(Från Tasteline)
Ingredienser
2 st kycklingfiléer, stekta eller grillade
8 dl majskorn, frysta eller på burk
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
0,5 st röd chilifrukt, i skivor utan kärnor
2 l hönsbuljong, eller grönsaksbuljong
8 st tortillabröd, små
1 msk tigersås
4 msk riven ost
1 dl matlagningsgrädde, 5 %
Tillagning
1. Häll av vattnet från majsen om det är burkmajs, eller tina majsen om den är fryst.2. Fräs lök, vitlök och chili i lite olivolja på medelstark värme i en vid kastrull. Tänk på att det inte ska ta färg utan bara "svettas".
3. Tillsätt hönsbuljongen och de avrunna majskornen. Låt puttra i ca 15 minuter. Häll över soppan i en glasmixer eller matberedare och mixa till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
4. Pensla tortillabrödet på en sida med tigersås och strö över riven ost. Lägg ihop två skivor till en klämma och stek gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar och servera till soppan som tillbehör.
5. Innan servering värms soppan upp med grädde. Skär kycklingen i skivor och lägg i varma skålar och häll soppan över.
Mmmm, det både låter smaskigt och ser smaskigt ut! =)
SvaraRaderaDen ska jag ge mig på ikväll.
Åh vad gott det lät!
SvaraRaderaLät smaskens! Inte omöjligt att det blir soppa i vårt hem ikväll också! :-)
SvaraRadera