måndag 2 november 2009

Ruvardag 8, IVF3

Den där hemska blödardagen som skulle kunna inträffa imorgon eller på onsdag närmar sig. Jag är apnervös. Vill inte att det ska blöda igen. Kan det inte bara funka den här gången?!

Kom igen nu!!!!

- Brösten fortfarande superömma
- Fruktansvärt ont i rumpan idag. Kunde inte sitta ordentligt på jobbet utan fick hissa upp bordet och stå upp halva dan. Morgonens spruta gjorde inte direkt ont när jag fick den. Sved bara till lite precis som att nålspetsen rispade något. Skit samma egentligen. Den 5 cm stora svullnaden lägger sig väl nån gång.
- De huggande smärtorna i livmodern när jag reser på mig snabbt var tillbaka idag och lite gammal hederlig mensvärk har kommit och gått under eftermiddagen.

Jämförelse med IVF2.

10 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag undrar bland alla läsare av denna blogg som är i samma situation som mig. Jag ska göra mitt första ägguttag på onsdag och skulle alltså ikväll ta en Pregnyl-injektion. Det gick inge bra... Hur "bryter" man av ampullerna utan att det blir glassplitter i tummen? Någon som varit med om samma grej? Jag höll på att bryta ihop och det var tur att min sambo var hemma och stötta mig i denna stund.

  Så ikväll kan jag ha gett mitt fläsk på magen lite glassplitter som kvällsmål! Kul!

  Dessutom kom sprutan i magen 10 min försent, har det någon betydelse?

  Jag vet inte hur man skulle ha gjort detta på ett bättre sätt och instruktionerna var inte tillräckliga denna gång, vilket jag ska påpeka. Man är lite psykist instabil under denna period och detta behövde jag absolut inte.

  Kommer allt gå åt pipan nu? Jag vet inte? Vet du?

  Är tacksam för andras erfarenheter och det är skönt att veta att vi är fler på denna planet som går igenom samma IVF-karusell!

  Ser iallafall fram emot din testdag =)

  Lycka Till.

  /Veronica

  SvaraRadera
 2. Jag fortsätter hålla tummarna för er. Hoppas att ni lyckas denna gång.

  SvaraRadera
 3. Håller också tummarna, klart det ska funka!

  SvaraRadera
 4. Veronica: Jag har inte använt ampuller under mitt sprutande men progesteronet som jag injicerar är ampuller så jag antar att de ser ungefär likadant ut. Jag fick med små plasthöljen som jag trycker på på toppen av ampullen för att hjälpa till med själva knäckandet. Det funkar jättebra. Jag antar att du inte fått några såna...

  Det har ingen betydelse att sprutan kom i magen 10 minuter senare. Du kan vara lugn! Det kommer inte att gå åt pipan.

  Det där med glassplittret förstår jag inte. Kom det glas ner i ampullen? Eller var det bara tummen som fick lite stryk?

  Jag hoppas att du blir lite lugnare av mitt svar. Känner igen mig så i din oro. Var själv precis likadan när jag tog mina första sprutor.

  Lycka till på onsdag, det kommer att gå jättefint!!! =)

  Kramar!

  SvaraRadera
 5. TeachGirl & MDB: Tack för tummarna!!! =)

  SvaraRadera
 6. Veronica, mitt tips är att du använder en bomullsrondell som du håller mellan ampullen och ditt fingergrepp (hoppas du förstår hur jag menar, jag bryter alltså ampullen bort från mig och har bomullen på den sidan av ampullen) när du bryter av ampullen. Ta ett bestämt grepp och bryt just vid märket så går det nog bra!

  Joanna, jag håller tummarna fortsättningsvis!!!

  SvaraRadera
 7. Tack för era kommentarer!

  Fick inga plasthöljen att använda vid brytandet av ampullen. Ampullerna gick i tusen bitar och glassplitter blev det överallt! Tur att det fanns flera ampuller i förpackningen så att vi kunde "träna" på ett par stycken men jag har så fruktansvärt ont i magen (där jag tog sprutan) att jag funderar på om det fanns glassplitter i det som jag injicerade???

  Jag blir galen... Hoppas att morgondagen blir lyckad så kan man kanske släppa detta och hitta något annat man kan grubbla ihjäl sig på?

  Gör det ont när man för tillbaka embryot igen?

  Hoppas vi får några att sätta tillbaka?!?

  Ha det så bra!

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 8. Håller tummarna för dig! När ska du testa....?
  kram /Lova

  SvaraRadera
 9. Veronica: Jag tror verkligen inte det fanns glassplitter i det du injicerade. Och sprutorna kan ju göra ont. När jag tog ägglossningsdämpande sprutor gjorde det ont varje gång. Din kropp kanske reagerar lite på sprutan bara, behöver inte vara något konstigt.

  Äggåterföring gör inte det minsta ont så du behöver inte vara orolig. Det går på ett kick dessutom.

  Håller tummarna för imorgon! Hade varit roligt att få höra hur det har gått sen. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 10. Hmm.. hittade det ju i vänsterlisten när jag läste lite till :) Men om äggplocket var den 23/10, borde du inte kunna testa tidigare då... Fast förstår om du väntar.
  Och den där rumpan låter verkligen inte kul vid det här laget :( Stackare! Kämpa på, det kommer gå vägen!

  SvaraRadera