvaraRadera
 2. Nu vet jag inte hur det är när man ruvar, men när jag var gravid hade jag likadant. Det gjorde vansinnigt ont att nysa och även hosta, men tydligen var det inget farligt utan det hade nåt med ligamenten att göra.

  SvaraRadera
 3. =) Tack underbara människor som jag inte känner för dessa kommentarer. Just nu känner jag inget annat än hopp! Kanske har pyret fäst? Kanske börjar ligamenten sträcka på sig nu?

  "Bara" 11 dagar tills jag får veta säkert...

  SvaraRadera
 4. Har tyvärr aldrig varit gravid, men en gång när jag var förkyld så....
  Skämt åsido, har tyvärr inga bra erfarenheter och hjälp att komma med i detta ämne.
  Men får lyssna på ovanstående inlägg och då känns det som ett tydligt tecken på att du e gravid! :-) Får hoppas och tro på det iallafall!

  Du får ha en bra helg!

  Kram, kram

  SvaraRadera
 5. Har börjat följa din blogg, och har precis också startar min egen. Inte för att jag är någon kåsör direkt, men mer för att ha ett ställe att samla dagens tankar.

  Angående att ha ont vid nysning, jag har fått fruktansvärt ont vid nysningar under ruvning. Tror det är helt normalt eftersom man oftast är så pass påverkad och uppblåst i magtrakten att det blir lite som att få ett slag i magen. Säkert inget farligt, men ont kan det ju göra ändå.

  SvaraRadera