fredag 19 februari 2010

TD, IVF4

Idag är det alltså testdag. Jag tog det traditionsenliga testet i morse, pinkade på stickan och väntade på att, precis som vanligt, inget skulle dyka upp. Skönt att jag har haft tid att vänja mig vid tanken. Idag blev därför inte så jobbig.

Och ikväll blir det maraton med ett par av de nya 24-avsnitten hemma hos oss med en massa goda vänner. Laga mat tillsammans ska vi visst också göra har jag hört.

Jag har aldrig brytt mig så mycket om pengar, i alla fall inte när det gäller mat. Både jag och A tjänar ganska bra och lovade oss själva efter studenttiden då vi levde på nästan enbart pasta från netto att vi aldrig ska snåla när det handlar om mat. Vi bjuder gärna andra på mat och vin, tycker det är trevligt. Och så kan man alltid hoppas att man blir bjuden tillbaka nån gång...

Men igår sa jag till A att jag hoppas att de andra också vill laga nåt billigt. Och hoppas att vi inte behöver stå för all maten själva. Det har börjat gå upp för mig hur mycket pengar alla kommande ivf-försök kommer att kosta. Det finns inga garantier på när eller om det kommer att funka. Och tills det funkar, eller tills vi ger upp, så kommer vi att bli av med en jävla massa pengar och dessa måste vi börja spara ihop. Så inte nog med att man säkert uppfattas som asocial, hemlig och bitter så kommer man nu även att vara känd som snåljåpen i sällskapet...

10 kommentarer:

 1. : ) Jag gillar att läsa dina inlägg. Jag tror inte någon kan se dig som asocial eller bitter. Du verkar vara en helt underbar människa. Jag har läst alla dina "noveller" och jag tycker du är så stark som fortsätter kämpa och kräva svar.

  Ha en underbar kväll och ta hand om varandra.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni får en riktigt härlig kväll med 24, god mat och goda vänner! Det är ni verkligen värda!

  SvaraRadera
 3. Jag tror aldrig att dina vänner komer att uppfatta dig som nåt av det du skrev.
  Hoppas att ni får en riktigt bra kväll med god mat och 24!

  SvaraRadera
 4. Livet går ju upp och ner och riktiga vänner finns kvar och stöttar även under ens bittra perioder. Hoppas att ni får en trevlig kväll.

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Har just hittat din blog och jag vill först skriva att jag är ledsen att det inte gick denna gången. Jag och min sambo har försökt få barn i snart 7 år, har ett misslyckat IVF bakom oss och vi funderar nu på om vi ska orka med fler. Dels är det oerhört jobbigt och där vi bor får man bara ett gratisförsök så vi vet inte hur vi ska kunna fortsätta då pengarna är ett stort problem. Jag bloggar också om mitt liv som barnlös.
  http://lottal.wordpress.com/

  Ta hand om varann!

  SvaraRadera
 6. Underbara vän, jag tycker du är stark som få! Livet går upp och ner som vi alla vet och riktiga vänner finns alltid med både i med och motgång!
  Och förresten jätte,jättemycket tack för igår. Du anar inte hur rörd jag blev och hur rätt du prickade! Kommer ett inlägg på min sida om det senare.

  Men förstår också det här med kostnaden. Vi har också börjat fundera på det om det nu blir vidare, hur vi kan dra in på pengar för att få ihop till vår dröm. Tittar tex på hus, men de planerna ligger för tillfället lite på is eftersom vi inte vet vad som komma skall. Det är pissigt värre!
  Hoppas ni får en trevlig kväll iallafall med nudlar och vatten! ;-)
  Stora kramar

  SvaraRadera
 7. Har nu kommit till ruvardag 3 och kände att det vad dags att bli social, efter att har varit lite trött och nere. Jag fick dessutom problem med ryggen i förra torsdagen för att vara extra stark inför ÄP.
  Bjöd famijen på middag och det blev riktigt trevligt. Jag trodde att de hade sett mig precis som du känner men ingen var annat än glad då de kom, skönt. Det är nog bara vi som känner oss asociala. Hur roliga är resten av kompisarna i detta väder?
  HA EN TREVLIG KVÄLL. EN STÄRKANDE KRAM TILL DIG!

  SvaraRadera
 8. Du vet säkert redan om detta men jag vill påminna om att du kan ta privat IVF kostnad som bruttolöneavdrag om din arbetsgivare går med på det. Då blir kostnaden lite mindre i alla fall. Helt ok från skatteverket, jag har själv gjort det både på min lön och min sambos vid våra 2 privata IVFer och skillanden blir markant istället för 34000 kr per gång som det kostar på vår klinik för oss så blir det 22 000 kr. Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Lina: Det här hade jag faktiskt ingen aning om. Varför berättar de inte sånt för en på kliniken? Det blir ett inlägg om detta omedelbums faktiskt!

  TACK!

  SvaraRadera