måndag 1 februari 2010

Rekord!

Eller tangerat i alla fall =)
10 ägg blev det och jag är supernöjd. Nu är det sammanlagt 4 gånger jag har blivit plockad på mina små ägg och resultaten har varit 7, 10, 3 och nu 10 igen.

Det var Annika, den enda kvinnliga läkaren på kliniken som plockade och det kändes jättebra. Hon är supertrevlig och kom in och pratade med mig flera gånger innan ÄP.

Så här såg utsikten från vårt rum ut (vi har haft det innan, tror vi har varit i alla faktiskt...)

Det bjuds, som ni kanske märker, på massor med foton från morgonens ÄP. Så får ni en känsla för hur det är, ni som inte upplevt det själva...

Stesolidtabletten gjorde susen efter några minuter som vanligt =)

 
Strax inför venfloninsättningen har sjuksköterskan kommit in med sin fina vagn och på bilden nedan ser nu hur stackars armen ser ut med en massa skräp i armvecket. 

Sen när A varit och lämnat sitt prov var det dags för operationen. (Där tog jag inga foton, tror inte man får. Fast jag frågade inte heller...) Upp på bordet och sära på benen. Och för andra gången i rad hade jag glömt ta av mig trosorna. Pinsamt :)

Den här gången gjorde det nästan inte alls ont och jag slapp få sömnmedel och kunde istället titta på och följa allt det spännande på skärmen. Lite snurrig såklart på vägen ut från operationssalen, men med läkaren som höll i ena armen och A i andra så gick det alldeles utmärkt.

Jag sov i omgångar på rummet sen medan vi väntade på resultaten som tog 2 timmar att få!!! Under den tiden hann jag redan komma på 37 anledningar till varför det dröjde. De hade glömt oss, de tappade alla mina ägg på golvet, de blandade ihop våra prover, någon kom in och förgiftade alla i labbet och stal äggen, alla fick vinterkräksjukan samtidigt osv osv...antagligen hade de bara mycket att göra.

Så nu ska vi tillbaka klockan 13:30 på onsdag för ET, om allt går som det ska. Så nu får ni fortsätta att hålla tummarna men för att det blir ET och att vi får tillbaka två ägg istället för ett!!! =) Så spännande och nervöst så jag skulle kunna ta och spricka på momangen. Men det tänker jag inte göra.

Skönt att jag är ledig till och med onsdag i alla fall. Idag får jag betaldledighet pga läkarbesök och imorgon samt på onsdag är jag sjukledig och förlorar allt möjligt på karensdagar och skit. Men det bryr jag mig inte om. Jag behöver vila. Psyket i alla fall.

Kommer fler inlägg snart, har mer att berätta!!! =)

TUSEN TACK FÖR ERA TUMMAR. DET ÄR INTE KLOKT SÅ UNDERBARA NI ÄR!!!

17 kommentarer:

 1. Vad skönt med 10 ägg!! Stort grattis!!! Jag har inte släppt tummarna loss än, fortsätter hålla dem hårt fram till onsdag att du får tillbaka två guldägg!!! Sedan får de vila lite (mina tummar) och jag börjar hålla dem igen att det blir bebisar av äggen :-)!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tonci: =) Tack vännen. Hoppas tummarna mår bra trots det massiva hållandet.

  Du vet väl att jag håller mina tummar för dig nu också?! Nu är det ju vansinnigt spännande!!! =)

  Kramelikram!

  SvaraRadera
 3. Grattis till ett jätte bra resultat! Sjävlklart fortsätter jag hålla tummarna för dig!
  Du får gärna hålla en tumme eller två för mig på lördag för då är det dags för fet.

  SvaraRadera
 4. Sara: Mina tummar hålls även för dig såklart!!! Du kan få några tår också ;)

  SvaraRadera
 5. Stort grattis för 10 ägg! Hejja så bra!
  Jag sitter här i Vallentuna o är alldeles nipprig och nervös. Nu vill jag ha onsdag eftermiddag. :)

  Stor kram från dina vänner i Vallentuna

  SvaraRadera
 6. Håller alla fingrar och tår för er skull!! kram

  SvaraRadera
 7. Åh, vad spännande! Tack också för bilderna. Det känns bra att få en liten inblick i hur det kommer att vara, då blir det nog inte lika jobbigt när det väl är dags för mig.

  Jag håller verkligen alla tummar. Så otroligt spännande! Olidligt! :)

  Kram
  Fialisa

  SvaraRadera
 8. Det är så roligt att läsa hur olika de genomför ÄP. Vi har ju gjort våra två i Göteborg på Carlanderska. Ingen Stesolidtablett, men däremot något riktigt gott i venflonen inne på op-rummet - ett snabbt rus, fast jag är ju (i stort sett) vaken. Vi kan följa lab-personalens arbete med att skilja ut äggen på en monitor under hela ÄP och de säger nästan med en gång hur många ägg de tagit ut.

  Det är ett fantastiskt ställe med många omtänksamma och ödmjuka människor.
  Även om det inte blivit någon ET dessa två ggr och nu en liten överstimulering efter den andra ÄP så är vi ändå ganska hoppfulla med deras hjälp och stöd. Det är underbart!

  Nu hoppas vi på ett tredje ggn gillt för oss och en stor lycka för er på detta fjärde försöket!

  Stor kram Sara K

  SvaraRadera
 9. GRATTIS till 10 ägg det är du värd!

  SvaraRadera
 10. GRATTIS till ett superresultat!! Hoppas det blir massor av befruktade!!

  Du ska alltså korttidsodla dina? Eller ja, inte du förstås, men kliniken :-)

  SvaraRadera
 11. Nu dansar jag fjärde-gången-gilt-dansen!

  SvaraRadera
 12. Kanonresultat, garanterat några guldägg i den samlingen! Stort grattis vännen!
  Kram, kram

  SvaraRadera
 13. Sara K: Jag får något gott i venflonet inne i operationsrummet istället :) Så det snurrar till ordentligt i huvudet. Och så lokalbedövning.

  Vi har också två skärmar att titta på, jag brukar dock ha lite svårt att se den som visar labpersonalens arbete. Kanske ska säga till dem att flytta lite på dem? :)

  SvaraRadera
 14. Grattis till resultatet! Ska fortsätta att hålla tummarna för att det (eller de) ägg ni får tillbaka kommer att vara guldägg. Kram.

  SvaraRadera
 15. Grattis till 10 fina ägg! Jag hoppas, hoppas att ni får tillbaka kanske t o m två perfekta embryon imorgon! Tänker på er!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Åh vad härligt med 10 ägg! Nu fortsätter jag hålla tummarna!

  SvaraRadera