fredag 23 oktober 2009

Om hoppet som försvann... :(

Knappt att jag orkar skriva men lika bra och få det gjort,, så kan jag gå och dö sen...

Hoppet var på topp när vi åkte in till kliniken, A och jag skojade om en massa saker. Jag började skriva på en lapp till Åsa som jag tänkte lämna i en bok och till slut var det dags för ÄP. Något av det värsta jag varit med om hittills...Det gjorde fruktansvärt ont trots lugnande tablett, droger i venfloner och lokalbedövning. Tårarna bara rann och rann och jag låg och vred mig av smärtan. De fick till slut droga mig så mycket att jag däckade. Sen minns jag ingenting. Minns inte att jag gick ut från operationssalen, minns inte att jag la mig i sängen och minns inte alls allt trams jag sluddrade till sambon  medan jag var nerdrogad. (Det var en massa himla roliga saker som jag kan berätta sen när jag tycker de är roliga igen...)

Och det värsta av allt...De fick bara ut tre ägg! Tre ynka ägg...det där hoppet jag hade igår är som bortblåst. Har ingen aning om hur jag ska överleva dagen. Känner mig orkeslös, hopplös, misslyckad och trött, men samtidigt känns det som att jag stundtals inte känner något alls...

kram...eller nåt...

17 kommentarer:

 1. Jag förstår precis hur du känner dig.
  Vid mina tre första IVF fick de ut ca 13 ägg per gång.

  Vid vårt 4:e så hade jag ca 30 äggblåsor, men de fick ut endast 6 st, tyvärr så fick vi inte tillbaka något....men det beror också på att min man är bärare av en translokation.

  Så för er kommer det gå bättre. Och kom ihåg, det krävs bara ett ägg för att bli en bebis.

  Styrkekramar till dig/er.//L8la

  SvaraRadera
 2. Nej vad tråkigt! Förstår att du är ledsen och besviken. Men ge inte upp hoppet ännu! Som redan sagts som behövs det ju bara ett livsdugligt embryo. Nu håller jag tummarna för att minst ett av äggen är en rikitg fighter och blir till ett jättefint embryo. Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att det känns jättejobbigt. Men bland dessa tre kanske det finns ett riktigt guldägg, eller två. Eller till och med tre! Man vet aldrig.

  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Hej,
  jag vill bara säga att jag håller tummarna skithårt för att det ändå ska gå bra!

  kram
  i

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas det var de tre bästa äggen de kom åt!
  Håller mina tummar och tår att det går vägen för er! Har inte vandrat den här vägen själv, men har vänner som har..och jag har förstått att de haft det väldigt jobbigt och slitsamt innan det väl lyckades för dem. Så..keep the spirit! KRAM!

  SvaraRadera
 6. Men hjärtat. Vad siktar du på? Kvantitet eller kvalitet? :-D Försök att tänka på att kroppen har ställt in sig på att göra kvalitetsägg, inte några Rusta-kvantites-ägg!

  Håller tummarna hårt för att det ska visa sig att kvalite är det vi sett bevis på idag!

  SvaraRadera
 7. Gumman jag förstår att det känns jobbigt för dig. Men jag ska ge dig lite positiv historia, det finns en tjej som jag har pratat med mycket på fl, hon hade gjort flera försök och sista försöket fick hon som du skriver bara ut 3 ägg. Hon fick två tillbaka och ett till frysen. Nu har hon fått tvillingar. Så fast det känns jobbigt så ge inte upp än.

  Många kramar till dig

  SvaraRadera
 8. Ge inte upp! Det var iallafall 3 ägg! 1 att sätta in och 2 till frysen! Håller tummarna... *kram*

  SvaraRadera
 9. Three is the magic number... tänker på dig!

  SvaraRadera
 10. Det räcker med ett som är riktigt bra!!!
  Håller alla tummar, tår och muttan med för den delen!!
  Kram, Malla

  SvaraRadera
 11. Var så nära nu att sätta mig i bilen och köra söderut för att ge dig en kram, men kom på att jag hittar ju inte till dig.. Så du får ha den tillgodo till här längre fram om/när vi någon gång kommer ses!
  Bara att hålla med alla bra kommentarer här ovanför. Förstår ändå att det känns tungt när man sett fram emot något annat och pissjobbigt med all smärta under plocket. Har det varit så tidigare också?
  Tänker iallafall på dig och hoppas, hoppas, hoppas jättemycket på en riktigt bra söndag med mycket glädje för dig och A.
  BamseKram

  SvaraRadera
 12. Ni är underbara allihopa!

  Tack för att ni gör det här lite lättare för mig och för att ni hjälper mig att hoppas trots dagens tuffa episod.

  Hoppet gick vilse innan idag men nu har en liten del av det hittat tillbaka.

  Massor med kramar!

  SvaraRadera
 13. Jävla skit. Jag håller ändå likt övriga mina tummar och slidmuskler på att de som ändå blev blir till något fantastiskt!!
  Skickar en strykekram så länge.

  SvaraRadera
 14. Jag tror som övriga att ett av de där äggen ändå är guldägget - det behövs ju som sagt bara ett. Många kramar!

  SvaraRadera
 15. THREE IS A MAGIC NUMBER!!!

  SvaraRadera
 16. Hej

  Hittade dig bland mina andra bloggvänner. Vår första IVF fick vi endast ut tre ägg men fick tillbaka ett. Tyvärr gick det inte vägen. Men vår andra IVF fick vi ut fyra ägg, jag blev så besviken. Tre ganska kassa och ett var bra, det fick vi tillbaka. Och det resultatet sitter jag nu och väntar på att föda fram när som helst.
  Som sagt, det behövs bara ett!

  Önskar dig all lycka!!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 17. Vad tråkigt att dom bara fick ut tre ägg, men tänk på att det egentligen räcker med ett enda ägg för att det ska gå vägen!

  Jag håller alla tummar i hela Lidköping för att ni ska få tillbaka ett fint ägg idag!

  Styrke-kramar i massor

  SvaraRadera