fredag 2 april 2010

The return of the vagitorium

Inte ett kärt återseende kan jag säga. Eller jo, delvis. Jag saknar INTE injektionerna i rumpan, det ska ni veta. Aldrig mer detta helvete. Istället blir det nu i många dagar framöver ett annat helvete. Visserligen mindre, men oj oj oj så mycket kladdigare.

Det fastnar överallt mellan benen! Vitt, geggigt, klumpigt, you name it! Vagitorier är inte, och kommer aldrig att bli, mina kompisar. Men jag kan gå med på att inte hata dem om de gör sitt jobb och ser till att göra livmodern mysig för mina två små frön. Då lovar jag att tänka om.

Jag SER FRAM EMOT att ta dessa kladdiga patroner upp mellan benen i ytterligare en hel vecka efter att jag fått mitt plus. Men då ska jag fan ha ett plus också.

14 kommentarer:

 1. Ja, ett starkt plus! :D
  Ha en toppenlördag!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt inställning! Det ska bli ett PLUS!!!

  SvaraRadera
 3. Såg nu att ni fått tillbaka två ägg, vad bra! Ska hålla tummarna för ett plus. Kram.

  SvaraRadera
 4. Rätt inställning, det ska bli ett plus!

  SvaraRadera
 5. Klart att det skall bli ett PLUS! håller alla fingar såklart.

  SvaraRadera
 6. Klart det blir ett stort fett plus denna gången! Och så blir det tvillingar nångon gång runt jul då :-) Eller hur?! Vilken fin julklapp förresten :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Usch ja vaggisarna är så jobbiga.. Man känner inte sig så himla fräsch...Jag har glömt ska man förvara dom i kylen eller inte? Nu när jag fick hem alla mediciner så slängde jag in allt i kylen och nu kommer jag inte ihåg.. Konstigt man glömmer när man gjort det två gånger innan.

  Glad Påsk på dig!

  SvaraRadera
 8. Vill bara berätta vad vår läkare på kliniken sa i februari när vi gjorde vårt femte IVF. Vi frågade efter ET om det var något vi kunde göra extra för att försöka få ägget att fästa och att sen behålla det. Han sa att vi kunde ta tre vaggisar per dag istället för två (vilket jag redan hade gjort i smyg :-). Jag frågade då också hur länge man kunde ta dem, eftersom jag läst att det tar ganska många veckor innan fostret klarar sig själv. Jag ville helst ta i tolv veckor, men det sa jag inte för jag tänkte att läkaren aldrig skulle ha gått med på det. Men, han sa faktiskt själv i alla fall att han nyss varit på en konferens i USA i ämnet och där rekommenderas man att ta vaggisar i åtminstone åtta veckor, och sen kunde man sluta med "if you dare". Så, om jag vore du skulle jag försöka få vaggisar utskrivna en längre tid om det blir plus (som det ju SKA bli nu!). Visst, det är ett jäkla meck och man får ha binda hela tiden, men det är det ju värt 1000 gånger om om det gör att man får behålla sin lilla bebis.

  Tusen lycka till Joanna, det ska bli så spännande att följa din resa!!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  jag var på sjukhuset idag för återinföring av embryo. Första gången för oss.
  Tänkte bara fråga (om du vill svara)om dem vet varför det inte har lyckats för er dom andra gångerna? har de inte fastnat i livmodern och vet de varför de inte har gjort det?
  Lycka till med allt och håller tummar och tår att ni får ett +.../kajsa

  SvaraRadera
 10. Åh vad jag håller tummarna för er nu! Kommer tänka på er varje dag:) Stort lycka till! Kram

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Jag får alltid order om att man ska ta vaggisarna 3 ggr om dagen. Jag går på Sahlgrenska, knepigt att det är en sån stor skillnad på olika ställen... Mariana

  SvaraRadera
 12. Pi: Mina ordinationer är, precis som för Mariana, att ta progesteronet 3 gånger om dagen (morgon, middag och kväll). Vad konstigt att det kan vara så olika beroende på var man går...

  SvaraRadera
 13. kajsa: Grattis till återföringen. Allt gick bra hoppas jag! =)

  De kan inte svara på varför det inte lyckats för oss. Det verkar som att efter ett återförande så finns det inget sätt för dem att avgöra varför det inte funkar. Och det är nog det jag tycker är mest frustrerande i hela processen. Att man inte får några svar. Att man inte kan 'lära' sig av tidigare försök.

  Eftersom det inte blivit någon graviditet så har det väl inte fastnat i livmodern. Eller så har embryot utvecklats dåligt. Bara jag som spekulerar, och oavsett vad så vet de inte VARFÖR.

  Tack för dina tummar. Skickar tillbaka ett gäng till dig också!

  SvaraRadera
 14. hej Joanna
  Ang vaggisarna så håller jag med dig...har efter halva vaggtiden kommit på att den andre änden är bättre för att föra in Progesteronvagitorierna för där åstadkommer ju ringmuskeln sin knipfunktion och det kommer inte ut nå skit..enligt min klinik gick det ju bra att ta det den vägen oxå än i framänden så att säga...
  bara ett tips jag är väldigt nöjd med nu!Kram Linda

  SvaraRadera