torsdag 26 november 2009

Det händer grejer i huset

Fast vi flyttar ju redan på lördag. Och än så länge har vi bara målat om 3 av 4 väggar till vitt. Med fel färg dessutom, märkte jag idag när vi åkte dit med ett extra lass grejer på lunchen. Var lite skeptisk när A kom tillbaka från affären med väggfärg med glans 20, men han övertygade mig om att det var helt rätt. Ser ju inte klokt ut kan jag avslöja. Och nu hinner vi inte måla om det innan flytten eftersom vi ska måla fondvägg ikvälloch har planer för morgondagen

För er som inte är vana renoverare så används färg med glans 20 i våtrum och kök eftersom den är glansigare och därför tåligare. I vanliga rum ska man använda färg med glans 7. Så nu ser sovrummet ut som en jäkla lagerlokal och väggarna glänser när man tänder lampan. Har ingen aning om den är övermålningsbar med 'vanlig' färg heller och dyr som fan var den också...

Så nu är jag ganska så besviken. Inget i vårt liv går som vi vill. Det saknas bara att:
- Det regnar på lördag
- Hyrlastbilen går sönder
- Och att någon av oss (eller båda) blir sjuka

Den vita färgen på väggarna är i alla fall, trots högglans, trevligare än de gul-beiga som fanns innan. Här kommer ett smakprov innan fondväggen blivit fixad.
Märks inte så stor skillnad mot hur det var innan, inte på foto i alla fall. Så jag lägger upp ett foto efter ett par rollningar också så att ni får se vad jag menar =)


8 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen inte att det regnar på lördag då! Blir kul att se slutresultatet sen! :)

  SvaraRadera
 2. Nej va störigt med färgen! Anordna en renoveringsdag så småningom då kompisar kan komma och hjälpa till att spackla, måla osv, så får ni lite avlastning!

  SvaraRadera
 3. Malla: Har kollat prognoserna och det ser väl ok ut. Ska eventuellt regna innan 8 och efter 18. Men jag förväntar mig att vi blir klara inom den tiden. Hade varit najs om vi slapp flytta alla våra ägodelar i en regnskur.

  T: Mmm, skitstörigt! Fast jag kommer ju aldrig låta någon annan att renovera =) Jag är alldeles för petig med sånt, haha. Men visst hade det varit trevligt...

  SvaraRadera
 4. Visste att du skulle svara så =) Men det är ju inte kärnfysik precis, och så tappade är väl inte alla era vänner/familjemedlemmar att de inte klarar av att utföra lite spackling, slipning och målning, med instruktioner och under övervakning? Som projektledare måste man lära sig att släppa ifrån sig ansvar och lita på andra ;)

  SvaraRadera
 5. Men vad motigt det känns som du har nu. Vill bara kika in och ge dit lite styrkekramar.

  *kram, kram*

  Lila

  SvaraRadera
 6. Men jag är likadan själv och det är minsann inte lätt att ändra på =)

  Är dock övertygad om att allt kommer ordna sig galant! Skulle ni bli sjuka är vi ett helt gäng som bär dit ni pekar! Iklädda regnkläder, paraplyer och med plast över möbler om det skulle behövas! Och renovering har ni ju förr klarat av mycket på kort tid, så det blir säkert lättare nästa vecka när lägenheten är överlämnad och lite stressmoment försvunnit.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 7. Så typiskt att det blev fel färg, så jobbigt när man har målat färdigt.

  Hoppas att allt går som det ska på lördag!

  SvaraRadera
 8. Trist med färgen, men tur att det var i sovrummet iaf. Där har man ju inte tänt i taket så ofta och smålampor lyser ju inte upp så mkt.

  jag hoppas flytten går bra, vore superkul med bilder på huset sen! :)

  Ang. lappar förresten, det är ju helt underbart med lappar. En lapp med några söta ord kan göra en hel dag!

  Varma kramar Sara

  SvaraRadera