tisdag 13 oktober 2009

Sprutdag 2, IVF3

Andra sprutan gick ännu bättre! Nu slapp jag tänka på att förbereda sprutan inför första användningen. Nu var det bara att tuta och köra och det är precis vad jag gjorde.

Och den här gången kom jag ihåg att ta bomullstuss med alkogel både innan OCH efter sticket. Är aningen stolt faktiskt!

Fast jag tog inte sprutan klockan 19:30 som planerat utan det fick bli klockan 20.00. Planen blir därför att ta morgondagens spruta 19:30 och klockan 19.00 på torsdag när vi är på middag hos våra vänner.

Två sprutor kvar innan undersökning. Den här gången känner jag mig faktiskt inte alls lika nervös som föregående gånger. Vid första ivf:en visste jag knappt om jag gjort rätt med sprutorna och trodde att det inte fanns några ägg därinne. Vid andra ivf:en kände jag mig säkrare men tänkte att jag bara hade haft bonna-tur första gången. Men båda gångerna har det sett jättebra ut och funnits många växande ägg.

Så den här gången ska jag bara slappna av inför undersökningen eftersom jag VET att det finns små ägg i magen. Kanske ber jag läkaren skriva ut en bild på äggen också så kan jag lägga upp den här på bloggen.

Men visst är det konstigt att efter fyra små stick i magen med sammanlagt bara ett par ml hormonvätska så växer det till sig 10-20 ägg? Jag tycker i alla fall att det är helsjukt!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också det är jättekonstigt, svårt att förstå hur det fungerar! Men det spelar ju mindre roll, det fungerar uppenbarligen och det är ju jättebra! Skönt att det går så bra och att du känner dig lugn, hejar på de små äggblåsorna!! =)

    SvaraRadera
  2. Oj vad duktig du är och använder tuss och alkogel, jag frågade på su och de sa att det var rätt onödigt så jag struntade i det helt och hållet trots att det stod på något papper.

    Hoppas det finns alldeles med perfekt många blåsor =)

    SvaraRadera