torsdag 4 februari 2010

Två sprutor senare

Och rumpan mår ganska bra. Det brukar ta ett tag innan den ömmar ordentligt, men den som väntar på nåt gott... =)

Testdag efter den 18e heter det i papperna, vilket innebär 29 sprutor till. Trots att det var ett tag sen vi höll på med detta så är A jätteduktig. Gör knappt ont utan svider bara lite grann. Det blir värre efter ett par dagar när det finns färre och färre ostuckna ytor att sticka på. Och det är ju inte lite vätska som ska injiceras. 2 ml, alltså nästan dubbelt så mycket som jag brukade injicera i magen...

Nu väntar en hel rad med härliga graviditetssymptom. Det absolut sämsta med progesteronet är nämligen att man tror att man är gravid även om man inte är det. Jävla hormoner...kan de inte bara göra det de ska för en gångs skull? Och se till att de små fröna fäster? För tänk om den här gången äntligen skulle kunna sluta lyckligt?  =)

Har jag nämnt att jag är nervös?...

8 kommentarer:

 1. Jag frågade min läkare om jag fick progresteron i injektionsform men han sa då att de hade slutat med det för längesedan. Så jag undrar hur det kommer sig att du har fått det? Jag skulle gärna vilja ha det, då jag tror att det är lättare för kroppen att ta upp det.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du är nervös, men som alltid hoppar dom här dagarna fram ganska fort ändå.. även om det inte känns så!

  Spännande är ordet!

  kram

  SvaraRadera
 3. Första gången vi gjorde ivf fick jag vagitorier, men min mens kom jättetidigt (efter 10 eller 11 dagar tror jag) och då tyckte läkarna på kliniken att jag borde prova med injektionerna. Antagligen för att, precis som du säger, progesteronet upptas bättre. Men det verkar vara långt ifrån alla som behöver det och för de flesta är vagitorierna tillräckligt.

  Men med injektionerna har mensen kommit lite senare i alla fall. Inte lett till nån graviditet tyvärr... :(

  SvaraRadera
 4. Sara nr2: Men visst hade det varit gött om man bara kunde sova sig igenom det?! =)

  SvaraRadera
 5. Hur bestämde du dig till slut? Stannar du hemma resten av veckan?
  Kram

  SvaraRadera
 6. tonci: Jajjemen. Jag stannar hemma. Vet inte om det är bäst men kände att jag ville ta ett beslut redan imorse så att jag slapp bli stressad imorgon bitti.
  Kanske hade det varit skönt att gå till jobbet imorgon men nu känner jag att jag kan vila ordentligt fram till måndag och det tror jag att min kropp behöver.

  Måste vara med på ett möte via telefon imorgon bitti dock. Hoppas att jag inte blir alltför stressad över det. Vill inte att de små fröna ska ta skada...

  SvaraRadera
 7. Hej vännen
  Vill bara säga ett jättestort grattis! Får vi se med spänning nu om det kanske tom blir en dubbel! :-)
  Har varit fullt upp på jobb den senaste dagen, en sjuk kollega + en ny kollega, allt på en gång... Puh, mycket övertidstimmar denna vecka. :-(
  Håller med alla andra klart att du gör rätt i och stanna hemma och bara ta det lugnt. Gjorde själv så förra rundan och det var gott för själen!
  Stora kramar

  SvaraRadera
 8. Klart att du är nervös men jag tror att allt kommer att gå jätte bra. Kram

  SvaraRadera