fredag 19 februari 2010

Fredag!

Och äntligen snnart helg! =)
Jag har mailat kliniken i Falun och väntar spänt på svar. A tycker att vi ska fortsätta på Öresundskliniken eftersom vi tog fram en ny modell för nästa behandling som han hoppas på. Jag har även kontaktat Curakliniken i Malmö som tillhör samma organisation som kliniken i Falun men återigen blir jag besviken av bemötandet.

Jag mailar och skriver att vi precis misslyckats med vårt fjärde försök och jag undrar lite om deras rutiner och vad som krävs för att långtidsodling ska komma på tal.

Hade jag jobbat där hade jag svarat något i stil med: "Vad tråkigt att ni inte har lyckats efter 4 försök. Kriterierna är många när vi tar beslut om långtidsodling är ett alternativ, men kanske vill ni komma hit så kan vi ta ett samtal och komma fram till ett beslut tillsammans. Vi vill gärna försöka hjälpa er".

Istället får man svaret: "Det som avgör är antal behandlingar, kvalitet på äggen och hur många som blir befruktade. Minst fem måsta vara befruktade för att odla vidare till dag fem." Och där tog det slut...
Är inte det lite konstigt?

Så nu vet jag inte riktigt hur eller vad vi ska göra. Tänker ta mig en riktig funderare i helgen =)

Igår skulle vi börja med att sätta upp våra garderobsskjutdörrar men kom fram till att det inte var så enkelt som vi hoppats på. Det ena problemet efter det andra dök upp och till slut var vi så matta att vi gav upp och gick ner och tittade på OS istället.

Håller tummarna extra hårt för Åsa som är på ÄP på Öresundskliniken idag. Kom igen nu Åsa! Heja heja! =)

Och, förresten! Inatt svettades jag aningen mindre och slapp byta om mitt i natten, vända på täcket och ligga på en handduk. För det har jag fått göra de senaste 5 nätterna - URK!

8 kommentarer:

 1. Du och jag får nog ta och starta upp en egen ivf klinik för vi vet i alla fall hur personerna som går där vill bli bemötta.

  Hoppas att du får ett bättre svar från Falun.

  SvaraRadera
 2. DU, jag vart ju ruskigt nyfiken då du skrev att du kan 3 språk flytande! och 2 lite halvdant? tell me :) Jag vill också vara en språkgudinna :D

  SvaraRadera
 3. Hehe jag kan INGA språk :P Inte utöver engelska och svenska iaf. Läste tyska i högstadiet men det fanns annat som jag fann roligare än att gå på lektionerna. Tyvärr - tycker jag nu. Men men det är ju aldrig försent att lära :)

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att Cura svarade så tamt... Ledsen om det var jag som fick dig att ta kontakt med dem, och så fick du det bemötandet. Det var ju verkligen inte min avsikt. Men det vet du ju, eller hur?
  Hoppas Falun ger ett bättre och trevligare svar!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag har läst din blogg bara ett kort tag. Är verkligen ledsen för er skull att ni inte lyckades denna gång!!! Många styrkekramar till er!!

  Vi är i tankarna att starta upp syskonförsök o har varit i kontakt med Falun. Jag rindge direkt o pratade med en barnmoska där. Mycket trevligt bemötande o hon svarade på alla mina frågor (som var några stycken...). Tror det är bästa sättet få bra svar att ringa dit för då kan dom också ställa följdfrågor som gör det lättare för dem att svara korrekt. Förstår det är jobbigt ringa just när man inte mår bra, men tror det är det bästa!
  Hållar mina tummar för er i framtiden!!!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Du är så stark som orkar trots det dåliga bemötandet!

  SvaraRadera
 7. Mycket ska man behöva stå ut med... Puh, hoppas det blir bra iallafall till nästa gång var ni än väljer. Vet vad du tycker om akupunktur, men som sagt hon jag går hos är skitduktig och har väldigt bra nålteknik som hon själv sa och jag är benägen att hålla med. Så om du trots allt vill försöka med detta igen är det bara att höra av sig så kan du få hennes kontaktuppgifter. Kanske för långt att åka för dig dock, men tänkte bara nämna det för så lugn och harmonisk jag varit änsålänge har aldrig existerat under mina tidigare försök.
  Och återigen tack för tummarna och presenten förresten! De gjorde verkligen susen! <3

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!

  Vad jobbigt det maste vara att inte fa bra bemötande och halvdana svar.. Hur manga befruktade "brukar" ni fa? Pa min klinik vill de att man har minst 5-6 stycken i bra kvalitet. Oftast faller nämligen ca hälften bort, alla klarar inte av att bli blastocyster, och det är ju otroligt ledsamt att inte fa ga till ET.

  Vissa av de embryona hade kanske klarat sig till blastocyststadiet om de satts tillbaka pa dag 2 eller 3, vissa säger nämligen att livmodern är den bästa miljön för ett embryo att utvecklas.

  Vid IVF 1 körde vi langtidsodling. Vi hade 8 embryon och 4 blev blastocyster. Fick 1 vid ET och sen gjorde vi även 2 FET. Inget plus.

  IVF 2 fördes ett embryo tillbaks pa dag 3. De andra 12 (helt otroligt att vi hade sa manga..) langtidsodlades. Pa dag 5 hade vi 7 kvar. Vi fick tillbaka 1 (2 sattes alltsa in totalt men vid tva olika tillfällen). Plussade och sag ett hjärta ticka i vecka 6+3 men fick missfall 2 dagar senare.. (28/12)

  Oj nu blev det langt och en massa om mig! Sorry! Men da jag inte bloggar om det själv sa kände jag att jag ville berätta för dig om var resa. Hoppas att det var ok.

  Stor stor kram!!!

  Ps Det är sa himla orättvist att man ska behöva oroa sig för pengar ocksa mitt iallt det jobbiga. Kram igen!

  SvaraRadera