fredag 12 februari 2010

Nu blev det rött...

när jag var på toa precis.

Någon som har några positiva tankar eller ord om det? Annars tror jag nog det faktiskt är dags att ge upp. Inga fler progesteronsprutor...

5 timmar kvar att låtsas se vettig ut på jobbet. Sen är det helg och då kan jag gå och deprimera mig själv bäst jag vill. Hoppas jag kommer ur det tills det är dags att åka på semester. Jag är ok med att förpesta mitt eget liv men jag vill inte förpesta mammas semester som hon betalat dyra pengar för. Och pengarna hon gav oss för den här ivf'en är ju long gone så det känns som att hon behöver en semester med en glad Joanna.  Jag är inte ok med att förpesta A's liv heller men just nu har jag svårt att hålla igen och vi bor ju ihop...

Nu slog det mig dessutom att jag i så fall kommer att ha ÄL under semestern...men äh, skit samma. Vi lär ju aldrig lyckas på egen hand ändå.

35 kommentarer:

 1. Jag är verligen ledsen för eran skull. Hoppas att det går bra att jobba. Sen kan du åka hema och bara mysa på. Men du vet att det inte behöver vara kört än i alla fall. Du fick ju tillbaka 2 och om bara ena fastnar så kan man börja blöda lite grann. Många kramar till dig.

  SvaraRadera
 2. Ge inte upp än! Ena ägget kan ju ha fäst! :) håller tummarna!

  SvaraRadera
 3. Jag har funderat på det här med två ägg. Varför skulle det börja blöda bara för att det ena ägget inte har fäst? Ett ägg som kommer ut är ju ingen blödning, det är bara lite slem. När man får sin mens blöder det ju för att det inte har blivit någon graviditet alls och slemhinnan stöts ut...

  Eller? Tänker jag fel?

  SvaraRadera
 4. Jag har inga ord att säga, men jag tänker på dig ska du veta!!
  Kram kram kram kram kram

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna för dig!

  SvaraRadera
 6. Äh, fy f*n. Förlat om jag svär, är sa ledsen för er skull. Men du, man far vara ledsen. I alla fall precis efter. När aker ni till Thailand? Jag tror att det kommer göra dig gott. Och om du är ledsen nagon dag sa tar mamma hand om dig, de brukar inte ha nat emot det vara kära mammor.

  Stor stor kram till dig.

  SvaraRadera
 7. fråga doktorn...

  SvaraRadera
 8. Jag vet tyvärr inte så mycket om detta (ännu).
  Men hur som helst så hoppas jag ändå att det inte är kört för er denna gång. Jag håller alla tummar!

  Kram!

  SvaraRadera
 9. jag har inga svar alls och inga förklaringar, jag hoppas bara att det är ngt som "kan bli så" och att det trots allt inte är mens.

  SvaraRadera
 10. Hmm, känner inte till hur det kan vara när man satt in två.

  Som alltid så sa de till oss på kliniken även denna gång att "om du blöder lite så behöver inte det betyda något" och "blöder du mycket så minskar förstås chanserna att det kan ha lyckats men det behöver inte vara så, det finns de som blöder mycket men ändå är gravida och får en fullgången graviditet".

  Ja, vad ska man tro, inte lätt.

  Känner SÅ starkt med dig och A för jag känner så väl igen mig i dina tankar och funderingar. Försök (även om jag förstår att det är nästan omöjligt) att vila och ta det lugnt. Åk hem och skit i jobbet, det betyder inte ett skvatt just nu! När har du testdag?

  Jag önskar så hett att det ska lyckas för er denna gång och att det här bara ska vara en blödning som inte har någon betydelse alls!

  Förstår dina tankar gentemot din mamma, men hon måste ju också ha vetat om chanser att lyckas och risker att misslyckas med IVF innan hon gav er pengarna? Om det vore min mamma så skulle jag också tycka att det var jobbigt för hennes skull - men det är inte lätt att försöka dela sig och tänka på andra samtidigt som man själv lider. Det tycker jag är så starkt av dig!

  Kramar i massor till dig, jag håller mina tummar blåa!!

  SvaraRadera
 11. Hej!

  Jag är en av alla dom som är med dig i den är IVF svängen jag förstår verkligen hur ledsna ni är just nu.

  Men vid mitt förra IVF satte jag in 2 ägg och jag blödde på dag 9 och gav upp och bröt ihop. Dock upptäckte jag att det inte fortsatte att blöda utan slutade och på dag 14 så plussade jag. MIn läkare sa sen att det är vanligt med blödningar om det är två.... så ge inte upp riktigt än och sluta inte med progesteronet. Jag håller tummarna för ett lyckligt slut för er.

  SvaraRadera
 12. Hej!
  När jag väntade nr ett så blödde då och då från v6 till v9. Trodde ju självklart att de var missfall på g och fick komma in å göra vul å allt såg bra ut å läkarn sa att visa bara blöder utan någon andledning under grav å ibland kan det vara så att de va 2 från början och 1 kom ut. Fick en frisk liten kille. Hoppas det är samma för dej.

  SvaraRadera
 13. Ge inte upp!Det behöver inte vara kört för att du blöder lite, det vet jag andra som gjort och sen plussat i alla fall.
  Började läsa din blogg för bara ett kort tag sedan och jag känner med dig och A. Jag och min man har varit inne i IVF-svängen också och för mig var det så oerhört tufft och deprimerande. Vi misslyckades två gånger, vi fick inte ut några ägg alls första gången och sen har vi provat äggdonation som inte heller lyckades. Alla läkare sade att det var kört för oss att få barn. Nu sitter jag här i vecka 26 med ett barn i magen som inte blev till genom IVF, ingen fattar hur det har gått till.
  Det jag vill säga med detta är det är inte kört! Jag vet att det låter överhurtigt och att man måste få sörja men det finns också hopp.
  Jag känner med er och hoppas så det värker att ni ska få ert barn snart.
  KRAM!

  SvaraRadera
 14. Jag vet inte mycket om detta med 2 ägg för jag har ju aldrig fått sätta in det. Men jag vet hur det är med mensen och det låter otroligt tidigt att få den på dag 7. Du tar väl dessutom hormoner och de brukar fördröja mensen ytterligare.

  Nja, jag tror nog att det inte är mensblödning i alla fall. Fast vet inte vad det är istället. Men ge inte upp. It aint over until it´s over.
  Tänker på dig massor!
  Bamsekramar

  SvaraRadera
 15. Ja, som alla säger så behöver det inte vara kört. Men fan det måste vara nästan jobbigare att kastas sådär mellan hopp och förtvivlan, så på nått sätt kanske det är lättare att bara känna att blod betyder att det inte blev något. =( Men jag hade inte räknat ut något, (säger jag som fortsatte testa 2 dagar efter mens... men har också blödit båda gångerna jag var gravid varav en slutade lyckligt) men samtidigt förberett mig liksom på att det inte funkade denna gång. Jag är iallafall avis på thailand, bättre med resa till thailand och barnlös än ingen resa och barnlös ;)

  Jag håller fortfarande tummarna för dig och om det nu visar sig inte gå så får ni hoppa upp på hästen igen, fan dom gör ju så jäkla mycket nu för tiden, jag tror på er och hoppas samtidigt på mig själv med! Kram på dig!

  SvaraRadera
 16. Hej

  Usch vad trist, men jag hoppas fortfarande att det inte är över. En del kan som sagt blöda en del under graviditeten. Det händer ju en del där inne i början och då kan blodkärl gå sönder sa barnmorskorna till mig.

  Jag håller iallafall tummarna hårt för er!

  Kram

  SvaraRadera
 17. Åh, vännen. Gråter med dig nu. Men efter att ha läst många inlägg här ovan tycker jag inte att du ska ge upp hoppet än.
  Uppenbarligen kan det ju blöda trots att man är gravid.
  Tänker på dig! Varma kramar
  (Och många tack för din fina hälsning idag på kliniken)

  SvaraRadera
 18. Måste bara säga... Vilka helt underbara tjejer ni är som läser denna blogg!!! Sitter här med tårar i ögonen över att det finns så fina människor som delar med sig av erfarenheter och stöttar och hejar. Jag är en nära vän till Joanna, men inte i närheten av att tänka på barn själv än, och har därför varken erfarenhet eller kunskap att dela med mig av. Känner mig många gånger väldigt maktlös, jag vet inte vad som är rätt att säga eller göra, och då känns det bra att alla ni tjejer finns som vet och förstår och kan bidra med det som jag inte kan. Önskar att ni ALLA snart får följa varandra genom gravid- och barnbloggar istället!!

  SvaraRadera
 19. Tänker på dig, än är loppet inte kört, det kan ju fortfarande vara något även om du blöder lite.
  kramar

  SvaraRadera
 20. Jag kan känna din panik. Jag hoppas verkligen att det inte är någon fara. Det är ju faktiskt väldigt vanligt med blödningar under graviditeten så ge inte upp! Tänker på dig.

  SvaraRadera
 21. Jag känner så med dig!! Men jag tror fortfarande på att det finns hopp. Tanken på min väninna som jag nämnde förut ger hoppet i ditt fall. Hon blödde också med 2 embryo, och till slut fick hon en vacker flicka. Ge inte upp än, fast jag vet hur svårt det är!!!
  Många kramar!

  SvaraRadera
 22. Men gumman!

  Vad ledsen jag blir av att läsa det du har skrivit, men hur kan du veta att det andra ägget inte har fastnat?

  Om jag hade varit i din situation så hade jag nog tagit kontakt med din barnmorska och be henne kolla lite grann hur det ser ut.

  Hoppas att allt löser sig för dig och A

  Kram // Pernilla

  SvaraRadera
 23. Jag vet inte hur det funkar med två ägg, men tycker som de andra att du inte ska ge upp än. Det är ju så väldigt tidigt och som flera skrivit kan man ju blöda och ändå vara gravid. Kram.

  SvaraRadera
 24. gumman, jag finner inga ord... men efter att ha läst vad alla andra skrivit så tycker inte jag heller du ska sluta med sprutorna tills du vet helt säkert! mens dag 7 låter ju faktiskt ganska konstigt...förstår att du inte har något hopp kvar, men försök stå ut i en dimma de sista dagarna...
  Om man ändå kunde ge dig en kram...
  // M - http://ledsenihemlighet.blogg.se

  SvaraRadera
 25. Ge inte upp, kära du! Efter att ha läst många av kommentarerna här, så förstår jag att chansen ändå är stor att det finns mirakel i din mage! Håll ut!
  Styrkekram

  SvaraRadera
 26. Jag hoppas verkligen att detta inte är över än för er. Denna tomhet som är som ett svart hål som kommer och griper tag i en. Jag hoppas och hoppas, in och läser hela tiden. När jag läste rubriken kom ett stort högt "Faaaaan". Stor varm kram L

  SvaraRadera
 27. Som alla skriver: det finns fortfarande en möjlighet! De satte tillbaka två fina ägg och minst ett kan fortfarande vara kvar och boa in sig nu. Kanske du borde prata med din läkare för konsultation. Vi håller alla tummarna. Kram!

  SvaraRadera
 28. Nej! Förstår att du är ledsen. Men ge inte upp hoppet helt och hållet förrän du vet säkert efter att du testat. Som många skriver så kan man blöda fast man är gravid. På min klinik säger de alltid efter insättningen att man inte ska ge upp ifall det blöder lite, det kan ha lyckats ändå. Men jag vet ju av egen erfarenhet hur du känner, det är förjäkligt! Fortsätter ändå hålla mina tummar för er!

  SvaraRadera
 29. Håller tummarna för er och har en riktigt bra känsla för att det faktiskt finns ett litet frö i er som gror till sig! Kan tillägga att jag snart kommer gå in i IVF 4 med 3 missfall som bakgrund och ser fortfarande vädigt ljust på saker och ting! Stor kram

  SvaraRadera
 30. Jag började blöda 10 dagar före min testdag. Det kom rosa på pappret. Sen var det så till och från, men nästan varje dag, i två veckor. Ibland så pass mycket blod att jag visste att nu var det verkligen en stor blödning på gång, nu hade det startat ordentligt.
  Men det blev inget mer. Blod nästan varje dag i två veckor var inget ägg som inte ville stanna kvar. Det var slemhinnor som bråkade efter allt de blivit utsatta för, och blev utsatta för eftersom mirakel just då skedde i min kropp.

  Jag fick många kommentarer i bloggen då om att blod inte alls behövde betyda det värsta. Många, många blödde en del tidigt i grav. Många fler än vad jag någonsin hade kunnat tro. Det är till och med vanligt, inte bara det att det händer. Det är vanligt.
  Dock hjälpte det inte mig. jag visste att det var kört för min del. För mycket blod för att det bara skulle kunna räknas till "lite blod i början".

  Resten vet du.
  Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att det är samma sak för dig. Som man laborerar med kroppen vid ett IVF: Alla dessa sprutor, sprayer, mediciner. Alla dessa hormoner. Det är inte ett dugg konstigt att det kommer blod. Dina små embryon kan må alldeles utmärkt där inne i alla fall. Ge inte upp hoppet, för hoppet finns!

  Som jag tänker på dig, som jag håller allt som finns att hålla. Som jag önskar, av hela mitt hjärta, att det är din tur nu.
  Och jag vågar tro det, jag vågar för jag vet att det där blodet inte alls behöver betyda det värsta. Absolut inte!

  SvaraRadera
 31. Vill bara säga att jag verkligen är ledsen, har själv gått igenom tre misslycckade ivf. Den fjärde gången fick jag blödning på 11:e rd och trodde det var kört, men testet visade plus! Gör test och håll tummarna!

  SvaraRadera
 32. Massa kramar till dig tjejen - hoppas verkligen blödningarna har upphört!

  SvaraRadera
 33. Hallå där!

  Har helt glömt bort att skriva till dig, så det är ju inte så konstigt att jag inte fått din adress, haha!
  Men hur som helst, du har ju vunnit en Swissdepil i min blogg! :)

  Så maila adress till i.myrin@gmail.com ;)
  Kram!

  SvaraRadera