måndag 2 november 2009

Inga 12 veckor här inte

NÄR vi äntligen blir gravida så kommer vi inte vänta i 12 veckor innan vi berättar. Bara för att man kanske får missfall. För det är ju bara därför man uppmanas att vänta.

Jag vill kunna glädjas åt min graviditet redan från början (även om jag vet att det kommer att bli svårt att inte vara orolig) och jag vill att vänner och familj ska få ta del av glädjen tillsammans med oss. På samma sätt kommer jag behöva deras stöd ifall något tråkigt inträffar.

Jag har redan fått ett missfall som nästan ingen känner till och den känslan av misär och ensamhet vill jag aldrig behöva uppleva igen!

Calle Schulman tar upp samma fråga i en debattartikel idag.

7 kommentarer:

 1. Vi berättade när jag va i v 6.. Tycker absolut ni ska berätta =) Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, NÄR den dagen väl kommer.... :)

  SvaraRadera
 3. absolut ska ni berätta :)

  SvaraRadera
 4. Precis så där tänker jag också, jag vill dela glädjen redan nu med dem som betyder mycket för mig. Jag läste också Calles text och instämmer. OM något skulle hända så skulle man ju vara så ensam om sorgen också.
  Däremot låter jag det dröja innan jag berättar något på jobbet och mera avlägset bekanta eller bekanta som inte står mig så nära.

  Hoppas att ni snart har en glad nyhet att dela med er av! Kram!

  SvaraRadera
 5. Pärla: Ja, absolut. På jobbet känner jag inte att jag behöver berätta eftersom jag inte "behöver" dela min glädje och sorg med arbetskamraterna. Men familj och vänner, absolut. De kommer att få reda på det direkt. Och alla på bloggen så klart ;)

  SvaraRadera
 6. Jag har inte läst Calles inlägg (och tänker heller inte bemöda mig) men en sak är säker - jag kan inte heöller se varför det skulle vara enklare att vara ensam med sorgen OM ett missfall inträffar. Så jag skulle oxå berätta tidigt. (och man är ju bra sprickfärdig så där i början!!!)

  *håller ännu en tumme, jag snodde en av tanten på Konsum idag - snopen hon ska bli när hon märker att hon saknar en tumme senare, men jag lämnar tillbaka den och då kommer hon säkert att tycka att det var för en god sak :-D *

  När är det testdag?

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Förstår er som vill berätta på en gång. Det gjorde vi när vi väntade dottern. Då fanns inte missfall i tankarna över huvudtagen. Och det gick ju bra :)

  Men nu i försöket till syskon har det inte alls gått bra. Två missed abortion. Vecka 12 och vecka 16. Och jag är verkligen glad att vi valde att endast berätta för svärmor och min syster..

  Har förklarat med ingående varför i min blogg..


  Läs där så kan ni se en annan sida av det hela..


  Och Joanna! Lycka till i jakten på plusset! Ska följa dig med spänning!!

  SvaraRadera