måndag 19 april 2010

Nä, gott folk

Testet kändes inte direkt starkare. Trots att jag höll mig i 4 timmar. Vet inte om det är lika starkt eller svagare...det lutar åt svagare.

Ni kan få avgöra själva. Inte samma ljus eller vinkel så det är kanske svårt att se.

Ringde till kliniken, berättade om plusset och påpekade hur orolig jag är och att jag vill ta ett blodprov och de gick faktiskt med på det utan att det krävdes längre övertalningar =) Superskönt. Underbara klinik, idag är jag lyrisk över hur snälla de är. Så nu ska jag susa iväg till Malmö och mäta hcg-värde.

Fan alltså om det här ska skita sig redan...

Håll tummarna igen är ni snälla!

27 kommentarer:

 1. Jag håller tummarna hela vägen i mål :D

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det ser starkare ut, jag håller tummarna. Hittade din blogg i går, har 4 missfall bakom oss, hållt på i två år och skall nu påbörja IVF

  Kram Louise

  SvaraRadera
 3. Mina tummar krossas här, jag håller dem så hårt jag kan! Jag tror på att det är ett plus.

  SvaraRadera
 4. Du borde nog ändå jämföra stickorna från morgonurin till morgonurin för att det ska vara rättvist! Men det är ju klart och tydligt ett plus! Underbart! :)
  Lycka till på blodprovstagningen. Håller tummarna! :)

  SvaraRadera
 5. Nu är det ju drygt ett och ett halvt år sen jag plussade senast och rätta mig om
  jag har fel... ett plus är väl ett plus oavsett hur starkt eller svagt det är på stickan!?

  Men jag förstår din noja helt och fullt! Så skönt att du fick en tid så snabbt. Det är klart att det inte skiter sig nu... Det är din tur nu!!!

  SvaraRadera
 6. Klart att jag/vi håller tummarna.
  Jag fick reda på att jag var gravid genom ett blodprov som togs tidigt i graviditeten pga överstimulering. Men jag testade givetvis ändå sen=) Mina plus blev inte heller så starka så jag beslöt mig för att sluta testa & försöka njuta=)

  Kul att det äntligen gick vägen för er=D

  Kram kram!!!

  SvaraRadera
 7. Klart att vi gör =) Det kommer att gå fin, fint det här =)
  Lycka till hos kliniken

  SvaraRadera
 8. Testet har ingenting med om det skitit sig eller inte att göra, tro mig. Jag testade superstarkt flera veckor efter mitt MA och jag mådde så fruktansvärt illa en hel vecka efter skrapningen med, om det skulle skitit sig tar det ett tag för kroppen att märka det och det är inte så att du testar svagare helt plötsligt. Dessutom är morgonurinen mycket mer koncentrerad, så går inte att jämföra med att du hållit dig. Ta ett sånt där digitalt som visar veckor istället, och skit i att stirra på det där plusset.
  Jag förstår precis att du vill göra blodprov, jag gjorde också det med min son för jag blödde så mycket och ovissheten tar kål på en.
  Samtidigt så kan det ju tyvärr gå åt helskotta när som helst under en graviditet =( Tom dagen innan barnet ska födas! Det är riktigt jobbigt att tänka på. Men ta ett blodprov du, du har haft så mycket tufft på din resa så det kan vara skönt med lite bra besked och försäkringar på vägen =) Vad spännande om det är två föressten! När får man svar på blodprov då? När jag tog så fick man ta 2 gånger med nån veckas mellanrum för att kolla så det steg som det skulle.

  SvaraRadera
 9. Grattis till +:et! Njut av allt och hoppas att allt går bra. Jag vågade inte testa mer än en gång när jag väl hade lyckats bli gravid efter många många års försök och 7 ivf:er. Gjorde bara ett test och trodde inte det var sant. Sen vågade jag inte testa fler gånger för tänk om jag fick ett annat resultat!
  Än en gång grattis!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Tummar hålls för fullt. Klart att det inte skiter sig!

  SvaraRadera
 11. Har följt din blogg ett tag nu och har en stark känsla av att allt kommer att gå jättebra denna gång. Ta det bra lugnt. Tänker på dig och håller tummarna!

  SvaraRadera
 12. Självklart håller vi alla våra tummar och muttor! Ända tills du har fått ett (eller flera) barn i famnen!

  SvaraRadera
 13. Självklart håller jag tummarna för dig! Men du Joanna, hur tydligt plus behöver du egentligen :-). Jag menar, ett plus är ju ett plus, eller...?

  Sen skulle jag göra precis som du och vilja kolla hcg-värdet direkt, för det är ju en helt annan sak. Men vad gäller egna gravtestet så kan det ju just inte bli mer tydligt än så där!

  Nu bara SKA det gå vägen!!!

  SvaraRadera
 14. Håller tummarna men tror inte du behöver oroa dig!

  SvaraRadera
 15. Tess och Pi: Ja absolut. Ett plus är ett plus, oavsett hur starkt det är =). Sen är det så att plusset bör bli starkare och starkare eftersom hcg-nivån ökar väldigt kraftigt i början på en graviditet. Blir det däremot svagare så kan det vara en indikation på exempelvis missfall.

  Så gravid är jag definitivt, det tvivlar jag inte på. Det är det där missfallet jag är rädd för...

  SvaraRadera
 16. Blir sååååå nervös när du skriver så här.. håller givetvis tummarna!

  Inväntar uppdatering...;)

  Kram

  SvaraRadera
 17. Sussi: Ja, nu får jag fanimej sluta stirra på plus =) Man blir ju galen.

  Men ett sånt där digitalt med veckoindikator tog jag i lördags, och det visade bara 1-2 veckor (det kortaste alternativet) som anger hur många veckor efter befruktningen man är.

  I lördags var det 2 veckor och 5 dagar efter befruktning, så det känns inget vidare att testet inte visade 2-3 veckor. Men jag hoppas på att det är väldigt individuellt, att jag är en låghormonare som är väldigt seg i starten och att mitt/mina embryon valde att fastna väldigt väldigt sent :)

  Tror ni att det är större chans att allt är som det ska om jag säger att NU VILL JAG ATT DET HÄR SKA FUNKA!!! ?

  SvaraRadera
 18. Efter alla missfall vet jag hur nojig man är, det jag däremot har lärt mig är att det inte är lönt att testa eftersom det gör en ännu mer orolig. Hoppas det går bra på kliniken och lita på blodprovet, det är det bästa :)

  Svårt att koppla bort oron, men vi är många som håller tummarna för dig här! Klart det kommer gå bra, många kramar A

  SvaraRadera
 19. STORT GRATTIS!! Äntligen!! Jag läste ikapp lite idag och tårarna rann när jag läste om dagen du testade. Precis så var det för mig också, tårarna rann och jag kunde inte prata...
  Försök att vara glad åt plusset, du kan inte påverka ett eventuellt skeende med fler eller färre test. NJUUUT! Jag tog bara ett test för att jag var rädd att nästa skulle visa annorlunda... Inte ens barnmorskan fick testa. :-) Du kommer att lyckas den här gången, det tror jag. I min värld var det svårt att få ägget att fästa och jag var övertygad om att allt skulle gå vägen när det väl gjorde det. Jag är i v.22 nu och än så länge har det funkat. KRAM och lycka till!

  SvaraRadera
 20. Fast du, nu ska jag berätta en riktig grej för dig vettu... ;) Jag tog ett sånt där digitalt test med veckoindikator, första gången när jag testade 3 dagar innan BIM så blev det "Gravid 1-2 v" Sen när jag (galen som jag är, utan ens en ivf behandling bakom mig) testade 10 dagar senare igen med ett sånt där fick jag 3 + veckor. På exakt dag 21 efter ägglossningsdagen, så exakt 3 veckor ifrån med andra ord. Men då tänkte jag.. Men hmmm.. Oj, 3 + precis på dagen, hmm, oj vad det stigit, vad hände med "2-3 v" där imellan, det står ju "befruktningen skedde för mer än 3 veckor sedan", men vänta lite nu, det gjorde det ju inte, möjligtvis preeeecis 3 veckor sedan... Det är säkert ett utomhavandeskap!!! Mina värden stiger för fooooort!! AHHHH!

  Haha... Hajjar du? Man blir GALEN! Galen säger jag! Är det inte det ena är det det andra..

  Hade testet visat "2-3" veckor då hade jag bara, men öhh, för liiiiite!! Jag har säkert fått missfall!

  Så, man är inte riktigt klok nej =) Inget svar duger för en när man längtat länge och vill något så gärna, då så vågar man inte riktigt ta in det så man oroar ihjäl sig för minsta småsak och analyserar och tänker och tänker.
  Ja, det kan vara så att du fått missfall, det kan vara så att det är ett utomhavandeskap, det kan vara så att alla testen var fel på även om risken är 1 på flera tusen miljoner... Osv.
  Men det jag vill komma fram till att risken för allt detta är liten, för det mesta visar ett första pluss att man är gravid och kommer gå och bära på den där skrutten framöver, så försök stanna upp och tänka lite i det =) Tills motsatsen skulle bli bevisad, så är du gravid och lycklig!

  (Mja, jag följer kanske inte riktigt mitt egna råd, men jag försöker iallafall =)
  Nu när jag läste det jag skrev om utomhavandeskap så riktigt känner jag hur jag går ner mig och oroar upp mig för det... Knäpppt!)

  SvaraRadera
 21. Föressten så står det tydligt att veckoindikatorn kan vara missvisande och för att få så nära ett rätt svar som möjligt ska man använda morgonurinen, gjorde du det?
  Här tyckte jag du skulle köra med digitalt för att sluta analysera färgförändringar och så börjar man analysera det här med veckorna istället ;)

  SvaraRadera
 22. Det är fortfarande plus ju! Mitt streck när jag testade var ganska svagt också - men ett streck var ett streck enligt kliniken :-)

  Du ska se att det inte är något att oroa sig för - även om jag förstår din oro!
  Kram! ♥

  SvaraRadera
 23. Sussi: Tack för pepp! Det kändes bättre efter dina kommentarer redan innan kliniken ringde och berättade de goda nyheterna. Skönt att man har bloggläsare som kan säga till en på skarpen ibland =)

  SvaraRadera
 24. Och tack till alla er andra också förstås. Utan er hade jag varit ett vrak...ingen vacker syn alls...

  SvaraRadera
 25. Jag förstår din oro, då jag också har varit i den situationen. Jag kan rekomendera dig att köpa clearblues graviditetstest med veckoindikator, då ser du om veckorna stämmer. Tycker inte att du ska läsa av om plusset är starkare eller svagare, är lite olika beroende på hur mycket du har druckit.

  Så bra att kliniken låter dig ta blodprover.

  SvaraRadera