onsdag 10 februari 2010

Jävla kaka!

Jag skulle ju baka igår. Hade alla ingredienser hemma och var jätteladdad. Hittade två recept och gick efter det andra. Men sen när kakhelvetet skulle in i ugnen så fick jag för mig att det skulle vara inne 20 min (enligt det första receptet där satsen var dubbelt så stor som i andra receptet). Egentligen skulle alltså kakan ha varit inne i 10 min...

Jag brukar alltid gå och titta till kakan när det är 5 min kvar, men det var ju 5 min för sent och då såg kakan ut så här:
Så det blev inga kärleksmums, inga snoddas, inga moccarutor. Känns som hela kola-fiaskot om igen. Måste jag provbaka en gång innan det blir rätt? Eller är det ugnen det är fel på? Ikväll hinner jag nog inte baka igen så det får bli imorgon i så fall....BLÄ!

4 kommentarer:

 1. Mina kakor ser så ofta ut så :-(. Vi har en gammal ugn, som är jättebra för vanlig mat, och sockerkakan går också hur bra som helst i den, men andra kakor är alltid riskfulla... Det är dags att renovera vårt kök och skaffa en ny spis/ung.

  SvaraRadera
 2. äsch då! sådär ser dock mina alltid ut. jag e en hopplös bagare...

  SvaraRadera
 3. Förbenat. man blir alltid lika arg när det där händer. Men testa gärna receptet jag nyss lade upp, sååå goda kakor och jag har inte misslyckats med dem än..helt otroligt..är annars rätt kass på bak..

  SvaraRadera
 4. Strunt i det, är ändå glasyren som e godast oavsett! ;-)

  SvaraRadera