fredag 20 november 2009

Om att bo i en hög med sopor

Vi fick nycklarna till huset för en vecka sen. Och vi flyttar inte in förrän om en vecka. Lägenheten ser ut som ett lager/soprum och huset är ganska tomt. Vi har kört dit det vi kan känns det som. Inte så lönt att åka dit med kartonger om vi inte har skåp eller hyllor att ställa upp sakerna på. Det lasset går nästa helg. Och innan dess ska vi hinna renovera sovrummet:

- Byta golvlister
- Riva ner gammal tapet
- Väva och måla
- Fixa fondvägg
- Vill ju byta alla dörrar så småningom, kanske borde göra det på direkten?

Och jag som bara vill bo in mig och börja julpynta och julpyssla för allt jag är värd. Julen är ju min favorittid på året och i år vill jag försöka njuta av den mer än vad jag orkade göra 2008.















Någon som har ett tips på hur man går tillväga för att slänga mer? Jag har på tok för mycket grejer men inte hjärta att slänga eller göra mig av med något. På sin höjd ett par strumpor med hål i och ett av tio gamla kollegieblock från studietiden. Jag kan ju inte spara ALLT. Då får vi flytta in i ett slott om 20 år, vilket visserligen låter trevligt, men så rika tror jag aldrig vi blir.

8 kommentarer:

  1. Skitsvårt att slänga grejer, det tycker jag med. Min strategi är väl att om det inte ligger alltför mycket nostalgi bakom och det är något jag inte använt på fem år, eller till och med glömt bort att jag hade. Då kan man nog slänga det.

    Självklart ska ni se till att ha en lugn och mysig jul också. Huset och dörrarna finns kvar till sen, försök hinna njuta av att ni har ett hus! Men, en liten brasklapp, vänta inte FÖR länge med att börja renovera, för då blir det aldrig av. Ettårs regeln är bra tycker jag, att bo in sig ett år och sen börja fixa. Då har man hunnit lärt känna huset och funderat en del kring hur man skulle vilja ha det. Själva har vi tänjt ut regeln till snart fem år nu, det är däremot inte att rekommendera...

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Släng varandras saker! Då han far bort kastar du hans. Då du är borta kastar han ditt! Nää, kanske lite för brutalt.
    För mig är det en fröjd att åka till soptippen och bara göra mig av med allt! Ibland...men bara ibland har jag dock saknat en del av mina kastade grejer..

    SvaraRadera
  3. Jag rekomenderar dig att köpa boken, rensa i röran. Den har verkligen hjälpt mig att kasta en hel massa saker ;-)

    SvaraRadera
  4. jag tänkte säga samma som pi fast med sådant du inte använt på 1 år... om det känns för drastiskt så varför inte 2 år... lite lagom sådär... men släng inga album... de är ju guld värda sedan den dagen då datorn kraschar...

    jag måste säga att jag avundas lite dig just nu... tänk att få flytta till ett nytt ställe... o. just som du skriver bo in sig... det är nog något som jag tycker är mysigt... bo in sig...

    SvaraRadera
  5. Såg att du redan fått tips om detta, men vill understryka hur bra den är; "Rensa i röran med feng shui"! Köp den på nätet genast, typ 30-40 kr! Själv älskar jag att rensa, det känns befiande att göra sig av med saker!
    Trevlig helg. Hälsningar Lina

    SvaraRadera
  6. Släng bara släng! När du väl flyttar till ditt slott om några år kommer du ändå köpa nytt! :-)

    Ha en trevlig helg i stöket!
    Kram

    Förresten har slängt iväg ett mail till dig som bör läsas innan tisdag. Surprise tillbaks! ;-)

    SvaraRadera
  7. Tänk på att gamla handdukar, lakan, kläder som inte är tillräckligt fina för att skänkas till t ex Erikshjälpen men inte heller så slitna att de bör slängas mm, gärna kan skänkas till härbärget i Lund. De tar mer än tacksamt emot allt detta. Bara att ringa innan och höra om de har behov, har aldrig varit med om att de tackat nej =) För mig är det iaf mycket lättare att göra mig av med grejer när jag vet att de går till ett gott ändamål och någon som har bättre glädje av det än jag har, när det bara ligger i ett skåp och samlar damm...

    SvaraRadera
  8. Okej! 'Rensa i röran' och skänk bort saker till Erikshjälpen och härbärget. Tack för alla era tips!!! :)

    SvaraRadera