onsdag 21 april 2010

Vecka 5+0

Det här är inte vad jag ville skriva och berätta om när jag gick in i vecka 6...men jag, om någon, borde verkligen ha lärt mig vid det här laget att man sällan får som man vill.

Började värka i bebismagen igår kväll - Inte bra.
Kom lite rosa på pappret igår kväll - Inte bra.

Hela natten svettades jag floder. Sängen blev dyngsur och vi har inte fixat nåt gästrum än så jag fick ligga kvar i fukten. Bytte sovlinne, la en handduk under mig och vände på täcket.

Idag är det inte rosa längre. Det är blodblandat. Och det gör ont. Rätt så ont. Har proppat i mig lite panodil och hoppas att det lindrar snart.

Nä, det här är inte bra alls. Det här är riktigt jävla skitdåligt.

35 kommentarer:

 1. Nej nej nej nej nej nej nej nej, fan!
  Jag kan ju självklart skriva att detta absolut inte behöver vara någonting, vissa blöder.. men jag vet själv hur det känns och blod blandat med smärta är ju inte bra..

  Jag HOPPAS HOPPAS verkligen att det inte är någon fara, för då finns fan ingen rättvisa i världen!

  Jag tänker på dig vännen, hela tiden och finns här om du vill..

  Varma styrkekramar i massor

  SvaraRadera
 2. Nej, jag blir alldeles kall! Vi måste hoppas och tro att det går bra!

  Vet också hur det känns med blod och smärta och svettningar, och det är förstås nervöst dåliga tecken. Men det här bara MÅSTE gå vägen nu. Stanna kvar där inne och väx och må bra!!!

  Har du pratat med sjukhuset än? Du kanske kan få komma in och kolla hur det ser ut?

  SvaraRadera
 3. Jag kom på en klok tanke.. kan det inte vara så att kroppen stöter bort ett av de två små, och att du ändå har kvar en liten?

  Håller tummarna..
  Kram

  SvaraRadera
 4. Men underbar Joanna, detta är ju fan inte sant! Jag tänker på dig och håller tummarna, även om det är en klen tröst.

  Stor KRAM

  SvaraRadera
 5. Fan! Men jag säger som Sara. Det kan vara det ena embryot som kroppen stöter bort och svettningar har man till förbannelse i början av graviditeten. Snälla du, ta det lugnt. Vila för allt i världen och ta ett snack med kliniken. Kram!!

  SvaraRadera
 6. Nej!! Joanna jag håller tummarna för att det går bra i alla fall!!
  Varma styrkekramar till dig!

  SvaraRadera
 7. Förstår din oro så väl. Är mamma till 3, varav 2 IVF-barn, och jag har blödit i alla graviditeter! Vid 1:a IVF:en fick vi 2 tillbaka och då blödde jag som du gör nu, med ont i magen precis i början. Kanske inte så mycket till tröst, men blod behöver inte betyda fara. Håller mina tummar så hårt jag kan för er!!

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas och tror att Sara är inne på rätt spår, att det bara är det ena som kroppen stöter bort. Håller alla världens tummar för att allt ska gå bra för er!

  SvaraRadera
 9. Med risk för att låta överhurtig så vill jag hålla med några av de andra kommentarerna, blöda kan man göra utan att det betyder något och framför allt så kanske du fortfarande har ett embryo kvar! Kräv att få åka och kolla på sjukhuset!!!
  Jag hoppas så mycket med dig och tänker att få är så värda att vara gravida som du.

  SvaraRadera
 10. Du har alla mina tankar och allt mitt hopp idag, det måste gå bra, så är det bara! Håller med Sara och Monica, oavsett vad är det en möjlighet att du har 1 av 2 kvar om du blöder, sen vet jag att dessa ord inte betyder ett smack i nuläget när det inte finns några ord. Många kramar och var rädd om dig

  SvaraRadera
 11. håller tummar å tår för allt ja har!!
  förstår att du e orolig.
  kram

  SvaraRadera
 12. Nej nej nej! Åh gud jag hoppas verkligen för din skull att du bara råkat ut för samma saker som de ovan har skrivit om.. Bara en ofarlig blödning.. Nerverna som spelar in också kanske? Håller alla tummar jag har för er!

  SvaraRadera
 13. Jag hoppas verkligen att ovan kommentarer har rätt, du ska se att det inte är nåt konstigt alls!! Men du måste nog kolla upp det att kunna slappna av! Kram Elin

  SvaraRadera
 14. Jag om nån vet vad du går igenom just nu.
  Det behöver inte vara någon fara så länge blödningen inte är riklig eller ihållande. Det kan också vara så att ett av de två stöts bort och då kan du blöda rikligt utan att det är någon fara.
  Be om ett nytt hcg-prov!! Mitt värde rasade på nolltid. De säger att om det är en fortskridande graviditet så ska hcg-värdet dubblas varannan dag.
  Jag tänker på dig och hoppas det går bra!!

  SvaraRadera
 15. Åh nej... Det värker i hjärtat när jag läste. Men det kan ju som alla andra skrivit vara en kvar. It aint over til it's over...

  SvaraRadera
 16. Håller mina tummar & tår !!

  Styrkekram!

  Ps. är det sagt att det är tvillingar? Tänkte på att en del skriver om två embryon.

  Håller tummarna för att allt ordnar sig!

  SvaraRadera
 17. Tack allihopa...

  Jesse: Två embryon sattes tillbaka så det kan ha varit tvillingar. Får jag nog aldrig veta.

  SvaraRadera
 18. http://blogg.alltombarn.se/innandufanns/2009/09/22/om-blodet-som-kom/

  ...men det gick bra!

  Jag tänker på dig, fastän jag inte känner dig, och hoppas.

  SvaraRadera
 19. Hej,

  Du kan inte be att få komma på ett tidigt vaginalt ultraljud, då kan dem se om det är mycket blod på väg ut eller om det inte är någon fara, så har jag gjort. Jag håller tummarna att allt går bra

  Kram Louise

  SvaraRadera
 20. Nej NEJ! :S Det SKA gå nu ju!

  SvaraRadera
 21. Håller tummarna att det inte är nån fara! Kramar!

  SvaraRadera
 22. Jag hoppas för allt i världen att det inte är missfall. Jag hoppas innerligt att du får din bebis/bebisar om nio månader. Jag håller tummarna och hoppas.

  SvaraRadera
 23. Fan jävla skit, jag förstår att det är riktigt jobbigt för dig nu. Jag vet inte alls vad jag ska skriva, mer än att jag tänker på dig och skickar en massa kramar.

  SvaraRadera
 24. Tänker på dig och håller tummarna allt vad jag kan. Förstår din oro till 100%. Styrkekram.

  SvaraRadera
 25. Hej vännen! Förstår dig så.. Ruvar själv efter IVF 2. Sist när jag var gravid (ett utomkvedes) så ringde jag gynakuten och sa som det var att jag var gravid och fått en blödning och jag fick komma på VUL inom en timme. Eller åk bara dit och ta en nummerlapp. Jag bor i Malmö (har sett att du finns i Lund) men om du inte får komma till Lund så hade jag åkt raka vägen till MAS (ingång 74 tror jag och andra våningen). Stor kram

  SvaraRadera
 26. Förstår om det inte tröstar så mycket, men många blöder i början av sin graviditet. Min mamma hade normal mens de första 3 månaderna med alla sina (tre) graviditeter. Alltså fullt flöde. Alla graviditeter gick bra, inga komplikationer. Men det hjälper naturligtvis inte så mycket mot din oro. Tycker också du ber om ett ultraljud, för det är olidligt att oroa sig.

  SvaraRadera
 27. Hej!! Nej jag förstår din rädsla! Jag skrev igår en kommentar om min graviditet och att det är bra att ta fler hcg-blodprov för att se en ökning. Men de jag vill säga är att jag fick 3 småblödningar denna graviditet. Det kom rosa på pappret och värkte som mensvärk i magen, men det visade sig vara lugnt men man blir helt stirrig och jag som då haft ett mf. Men nu sitter jag här och har 9 veckor kvar till BF. Det jag vill säga är att småblödningar behöver inte alltid innebära att nåt håller på att gå fel. Vid mitt missfall kom klumpar och så mycket blod och mensvärk gånger tusen. Så var lugn, jag tror inte det är någon fara men ring kliniken! Kramar

  SvaraRadera
 28. Håller tummarna! Hoppas på att det går bra. Jag blödde litehela tiden under första halvan av min graviditet, men kotte blev av ändå.. Har inte genomgått ivf, men förstår ändå din oro.. Hoppas det bara är en släng av vanliga graviditetsbesvär..
  Kram

  SvaraRadera
 29. Jag skulle också be om att få ta ett till hcg. Det säger mycket. Även om allt är ok så behöver du inte denna berg-och-dalbana just nu din stackare!

  SvaraRadera
 30. Jag håller alltså tummarna fortfarande och skickar en massa varma tankar. Försök att ta det lugnt och vila så mycket du bara kan nu tills du vet mera. Tänker massor på dig o dina små och hoppas på det allra bästa!!!!Kram!

  SvaraRadera
 31. Sandra Palmqvist21 april 2010 15:41

  Åh... Jag vet att inga ord tröstar eller hjälper just nu, men jag tänker på dig.

  SvaraRadera
 32. Ah gumman, usch vilken stress. Det later ju onekligen inte sa bra, men manga blöder ju i början. Gud, vad jag hoppas att det ska gra bra för dig vännen. Till oss sa dom att vi inte skulle komma in till gyn akuten (igen) om det inte blev mer blod än vid mens.

  Stor stor stor kram fran Lisa

  Ps. Och be om ett nytt HCG. VUL är nog för tidigt för att det ska kunna lugna.

  SvaraRadera
 33. Fan.. Försök att åka in och kolla dig så du får veta. Håller tummar och tår att det inte är någon fara.
  Många kramar!

  SvaraRadera
 34. Känner med dig. Jag har gått igenom det där och vet hur tungt det är. Styrkekram till dig!

  SvaraRadera