tisdag 23 februari 2010

Kliniken

Vet inte om det är rätt beslut eller inte. Jag vet ingenting längre känns det som. Men jag och A beslutade i alla fall att köra ett försök till på Öresundskliniken. Det blev ju en del förändringar igen i min behandling med en massa tillskott som jag aldrig haft innan och kanske kommer det att göra susen?

När jag pratade med Anki på kliniken igår så berättade hon även att de haft ett möte om just mitt fall och det fick mig att känna mig mycket tryggare. Att det inte bara är Fredrik som bestämmer vad som ska göras i mitt fall utan att alla läkarna diskuterar det tillsammans.

Jag ska få mitt schema och nya recept hemskickade och så startar jag nog med sprutorna bara nån dag efter att jag kommit hem från semestern! =) Peppad och utvilad!

Men jag är så jäkla rädd att jag tagit fel beslut. Att jag borde byta klinik (vet inte till vilken dock, har än så länge inte blivit positivt överraskad av någon...)
Vad tycker ni? Är jag korkad som väljer att stanna?

10 kommentarer:

 1. Nä, det är ju en trygghet i sig att vara på ett ställe man känner igen så det är inte konstigt att man vill stanna kvar.

  Ska du göra långtidsodling denna gång? Falun, som jag gått hos är tydligen väldigt bra på långtidsodling och om jag förstått det rätt också i ganska bra prisklass.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar Pi. Tror verkligen det är som du säger att jag känner en viss trygghet att vara kvar på samma klinik. Jag kan rutinerna, jag känner alla som jobbar där, osv.

  Det har visst aldrig riktigt funnits nån anledning att göra långtidsodling för oss men finns det förutsättningar så tror jag att de gör det den här gången. Jag ska tjata lite till angående det i alla fall =)

  Jag mailade Falun i förra veckan men de har inte svarat. Deras priser känns lockande och även deras erfarenhet av långtidsodling.

  SvaraRadera
 3. Trygghet måste ju ändå vara något som är positivt i allt det negativa o som ger dig en sak mindre att tänka på. Så jag tror du gör helt rätt!

  Jag har en liten fråga bara...Jag o min man har försökt få barn i nästan ett år nu (jag är 27) o "inte ens" fått missfall. Jag har fått för mig att jag inte kan bli gravid o känner bara att den negativa känslan växer i mig:( Så därför undrar jag hur jag gör nu? Vad är nästa steg, mödravården eller gynekologen eller finns det nån annan instans?

  Lycka till!! Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Hej Elin!
  Vad tråkigt att det gått trögt för er. Och man blir verkligen påmind om hur orättvist livet är när man är ledsen över att man INTE fått ett missfall. Vi är många som känner igen oss ska du veta.

  Jag kontaktade kvinnokliniken här i Lund som ett första steg. Där gjorde vi vår utredning och efter sambons undersökning hos andrologen i Malmö så blev vi direkt remitterade för ivf.

  Jag vet inte om det finns någon motsvarighet till kvinnokliniken hos er men om du har en gynekolog som du redan går till, ta kontakt med honom/henne. Annars kan man säkert kontakta mödravården också. Oavsett så är jag säker på att de kan hjälpa dig eller att de i alla fall vet vem du ska vända dig till.

  Hoppas att livet slipper bli så orättvist för er och att ni bara haft otur hittills.

  Kram,
  Joanna

  SvaraRadera
 5. Tack Joanna! Det värmer så mycket att jag fick ett sånt fint svar:) Jag håller tummarna för oss båda! Kram

  SvaraRadera
 6. Man tycker att det inte ska göra någon som helst skillnad vilken klinik man går på; att de borde ha samma kompetens och bemötande överallt. Tyvärr är det väl inte så och de flesta känner nog som du när det gäller tryggheten. Sen är det nog också så att så fort man blir gravid är man helt plötsligt väldigt nöjd med kliniken trots konstiga bemötanden och klantiga kommentarer... man får nog lita på kompetensen trots att annat ibland inte stämmer. Det låter bra att de diskuterat ert fall tycker jag och jag är övertygad om att de inte heller vill något hellre än att få er gravida! Sköt om dig och ha en skön semester.

  SvaraRadera
 7. Eftersom de faktiskt kommer att ändra på er behandling, så tror jag nog det är klokt att stanna kvar. Om de inte gjort det, så hade det nog varit idé att byta. Så jag tror ni gör rätt!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hoppas det går bra!
  Låter härligt med semester alla fall:)

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att det låter bra att de har tagit upp erat fall och haft möte om er. Det måste ju vara bättre att fler läkare sätter sig in än bara en.
  Nu håller vi tummarna!

  SvaraRadera
 10. Jag tror att det snarare kan var en fördel att inte byta. De känner till din historia och vad som är gjort innan. Dessutom känner du till stället.
  Kram

  SvaraRadera