lördag 20 februari 2010

Te-missbrukare

Jo, jag erkänner. Jag dricker absurda mängder te. Men ända sen vi började försöka bli gravida har jag försökt skära ner på det. Jag har bytt ut vissa koppar av mitt mumsiga svarta te mot grönt te istället. Ibland tar jag steget och vågar mig på en kopp rött. Och vill jag känna mig extra duktig så har det faktiskt hänt att jag till och med kompromissar med en kopp ÖRTTE. "Herregud" säger ni? Jo, så tänker jag själv ibland =)

Och vad gäller kaffe så har jag bunkrat upp med massor av olika sorter koffeinfritt ifall jag blir trött på te.

Sen om det har hjälpt något, ja det vet jag inte...

Svart te har en väldigt behaglig brun-röd färg och kan med fördel drickas i ett klart glas. Men igår, på jobbet, gjorde jag misstaget att göra grönt te i ett klart glas. Och allvarligt, det enda jag tänkte på när jag tittade på glaset var att det inte alls såg ut som te.

Här kommer en bild, så kan ni få avgöra själva. Men jag kan ju med säkerhet säga att jag hädanefter alltid kommer att bespara mig själv den synen och bara dricka grönt te i keramikkopp.

7 kommentarer:

 1. Te är gott! Men ja, grönt te gör sig nog bäst då man inte ser färgen :P

  SvaraRadera
 2. Jag drack inte alls te för tio år sedan, bara kaffe. Sen blev det svart te när magen började protestera mot kaffet. Sen blev det grönt te när jag insåg att det är mycket godare och nyttigare dessutom ;-) Och nu älskar jag även vitt te. Rött har jag svårt för liksom ört-teer...de är liksom inte TE utan mer varm saft.

  SvaraRadera
 3. Mmm, ser aptitligt ut. ;)

  Har hittat hit idag och tänkte följa din resa!

  SvaraRadera
 4. Hahaha. Jo, namnet är riktigt långsökt som sagt. Ska ärligt tala säga att jag inte funderat alltför länge. Först tänkte jag någon synonym på ditt namn men kom inte direkt på något bra där, sedan blev det med en viss dålig fantasti och taskigt tålamod Staffan som har vissa samband med en ort som du har anknytning till. Skitdåligt, jag vet... :-)
  Men i egenskap av gudmor kan du få äran att döpa honom, så får det bli Staffan i andranamn!
  Bara att återkomma när du bestämt dig! :-))
  Kram, kram

  SvaraRadera
 5. alskadebarn: Välkkommen hit! =)

  SvaraRadera
 6. De finns goda röda te, men det är svårt att hitta.
  Om man avstår från svart te för att man försöker bli/är gravid så är det lika bra att börja med rött eftersom grön te innehåller en hel del koffein även den.Jag håller på med ivf själv oxå så jag har verkligen LETAT efter gott rött te och lärt mig tycka om det, och nu gör jag det!

  SvaraRadera
 7. Det finns flera jättegoda röda teer! Ett tips, jag läste för ett par år sedan i en hälsotidning (tror det var MåBra) att om man ville bli gravid ska man speciellt undvika grönt te (har glömt varför). Svart te var inte heller att rekommendera på grund av koffeininnehållet.

  Jag är själv teoman, men har helt övergått till rött te nu, dricker aldrig annat. Mer jag har i och för sig inte blivit mer gravid för det :-)

  SvaraRadera