onsdag 14 oktober 2009

Sprutdag 3, IVF3

Haha, höll på att skriva IVF2 i rubriken när det slog mig att vi faktiskt är inne på vårt tredje försök. Känns helt sjukt...blev lite nedstämd att vi hållt på så länge men fortfarande inte lyckats. Kan knappt fatta att tiden har gått så fort. Tredje försöket på 5 månader. Jo, nog ligger vi i minsann.

Idag har det som sagt molat hela dagen. Känner det nu också. Känns gött att få det bekräftat att det funkar. Sprutan gick bra, nu går det verkligen av bara farten det där med sprutorna. Inga konstigheter. Och jag är inte längre så manisk vad gäller tiden. Innan tog jag sprutan på minuten varje kväll. Nu känns det inte lika farligt ifall det diffar en halvtimme eller så. Det är nog sunt.

Men jag har allvarligt talat blivit expert på att ta de här sprutorna. Nästan professor i ämnet och bara måste dela med mig av mitt tips! För när jag gjorde det första gången så kom det ut en droppe vätska när jag drog ut nålen. Ingen fara egentligen men jag gillade det inte. Dessutom börjar allt lukta sjukhus som kommer i kontakt med den där droppen. Tricket är att släppa det krampaktiga greppet om fläsket när man drar ut sprutan. Dels så kommer det inga droppar och dels så känns nålen inte lika mycket! Ett hett tips helt enkelt.

Nu blir det filmtitt och sen sovdags. Börjar känna av sprutornas påverkan på min pigghet. Men det ska jag skriva om i nästa inlägg.

10 kommentarer:

 1. Tack, ska vila ordentligt. Blir sängen här strax.

  Skönt med lite tips från ett sprutproffs. (Haha, vi låter som narkomaner allihopa.)
  Jag HOPPAS HOPPAS att det är er tur nu! Jag håller självklart alla tummar och tår + lite till.

  Ha en mysig kväll!
  KRAMAR Sara

  SvaraRadera
 2. Ja visst vänjer man sig snabbt vid det där med stickandet? Jag har aldrig märkt av att nån droppe kommit ut, eller att det luktar. Men så använder jag Puregon. Och jag släpper också fläsket innan jag drar ut den. ;-)

  SvaraRadera
 3. Har missat det där med att släppa efter, får nog testa nästa gång. Men jag vill ju bara ha ut nålen så fort som möjligt när jag räknat klart!
  Snart dags för spruta nr 2 också! Kommer säkert gå galant den med! Har du förresten något bra tips för att göra den lättare? Har vissa svårigheter där...
  Kram, kram

  SvaraRadera
 4. Åh, vågar nog aldrig sticka mig med en sådan själv! Är så sörens spruträdd!! =( Du är verkligen superduktig, är impad!! =)

  Kram och lycka till!!

  SvaraRadera
 5. På tal om sprutor och efterdroppar så tycker jag att det har hjälpt att hålla kvar sprutan en god stund efter att jag sprutat in medicinen... så här som ett tips från en erfaren sprutare till en annan! ;)
  God natt o kram!

  SvaraRadera
 6. N - det är faktiskt ganska häftigt med de här sprutorna, i alla fall Gonal-f som jag tar nu. Nålen är så tunn så tunn att det knappt känns. Jag sticker väldigt långsamt också så att så fort fläskbiten ger efter så bara glider nålen in :) Det låter apräligt, jag vet. Men det är förvånandsvärt enkelt och smärtfritt.

  Åsa - tips om Orgalutranen...nja. Det känns som att hur jag än gör så gör det pissigt ont. Och så svider det! Nålen är ju lite tjockare också så det känns mer. Det är så många saker som är så himla mycket sämre med orgalutranen. Men jag ska tänka extra mycket på vad jag gör på fredag och hur jag gör det. Kanske kommer jag på något riktigt bra :)

  Tack för tummar alla goa tjejer! Alltid lika roligt att kika in på bloggen och se att så många har kommenterat. Idag känner jag mig inte det minsta ensam!
  KRAMAR

  SvaraRadera
 7. Hej läste din historia, och jag önskar verkligen från hela mitt hjärta att ni kommer att lyckas snart för att jag vet hur det känns, det tog ett år för mig att bli gravid, men sen så äntligen blev jag gravid, en underbar känsla som jag aldrig kan beskriva, Såååå önskar er verkligen det bästa, och skulle jätte gärna vilja veta när du plussar. Ta det lungt och oroa dig inte snart kommer du att bli mamma :) Kram Mariam

  SvaraRadera
 8. Tack Mariam!
  Du ingjuter verkligen hopp :)

  Den här ivf är det lugnet som är i fokus. Jag ska bara ligga i soffan och vila.

  SvaraRadera
 9. Vad använder du för spruta? Tror inte att jag har sett den tidigare. Harsjälv användt både Puregon pennan och menopur.
  Det var på mitt 3:e ivf försök som jag plussade första gången, så jag hoppas att det är så för dig med!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Sprutan heter Gonal-f och är som en penna. Innehåller 900 IE, och mina doser är för tillfället på 150 IE vilket innebär att jag kan spruta med den 5 gånger ungefär.

  Men puregon fungerar väl på samma sätt eller? För det är väl också en "penna"?

  Menopur är också follikelstimulerande eller? Äh, jag blandar alltid ihop alla de där olika läkemedlena...

  3:e gången gillt alltså. Vi satsar på det! =)

  SvaraRadera