torsdag 19 november 2009

Drabbad av oväder

Stormen drog in över Skåne igår. Och som nyligen blivna husägare (som inte flyttat in än) får vi ett samtal från våra nya grannar som berättar att det trillar av saker från vårt tak!!! Herre gud vilken bra start på att äga ett hus. Det roliga var att A blev jätteorolig och gick omkring och bet på naglarna medan jag bara lutade mig tillbaka och smålog lite. För det är väl själva fan vad vi ska behöva stå ut med. Räcker det inte nu? Kan vi inte få några månaders lugn och ro?Idag när A åkte dit och tittade, när vädret lugnat ner sig lite, så visade det sig dock att det inte var fullt så farligt som han trodde. Bara en plåtskena som ryckts loss från sidobrädorna. Och såna har vi nya liggande i förrådet, redo att sättas upp till våren. Det som får undersökas närmre är ifall träet fortfarande är ok eller om det börjar bli mjukt, ruttet eller nåt annat trevligt.

Det här med hus alltså...det blir inte riktigt som man tänkt sig.

4 kommentarer:

 1. Det är alltid nånting när man har hus, det har jag förstått på mina syrror som har och har haft hus i x antal år :) Skönt det inte var värre än att ni kan fixa till allt senare :)

  SvaraRadera
 2. Hus - det är som himmel och helvete i ett! Jag är inne på mitt tredje nu....

  SvaraRadera
 3. Camilla: Jag är väldigt tacksam att vi kan fixa detta senare när vädret tillåter. Jag renoverar hellre inomhus just nu. Det är ju nästan mysigt.

  Pi: Ojdå, ditt tredje? Vad hände med de förra? =)

  SvaraRadera
 4. Oj vilken start med att vara husägare, hoppas att allt löser sig!

  Igår blev jag intervjuad av TV 4 ang orättvisorna i Sverige med antal ivf försök om du vill se klippet så finns det här:
  http://lillaunderbarn.blogg.se/2009/november/del-2.html

  SvaraRadera