onsdag 3 februari 2010

Det här med ledigheten

Jag har ju varit sjukledig redan måndag, tisdag och onsdag. Vad tycker ni om resten av veckan? Hemma och vila eller inte? Sjukledighet kan man väl ta oavsett om den är psykisk eller fysisk?

Jag är visserligen ovanligt (med mina mått mätt) svullen i äggstockarna och jättenojjig över mina små embryon, men är det ok att var sjukledig? Det är ju inte så att jag har ett jättekrävande arbete. Ja, det vet ju de flesta av er eftersom jag kommenterar bloggar under hela dagen, speciellt på arbetstid =) Sitter vid datorn, mailar, ringer några samtal och bestämmer lite till höger och vänster. Svårare än så är det inte...

Jag behöver input, så kom igen och svara på mina frågor!

1. Stanna hemma? Ja eller nej?
2. Sjukledighet/Semester/Jobba hemifrån eller annat?

13 kommentarer:

 1. Jag tycker just nu är det du och embryot som är viktigast av allt. Stanna hemma resten av veckan, vila, slappna av, titta någon bra film, ät gott och tänk inte på något annat än att ett liv växer inuti dig :-)!
  Jag hade också svårare efter det senaste äggplocket och det kändes så skönt att kunna vara hemma dagen efteråt.
  Tack för din kommentar. Jag tror på att 2010 är vårt år :-).
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Känner du att du vill vara hemma o vila så var det! Ingen kan bestämma vad du räknar till sjuk eller inte (så länge det inte är över en vecka i tid och du måste ha intyg).

  Jag håller på att du ska ta ut sjukdagar. Semestern vill man ju spara tills man är pigg och kan göra nåt roligt av dagen.

  Dock kan jag tycka att det också kan vara skönt att gå och jobba för man får annat att tänka på. Är man hemma drar tankarna och fantasin lätt iväg med en... Men hur du mår ska alltid få bestämma vilket du ska göra!
  Kram och stort lycka till nu!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att du ska stanna hemma resten av veckan. Ta det lugnt och låt de små fastna ordentligt ;-)
  Fortsätt vara sjuk!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med föregående talare. Det är viktigt att vila, men kanske det bästa vore att jobba lite smått hemifrån och varva med mys i soffan med en bra film.

  DU är viktigast. Jobbet överlever nog ett par dagars frånvaro!

  Angående magkänslan är den pausad på positiv så det är lugnt.. :)

  Den stugan vi kollar på nu är det ett utgångspris på 385 000 kronor, men dom flesta ligger runt en halv miljon...

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också att du ska stanna hemma om det känns som att det behövs. Vi duktiga tjejer prioriterar ofta jobb och har dåligt samvete om vi inte gör det - men det är ju bara ett jobb. Det är inte värt det om du känner att du egentligen inte orkar.

  SvaraRadera
 6. Stanna hemma med sjukledigt! Utan tvekan. Det behöver du, oavsett om ditt jobb är krävande eller ej!!!!

  Lycka till nu tjejen!

  SvaraRadera
 7. Tycker nog du ska stanna hemma och vara sjukledig. Ta hand om dig själv och dina små embryon, ligg på soffan, se en romantisk komedi, drick te och ät goda bullar. Det är en lisa för själen!
  (Ups, nu såg jag att det var ju ungefär vad tonci också skrev... :-) )
  Kram

  SvaraRadera
 8. Stanna hemma! jag har gjort 5 IVF:er nu, och jag gick till jobbet nr 1-4, men stannade hemma nr 5. Den 5:e funkade! Det var formodligen en tillfallighet men jag kan anda rekommendera det. Vila dig och koppla av.
  Kramar Jenny

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att du lugnt kan stanna hemma. Jobba hinner du nog!
  Annars (det här är heeelt ovetenskapligt) så tror jag att den där svullnaden är bra. Efter allt jag surfat o läst om ÄP:n och ET:n så har jag fått för mig att om man nästan är lite överstimulerad så finns det större chans för embryot att fastna o må gott! Hoppas att det ska vara så för dig!!!! KRAM!

  SvaraRadera
 10. Jag stannade hemma =)

  Precis som ni skriver så är det bara ett jobb och i ärlighetens namn så har mina projekt klarat sig jättebra utan min hjälp den här veckan.

  Har bestämt mig angående imorgon också och tänker ta helg och vila till och med måndag.

  Tack för er input tjejer! Nu känns det lugnare, bättre och befogat att faktiskt stanna hemma =)

  SvaraRadera
 11. jag skulle gratta och lyckönska och allt igår, men datorn la liksom ner precis i samma stund som jag tryckte "skicka kommentar" :(
  Så grattis och lycka till :) Jag tycker du ska vara hemma ch ta det lugnt och ta hand om dig själv.

  SvaraRadera
 12. Men risk för att gå emot strömmen... Jag mådde bättre av att gå till jobbet efter ET, men självklart får du känna efter vad som passar dig bäst. Men en sak är jätteviktig, försök lev normalt!!! Jag var hur försiktig som helst de första gångerna, tränade inte,ät exemplariskt, låg bara och vilade och gjorde inget för att anstränga mig. Den tredje gången sket jag i allt sånt för att jag var säker på att det inte skulle gå, men det gjorde det och nu är jag i vecka 25!
  Med andra ord, nu är det upp till högre makter. Klandra inte dig själv för något, kom i håg det.
  Lycka till , jag håller tummarna så hårt att de blir blå!

  SvaraRadera
 13. Jag tycker helt klart att du ska stanna hemma om du känner för det. Jag orkade sällan gå till jobbet efter ET. Man är värd att ta det lugnt och vara lite "egoistisk" - sjukanmäl dig!

  SvaraRadera