fredag 27 november 2009

Dålig timing?

Jag börjar känna mig sjuk! Fan fan fan. Inte nu!

Huvudvärk, sådär så det gör ont bakom ögonen. Lite snuvig också. Måste gå och ta berocca och alvedon, hoppas de har det på jobbet. Det här är ju inte rättvist. Jag har inte varit sjuk på ett halvår och så måste jag bli det mitt i flytthelgen.

Jag behöver hjälp!! Har ni några tips på hur jag kan hålla förkylningen borta! Jag är inte helkass än utan anar den bara än så länge. Finns det nåt trick som gör att jag kan skippa den helt? Annars är 'skjuta på den' en bra plan B.

10 kommentarer:

 1. Jag var på väg att bli sjuk precis innan en skidresa en gång, och provade då klassikern vitlök... Åt mackor med massor av smör, vitlök, tomat och persilja. Det hjälpte faktiskt! Men om det beror på vitlöken eller att sjukdomen inte hade vidareutvecklat sig oavsett kan man ju inte veta... Skämdes dock rätt duktigt när jag var tvungen att gå och handla, i med ett par tuggummin, men det kändes ändå som jag hade ett stort moln av vitlöksdoft runt mig =) Ingefärste har jag förresten hört ska vara bra också!

  Krya på dig vännen! Annars räcker det som sagt att du orkar peka så kör vi andra järnet! Min armsmärta efter vaccineringen börjar redan lägga sig, så jag kan förhoppningsvis bära ordentligt imorgon!

  SvaraRadera
 2. Echinacea droppar eller tabletter brukar hjälpa mig mycket.
  Jag hoppas att du ska må bättre!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Echinagard, ett naturläkemedel har hjälpt för mig tidigare! Smakar mindre gott, men har faktiskt funkat! Är för att mota bort förkylningssymptom.
  Kram, kram

  SvaraRadera
 4. Vitlök och Echinagard alltså. Jag får passa på nu på lunchen när jag ska hem om en sväng.

  Alvedon och berocca på jobbet blev Panodil och c-vitamin istället. Och en stor kopp te.

  Inga andra mirakelkurer jag kan prova på? =)

  SvaraRadera
 5. Om du skulle bli sjuk kanske brusvärktabletter med koffein kan hjälpa dig att ta dig igenom morgondagen. Finns lite olika varianter, jag har köpt hem men inte behövt prova än.

  SvaraRadera
 6. Hittade några länkar:

  http://dansmaffian.se/index.php?option=com_content&task=view&id=5126&Itemid=56

  http://atsmartforenenklarevardag.blogspot.com/2009/09/ingefarste-till-snoriga-dagar.html

  Kom dessutom på att vi köpte nån dunderbrygd när vi var i Egypten med Eucalyptus och allt möjligt. Man tar några droppar i ett glas med hett vatten och andas in genom näsan, påstås rensa bort allt ont. Kommer över med flaskan ikväll så kan du prova! =)

  SvaraRadera
 7. T: Låter perfekt. =)

  Fasen också, men jag glömde ta echinagard på lunchen. Det hanns inte med. Men nu är i alla fall balkongen tömd på skit.

  SvaraRadera
 8. Ta och skala och skiva färsk ingefära, häll på kokhett vatten och låt stå och dra ca 10 minuter. Drick sedan som the.

  Ytterligar tips:

  Koka upp apelsinjuice och ha i en tesked honung, drick varmt.

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 9. Jättebra tips allihopa! Tack ska ni ha. Jag ska hem från jobb alldeles strax och prova! Kanske lägger upp en inlägg sen med utvärdering av kurerna =)

  SvaraRadera
 10. Hoppas verkligen att du slipper blir sjuk.
  Ät en massa vitlök, det brukar fungera

  SvaraRadera