söndag 14 februari 2010

Jag dog lite den här helgen

Det blev som ni vet rött i fredags. Sen dess har det varit brunt, rosa, ljusbrunt och brunt igen. Rött blir det bara om jag går och bajsar (säkert många som känner igen sig).

Jag ringde kliniken i fredags också, för att få lite tröst och svar på mina frågor. Jag fick nog ingetdera tror jag. Jag frågade om det kan vara så att jag har så starka muskler där nere att jag klämt ihjäl fröna när jag nyst, hostat eller bajsat. Förväntade mig ett skratt i luren och kanske ett "Nä, det kan man inte göra". Istället fick jag ett "Jag vet inte" från barnmorskan. Betyder det att man faktiskt skulle kunna nysa ihjäl sina små embryon? Då är jag ju körd med mina allergier.

Vidare så tänkte jag att jag kunde få lite hopp men istället så sa barnmorskan man kan vara gravid även om man blöder lite men oftast är man det inte. Men jag skulle fortsätta med progesteronet och ringa tillbaka till kliniken på måndag.

För att ge mig själv lite hopp på egen hand tog jag ett test igår. Det visade negativt.

Jag tror inte att jag är ledsen för att just det här försöket har misslyckats utan för att det börjar kännas väldigt meningslöst det här. Jag tror ärligt talat att det är nåt fel på någon av oss eller att det är kombinationen av våra problem som gör det omöjligt för oss att bli gravida oavsett hur vi gör. Det kommer kanske, antagligen, aldrig att gå. Och det har jag så fruktansvärt svårt att acceptera.

Jag har vilat, jag har tänkt, jag har försökt att ta igen mig, jag har googlat, jag har soooovit. Trots det så dog ändå ytterligare en del av mig i helgen. Undrar hur många försök vi hinner göra innan det inte finns något av mig kvar...

Tack för ert stöd allihopa!

29 kommentarer:

 1. Låt oss hoppas att även människan har tio liv. Och låt oss också hoppas att vi blir starkare fastän hjärtat går i bitar varje gång.

  Hoppas!

  Kram Kix

  SvaraRadera
 2. Fy så jobbigt... Och vilket uselt bemötande på det. MEN det är ju inte säkert att det är kört. Många får ju inte plus så tidigt även om det växer ett litet där inne. Jag håller ändå en tumme eller två.

  Tänker på dig hela tiden (fast jag inte känner dig har du på nåt sätt etsat dig fast hos mig)!

  SvaraRadera
 3. Goa goa Joanna, det gör så ont i mig att läsa detta. Jag till Sååå gärna att det ska bli er tur nu. Jag önskar jag kunde få allt att gå er väg. Jag tänker på dig! Styrke-kramar i massor

  SvaraRadera
 4. :( :( Hoppas du kan få lite svar/stöd imorgon. Stor KRAM till dig!!

  SvaraRadera
 5. Jag fortsätter tro på ett happy ending för dig! *kramen*

  SvaraRadera
 6. Tänker också på dig, och hoppas verkligen att det finns något hopp kvar. Kram.

  SvaraRadera
 7. Jag tänker på dig och din A! Kramar och åter kramar!

  SvaraRadera
 8. Mitt hjärta brister när jag läser vad du skriver! Jag känner så väl igen mig själv och vi är bara i början på resan. Innan vi började satte vi oss ner och pratade om när vi ev skulle komma att vilja dra i handbromsen och bestämde att "vi" är viktigast, börjar "vi" ta skada så ska vi avbryta men hur avbryter man något man längtar så hett efter?

  SvaraRadera
 9. Tycker att det var så skönt att du skrivit ett inlägg. Har funderat mycket på dig i helgen och tror jag vet ungefär hur det känns.

  Tusen kramar till dig!

  SvaraRadera
 10. Har tänkt så mycket på dig i helgen och undrat hur det gått för dig. Livet är fucking jävla oättvist. Så är det bara. Men vi är ganska bra på att brya ihop och komma igen. Också.

  Men jag ger inte upp än. Det är tidigt att testa redan nu. Kanske därför det inte visar nåt?
  Du skulle ju få tvillingar nu ju. Då kan det ju inte bara vara över!

  Många många stora kramar

  SvaraRadera
 11. Vilket sorgligt inlägg, vad ledsen jag blir. Du skriver så beskrivande att jag verkligen känner din smärta. Tårarna börjar rinna.

  Jag vet inte vad jag ska skriva, jag förstår att du är besviken och det måste du få vara.

  Kram på dig gumman

  SvaraRadera
 12. Godmorgon. Jag vill bara säga att jag tänker på dig/er i allt kämpande. Jag vet oxå att det finns inga ord som tröstar när allt är jobbigt. Jag vet att man inte kan se ljuset eller hoppet men jag hoppas att du snart får det lilla + som du så gärna vill ha. Jag har själv varit på i din situation och jag vet hur man känner sig.
  Kram från lilla jag med 7 ivf i bagaet.

  SvaraRadera
 13. Jag hoppas för er skull att allt står rätt till. Jag vet att den nervösa känslan kan kännas som ett helvete. TA det lugnt och så hoppas vi för det bästa.

  SvaraRadera
 14. Sänder kramar och hoppas att det hjälper lite!

  KramKram

  SvaraRadera
 15. Det får kanske inte dig att må bättre, men jag tänkte berätta en sann historia som kanske får det att ljusna litegrann: En väns bekant fick svart på vitt att de inte kunde få barn på egen hand, de provade IVF ett par gånger men misslyckades. Det sas att hon hade fel på livmodern och att hon, hur mkt hon än försökte ALDRIG skulle kunna få barn. De gjorde tester hit och dit en förgäves. Efter alla motgångar och nedslag så gav hon och hennes sambo upp och ett par månader senare fick dem + på stickn, fastän de fått berättat för sig att de ALDRIG skulle kunna få barn. Igår fick dem en liten pojke. Jag tror inte att det är kört för er del än, inte förrens det står svart på vitt. Jag håller tummarna hårt hårt hårt för er tills ni får det efterlängtade pluset! Kramar

  SvaraRadera
 16. Jag håller fortfarande tummar och hoppas att åtminstone ett pyre har lyckats hålla sig kvar. Förstår fullkomligt hur du känner, jag är inte säker på att jag orkar göra ytterligare en IVF bara för att upptäcka att det inte lyckats den gången *heller*.

  Ha en så bra vecka som möjligt. Kram!

  SvaraRadera
 17. Jag ber och hoppas för er att ni någon dag här skall lyckas. Jag är tror på att det blir eran tur att få känna den lyckan, bara ni orkar hålla ut. Många gånger kan det hända också när man minst anar det. Skänker en tanke till dig och din älskade och sitter här på min ö och även jag hoppas & håller tummarna --<-@ / Emma

  SvaraRadera
 18. Jag vet inte vad jag ska säga, men jag känner att jag vill skicka en kram genom internet. Hoppas du får den!

  SvaraRadera
 19. Jag har tänkt på er ihelgen och jag är så ledsen för eran skull. Livet är verkligen inte rättvist. Hade önskat så att ni skulle få erat plus den här gången.

  Många många kramar till dig!

  SvaraRadera
 20. Jag tänker inte släppa mina tummar för er. Aldrig att jag ger upp för er min vän!
  Ni finns i mina tankar, och än är det inte över för den här gången! STOR KRAM

  SvaraRadera
 21. Vad ledsen jag blir för er skull. Det är plågsamt att tänka på hur ni måste ha det nu. Men en viktig sak ska du komma i håg, det som jag alltid fått höra. Du har INTE gjort någonting för att det skulle bli så här. Man kan INTE nysa för hårt eller göra något annat för mycket så att ett embryo dör. Det vet jag. Vad barnmorskan håller på att svamla om fattar jag inte.
  Ni kommer att resa er igen efter detta, men först måste man ibland bara få kräla i skiten ett tag för att nollställa allt. Det kommer bli bra, ni kommer hitta vägar ut ur detta.
  Stor kram till dig. Jag känner dig inte men känner mycket för dig.

  SvaraRadera
 22. Mina varmaste tankar till dig och det du går igenom, det finns inga ord som kan trösta men det måste finnas mirakel. Många kramar

  SvaraRadera
 23. Ingen orsak! Livet kan vara fruktansvärt orättvist och det är inte alltid man kan få medvind. Men jag tror att om man är riktigt stark så kan man klara allt. Brukar läsa din blogg och är så imponerad av vilken styrka ni har. Det är inte alla par som skulle klara av att gå igenom något nådant här. En stor salut till er, verkligen och som jag skrev så håller jag tummarna för er att allt skall gå bra / Mvh Emma

  SvaraRadera
 24. Jag tycker inte att du ska ge upp hoppet än. Först och främst är det många som blöder under graviditeten och för det andra så tog det minst 4 veckor innan det visade sig på grav.test för mig. You go girl! Hejar på er :)

  SvaraRadera
 25. Fy vad livet är orättvist. Jag hoppas verkligen att ni får erat barn snart, och jag hoppas att ni orkar. Detta äter upp en inifrån. Jag gråter när jag läser dagens inlägg, men mina tårar ska också komma av glädje den dagen då ett barn flyttar in i erat liv. Stor kram på er. L

  SvaraRadera
 26. Har tänkt på dig de senaste dagarna. Nu har jag läst ditt senaste inlägg och kan inte låta bli att fälla några tårar.

  (Det dog en bit av mig oxå i helgen...)

  Kram från Catrin

  SvaraRadera
 27. bajs hit, och bajs dit, här var vi öppna med vad ändtarmen släpper ut och hur det ser ut :P

  SvaraRadera
 28. :) Om det ändå var så väl och färgerna kom från ändtarmen. Nu kommer de tyvärr från det andra hålet vilket innebär att nästa barnförsök kostar 24000 kr. För så mycket pengar så har jag inga problem att prata bajs hit och bajs dit ;)

  SvaraRadera
 29. Joanna, pengar är bara pengar. Det viktiga är ni!
  Ta hand om er! Vi ska in i morgon jag är skit nervös. Försöker ta en dag itaget och klara den på bästa sätt. Gör det samma du har ju resan och erat fortsatta liv att se fram emot.
  Kram

  SvaraRadera