torsdag 11 februari 2010

Gårdagen

Igår var jag på möhippa. För min kusin, hon med den lilla bebisen som jag inte träffat på jättelänge, eftersom jag blir så påmind om allt det där jag inte har när vi ses. Möhippan planerades i all hast eftersom de bara ska gifta sig i rådhuset, utan gäster och bröllop och kom ut med det i helgen. Jag fick ett samtal från en av hennes vänner och tänkte, vad trevligt! Nu får jag äntligen en chans att träffa min kusin utan bebis =) Såg verkligen fram emot det, eftersom vi inte setts på snart ett halvår.

Sen fick jag mig den ena chocken efter den andra. Hennes sambo hade inte ordnat så att bebisen inte behövde vara med så den fick följa med i en barnvagn HELA dagen. Så det blev en massa gullande, matande, lekande och blöjbytande...på en möhippa! Vem har hört talas om det?!!! Halvvägs in på eftermiddagen dök en höggravid (v39!!!) kompis upp som också skulle vara med på möhippan. Med sig hade hon sin 2-åriga dotter!! Hon ville bara leka med bebisen hela tiden medan han inte tyckte att det var särskilt roligt så han storgrät ända tills klockan äntligen blev 18 och det var dags att bege sig till restaurangen, för då blev bebisen äntligen upphämtad av sin pappa. På restaurangen möttes vi upp av ytterligare en kompis som i sin tur hade med sig sin dotter på 3 år. Så middagen bestod till stor del av en massa barn som sprang omkring, satt och bankade med sina bestick på tallriken eller stortjöt för att den ena tagit den andras leksak. Och givetvis pratades det en hel del om den höggravida tjejens matvanor, bilbarnstolar, barnets position i magen och det ena med det tredje.

Nu är det visserligen så att jag faktiskt lyckades ha lite trevligt under kvällens gång ändå. Jag blockerade allt som hade med barn och graviditeter att göra och fokuserade på alla de andra vännerna och min kusin som jag var så glad att kunna prata med igen. Tjejerna som var med var jättetrevliga och vi hade riktigt roligt tillsammans. Men vem har hört talas om en möhippa med en massa barn på?! Kanske tur att jag inte visste om att det skulle bli så för då hade jag antagligen aldrig velat vara med...

Men allt det här ihop med att jag fick rosa flytningar igår blev kanske inte en alldeles lysande kombo. Så idag är jag aningen utmattad, för det gick åt MYCKET energi igår.

11 kommentarer:

 1. Men shit! Vem vill ha barn med sig på möhippa?
  Är det inte då man ska kunna "släppa loss" en sista gång och bara fokusera på sig själv och sina vänner.

  Va bra att du var så duktig på att blockera det hela knasiga och faktiskt kunde ha lite roligt iaf. Jag är stolt över dig vännen!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 2. Uhm..näe det var ett nytt grepp, att ha med massa barn på en möhippa. Så hade inte jag velat ha det iaf. Snacka om att inte få slappna av och njuta av sin dag... Men bra du lyckades ha trevligt ändå! =)

  SvaraRadera
 3. Men bra att du ändå hade trevligt!

  SvaraRadera
 4. Nej men gud vilken konstig möhippa.. känns som det kanske förtar nöjet lite om det är massa barn med?

  Skönt att du hade kul periodvis iaf!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hehe, på min möhippa var det också med en bebis, hela dagen och hela kvällen!! Dessutom så fick jag under lite högtidliga former frågan om inte jag och K ska ha några barn? Alla stod och väntade på svaret. Skitjobbigt, och jag blev så paff när frågan kom så jag inte visste vad jag skulle svara utan stod och skruvade på mig och tittade ner i marken och viskade "jo, det har vi väl tänkt.."

  Känner med dig!

  SvaraRadera
 6. Vilken märklig möhippa. Mest trist för henne kan jag tycka, det är ju då man vill släppa loss och inte tänka på att se till någon annan.
  Kul att du hade trevligt iaf =) Själv är jag i en period där jag tycker att det är jättejobbigt att träffa mina gravida vänner. Jag hoppas att det ge med sig snart, för jag vill ju egentligen träffa dem.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Djeezez. Fy fan säger jag - det låter som en väldigt energisugande möhippa.
  Hur tänker folk?
  Ursäkta, men det låter grymt tråkigt och dessutom på något sätt självutplånande. Är inte dessa donnor mer än mammor och fruar? Suck.

  SvaraRadera
 8. Låter som en lite märklig möhippa. Är inte tanken att den blivande bruden ska få en dag för sig själv och sina väninnor?

  Skönt att höra att du ändå hade det trevligt!

  SvaraRadera
 9. Vad tråkigt att det inte blev så lyckat.. /Lillsnörpa

  SvaraRadera
 10. Fy, vilken udda möhippa. Inte direkt vad man väntar sig... Som blivande brud hade jag nog inte heller varit direkt nöjd.
  Men "det som inte dödar..." heter det ju. Så du har garanterat blivit en starkare människa av den upplevelsen!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Vilken konstig möhippa, inte tar man väl med sig barnen på en sån.

  Men det var ju bra att du hade lite trevligt i alla fall.

  SvaraRadera