torsdag 22 oktober 2009

Dagen D närmar sig...

Imorgon är det alltså dags. Den stora äggplockardagen. Fram tills nu, i en vecka ungefär, har jag tillåtit mig själv att hoppas. Jag har visualiserat det där plusset framför mig, blivit upprymd av glädjen som jag vet att jag kommer att känna ifall vi äntligen lyckas. Drömt mig bort till en verklighet där jag är gravid, och A och jag är ute på stan och fikar och hadlar bebisprylar utan att få nog. Jag har levt i en bra "tänk-om"-bubbla för en gångs skull.

Idag känns det annorlunda. Idag är jag jättenervös. Imorgon är första riktiga steget mot det närmsta en graviditet som vi nånsin kommit, missfallet borträknat. Idag vågar jag inte riktigt glädjas åt något som "kanske" kommer finnas i vår framtid inom kort. Jag vågar inte riktigt satsa på "kanske". Inte ens när jag spelar poker vågar jag ta en rövare, hur skulle jag kunna göra det när det gäller något så stort?

Men just för att jag inte vet, för att ingen riktigt vet, om humöret och inställningen kan ha någon som helst påverkan på det lilla embryot som kommer att sättas tillbaka i mig om några dagar så ska jag kämpa med posivitismen. Jag tänker ge mig själv ett frikort. Ett våga-hoppas-kort som jag ska ha med mig överallt och påminna mig själv med, varje gång jag slutar tro. Ett kort som ger mig möjligheten att tvinga bort all oro och alla tradiga tankar och känslor. De närmsta 2,5 veckorna tänker jag leva i en orosfri zon. För den här gången ska det fantamej gå vägen!

Nu VILL jag ha en bebbe i magen!

12 kommentarer:

 1. Med den inställningen så *kan* det inte misslyckas!!
  Lycka till imorgon!!

  SvaraRadera
 2. Jag kommer att ha er i mina tankar hela dagen i morgon. Lycka till!

  Och det är rätt att tänka positivt och tillåta sig själv att vara glad. Det försämrar inga chanser, snarare förbättrar det!

  Ha det bra nu, kram.

  SvaraRadera
 3. Lycka till med ÄP och hoppas du kan hålla fast vid de positiva tankarna. Naturligtvis håller jag tummarna för ett + !!!
  /Lova

  SvaraRadera
 4. Det låter helt klart som rätt inställning. Jag har också sagt det, att jag är gravid tills motsatsen är bevisad. Men ibland brister det såklart, men det är ju inte så konstigt.

  Och jag håller med om att det är spännande, jättemånga som ska föda snart, göra ÄP, har TD etc. Kul att man följs åt, och jag hoppas att du plussar tätt efter mig! ;)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Kikar in och läser lite... Önskar dig lycka till imorgon!
  Hoppas allt går vägen nu!

  SvaraRadera
 6. Å, lycka, lycka, lycka till!!!Kram!

  SvaraRadera
 7. You go girl!! Massor av kramar!

  SvaraRadera
 8. Jättemegastort lycka till! Allt kommer gå jättebra e helt övertygad! När ska ni vara där imorgon?

  Kram,kram

  SvaraRadera
 9. Åh, jag håller tummar och tår för att allt går bra imorgon! :)

  SvaraRadera
 10. Ett STORT, STORT lycka till, till er imorgon!! Kommer att tänka på er och hålla mina tummar för att det blir en bra skörd!!

  Många kramar N

  SvaraRadera
 11. Tusen tack för alla era värmande kommentarer tjejer!!! Nu känner jag mig starkare än nånsin.

  Härligt att ha er vid min sida i den här förunderliga bloggvärlden.

  KRAM!

  SvaraRadera
 12. Du har mina tummar idag!
  Gillar verkligen din inställning, man ska alltid försöka vara positiv!

  Kram

  SvaraRadera