onsdag 11 november 2009

Mensvärkspissehelvete

Fy för katten vad djävulusiskt ont jag har haft idag. Det känns som att mensvärken blir värre och värre för varje ivf vi gör. Och idag såg jag till att ha ipren till hands dessutom men det hjälpte ingenting. Hade vansinnigt mycket att göra på jobbet och behövde stå och vara proffsig och representativ hela dagen och ibland kändes det som att jag skulle svimma av smärtan!

Nu, när det är kväll och jag äntligen kan sitta ner i lugn och ro och bara slappna av, känns det bättre. Hoppas det värsta var idag och att jag slipper skiten imorgon. Är helt slut i kroppen.

Har trots det varit duktig och packat tre kartonger idag. De börjar ta slut nu så imorgon har jag beställt nya från mamma. Vi har packat 40 redan men ändå känns det som att lägenheten fortfarande är smockfull med grejer som behöver stoppas ner i lådor.

Här kommer i alla fall ett foto på en fin sak som A gjorde för mig för några veckor sen när vi lagade mat tillsammans :)


16 kommentarer:

 1. Naaah, vad romantiskt!! :)
  Och ska ni flytta till..större lägenhet? Hus? Lika stor lägenhet fast i annat område?

  Vikträknare..låter som nåt! Var hittar man sådana?

  SvaraRadera
 2. Ahh så fint! Måste vara en sådan som kallas sötpotatis! :-)

  SvaraRadera
 3. Camilla: Vi ska flytta till en villa! =) =) Det känns helt otroligt. Ett helt hus! Med källare!!! Ja, jösses. Kan knappt tro att jag kommer att vara villaägare om bara några dagar. Jättespännande och jag är så tacksam att jag har det här att tänka på nu när resten i livet känns lite tufft.

  Ja just det ja, vikträknare. Jag vet att jag har sett det på någon annan blog. Ska leta runt lite och så fort jag hittar så lägger jag ut en länk så att ni andra kan ta del av det om ni vill ;)

  Åsa: Hihi. Så länge jag inte behöver äta sötpotatisen bara, för såna gillar jag inte. (urk!)

  SvaraRadera
 4. Vad gulligt gjort - det är de småsaker i vardagen som betyder mest!

  Vad härligt att ni ska flytta till villa - det är vuxenpoäng på sånt! Vi har bott snart tre år i vårt hus, är så härligt med egen villa, mycket o städa bara ;)

  Oh, bara en tanke som slog mig. Jag tar Alvedon och inte Ipren när jag behöver, läste att man inte skulle ta ipren om man försökte bli gravid eller var gravid. Jag kan ha fel - men tror det är något med paracetamolen.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Nej nej, du har absolut rätt IVF Karusell =)
  Men jag tänkte att det kanske är ok med ipren när man har mens efter det är långt till nästa ivf.
  Men jag kanske har helt fel.

  Vad säger ni andra om det? Vad har ni hört? Borde jag hålla mig borta från ipren helt och hållet även om jag inte ruvar eller är mellan äl och naturlig bim?

  SvaraRadera
 6. Ibland är det de små sakerna som betyder mest, väldigt fint.

  Och vad härligt med flytt, och vad skönt med ett projekt som får tankarna på annat håll.

  Ang ipren vs alvedon så tycker jag det låter konstigt om det skulle göra något när det är så långt till äl. Själv håller jag mig till alvedon, men det är också för att jag inte tycker att det är någon skillnad...

  SvaraRadera
 7. Hej tjejen!
  Jag mailade dig lite länkar för jag kunde inte klistra in dem här :)
  kram Lova

  SvaraRadera
 8. Hello! Nä hörrö, snöhelvetet ligger kvar och gottar sig!! Verkar inte bli bättre än att han vinner å det liksom inte till vanligheten :P
  Men jag tänkte att han skulle glömma bort det :)


  Länk till vikträknare, såg att ngn skrivit om det i kommentaren, om det nu är en sån här ni menar http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?type=3

  SvaraRadera
 9. =) Hittade den för en stund sen, och håller precis på att lägga upp den. Nu jäklar ska jag bli motiverad till att gå ner i vikt! :)

  SvaraRadera
 10. Hihi, vilken goding till man du verkar ha!

  Hoppas mensvärken går och gräver ner sig snart, det räcker ju med övrig smärta så mensvärken kan ta mig tusan fara åt skogen!

  Och jag vet verkligen vad du menar med att man vill köra NU. Men samtidigt kanske det är bra att vi får pausa och samla lite energi, den sinar ju ganska fort ibland...

  Jag tycker ni borde åka iväg en svng ni också, bara ro om varandra och äta gott, dricka gott och mysa! Det är ni värda!
  Vi har bokat in ett besök på Sjögården på Orust sista helgen i november, väntar bara på bekräftelse på att det finns plats kvar. Ska bli såå gott!

  Tänker på dig vännen!
  Kramili kram

  SvaraRadera
 11. Hoppas värken går över snart.
  Jag ringde kliniken igår och de sa att det var ok att ta Puregon på morgonen. Men den dagen jag ska på vul ska jag inte ta den, utan vänta till efter besöket, pga att man kanske justerar dosen och då är det onödigt att missa en dags justering. Annars inga problem! :-)
  Ang värktabletter så använder ju nuförtiden bara Alvedon. Tycker tyvärr inte de hjälper mig på samma sätt som Ipren, så jag tycker det är lite jobbigt. Men vad gör man inte för bebben? :-) Kram

  SvaraRadera
 12. Trist med mensvärk, jag brukar som tur är vara rätt förskonad från det. Angående tabletter så har jag läst på Iprens förpackning att man inte ska använda det om man är gravid eller planerar att bli gravid. Vad acetylsalicylsyran gör som kan få så stor påverkan vet jag faktiskt inte.

  SvaraRadera
 13. Ok, ingen ipren så länge vi försöker över huvud taget alltså. Fy fan. Jag som får så sinnessjukt mycket mensvärk och oftast är det bara iprenen som kan hjälpa. Ajajaj...

  SvaraRadera
 14. Kan du inte kolla om din läkare kan skriva ut något för mensvärken när du inte kan ta ipren? Min läkare skrev direkt ut några starkisar att kombinera med alvdeon när vi skulle börja försöka eftersom endometios brukar medföra en djävulsk mensvärk. Sedan har jag haft tur nog att inte behöva ta dem. :-)

  SvaraRadera
 15. Kan du inte kolla om din läkare kan skriva ut något för mensvärken när du inte kan ta ipren? Min läkare skrev direkt ut några starkisar att kombinera med alvdeon när vi skulle börja försöka eftersom endometios brukar medföra en djävulsk mensvärk. Sedan har jag haft tur nog att inte behöva ta dem. :-)

  SvaraRadera
 16. Ipren innehåller ibuprofen som hämmar prostaglandinsyntesen, vilket gör att det blir svårare att bli gravid samt ökar risken för missfall. De flesta receptfria värktabletter hämmar just denna syntes. Undantaget är preparat som innhåller paracetamol ex. Alvedon, Panodil, Reliv. Fråga på Apoteket så hjälper de dig att hitta rätt. Har du så ont så att paracetamol och eventuella icke-farmakologiska medel ex. vetekudde inte hjälper. Ta kontakt med din läkare som kan skriva ut starkare preparat som inte påverkar förmågan att bli gravid, ex. kodein.

  Vänliga hälsningar från en Apotekarstudent

  SvaraRadera