måndag 5 april 2010

Ruvardagar

Orkar inte leta symptom. Känner inte för att rabbla upp allt jag känner eller inte känner. Tror inte det hjälper mig det minsta. Jag har snarare känt en lättnad de senaste dagarna över att jag inte fokuserat så mycket på själva ruvningen utan att tiden bara fått rulla på i lugn och ro.

Men jag har lite att berätta om själva medicineringen. Vi sket i östrogentillskottet efter läkarens råd. Han menade att när man tillför östrogen så lurar man kroppen och får den att tro att den inte behöver producera eget östrogen och det vill vi ju inte. Progesteron fungerar visst inte på samma sätt, för givetvis kom det som en följdfråga från mig, utan det kan man tillföra väldigt mycket utan att kroppen slutar med sin egen produktion.

Däremot så tar jag en halv ovitrelle varannan dag, sammanlagt 3 gånger. Alltså på ET-dagen (i torsdags), i lördags och så ikväll. Svullnar alltid upp i magen nästa dag så igår var jag rejält svullen på kvällen och kände inte riktigt för att röra på mig alls. Så imorgon lär det bli dejavu på svullenheten.

9 kommentarer:

 1. Tack så mycket för dina fina kommentarer hos mig, de värmde. Vad skönt att du lyckas hålla en viss distans till symptomtänkandet, inbillar mig att det är bättre ju mindre man tänker på det (inte alltid så lätt).

  Hoppas du får en fin dag :)

  SvaraRadera
 2. En halv ovitrelle? Har jag aldrig hört talas om. Är det en tablett? Vad ska den göra?

  Hoppas det är ok att jag är så nyfiken :-)

  SvaraRadera
 3. Pi: Ovitrelle är sprutan jag tar 36 timmar innan ÄP, alltså en ägglossningsspruta. De kommer bara i förfyllda sprutor med en viss dos och denna ska jag ta hälften av.

  Sprutan säger till kroppen att producera östrogen och progesteron och ger den alltså en extra knuff.

  Du får vara hur nyfiken du vill ;)

  SvaraRadera
 4. Jo, själva ovitrellen känner jag ju till, den tar man ju 36 timmar innan, men att ta en halv ovitrelle tre dagar i rad? Vad fyller det för funktion?

  SvaraRadera
 5. =) Precis den funktion jag precis skrev. Den säger åt kroppen att producera mer östrogen och progesteron, hormonerna som bygger upp livmoderslemhinnan.

  SvaraRadera
 6. Hej tjejen!
  Har inte kolla in mina favvobloggar på några dagar -har inte haft det bästa internetuppkopplingen på landet i påsk.

  Men så roligt att du har två som du ruvar på nu:) Grattis!!!
  Kramis Lila

  SvaraRadera
 7. Hmm, jaha. Hade bara aldrig hört talas om att man tar den tre dagar i rad. Men allt nytt är ju bra känns det som! Kramis!

  SvaraRadera
 8. Mina tummar är väääldigt blå nu efter allt kramaktigt "hållande" :) Kram Elin

  SvaraRadera
 9. Jag ruvar också järnet. Men är svullen som om jag svalt en melon. Vi får hålla tummarna för fröna!

  SvaraRadera