tisdag 20 oktober 2009

Jag behövde inte betala

på undersökningen idag! Känns fett med najs att ha högkostnadsskydd, det må jag säga.

Undersökningen gick strålande, och jag blev inte sur trots att ÄP inte blev förrän på fredag. Det fanns 5-6 ägg på vardera sida, vissa redo att plockas medan vissa fortfarande behövde växa till sig nån dag. Alltså blir det Orgalutran och Gonal-f även ikväll och Ovitrelle imorgon istället.

Det var Leif som undersökte idag och det kändes superbra! Tycker han är så vettig och ordentlig. Han förklarar alltid så noggrannt och berättade idag extra mycket om slemhinnan som jag såg på skärmen. "Det här på skärmen, som ser ut som ett taskigt läppavtryck, är slemhinnan" sa han. Och så förklarade han om storlek och tjocklek och djupet i bilden. Och mina äggblåsor såg så fina ut, som stora och runda köttbullar! (Ibland säger jag fel och säger ägg, men det man ser på skärmen är alltså äggblåsor. Och i dessa finner man oftast ett ägg. Men inte alltid.)

Jag frågade om vilken progesteronmetod vi ska köra med den här gången och det skulle de återkomma med. Ingen av metoderna är något att hurra för, båda är jobbiga fast på olika sätt. Jag frågade också om det inte finns något annat man kan göra åt mina små blödningar som jag alltid får ca 10 dagar efter ÄL. Enda gången det inte har hänt var när jag blev gravid och fick mitt tidiga missfall i våras. Så det tyder ju på att det är typiskt dåligt att börja småblöda på dag 10. Men det skulle barnmorskan också kolla upp. Men antagligen kan man inte göra så mycket annat än att ta progesteronet...

Svullen och spänd i tjejmagen nu! =)

7 kommentarer:

 1. Tur att du tycker om Leif och jag Fredrik, slipper det krocka om vi någon gång skulle vara inbokade samtidigt! :-)

  SvaraRadera
 2. =) Tänk om vi faktiskt sprungit på varandra där på kliniken...
  Läskigt vad världen är liten!

  SvaraRadera
 3. Visst e den!
  Du får väl lämna en liten souvenir till mig som jag plockar upp i november! Joanna was here... Och Åsa också... Haha! :-)

  SvaraRadera
 4. =) Bra idé! Kanske nån trevlig lapp i nån av böckerna på kliniken?

  Kul initiativ! Jag ska genast börja smida souvenirplaner!

  SvaraRadera
 5. Härligt att allt såg bra ut idag på vulet! Grattis till äp tiden.

  SvaraRadera
 6. Tackar tackar! =) Skönt att det blev den här veckan och inte nästa i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att höra att det såg så bra ut!

  SvaraRadera