måndag 19 april 2010

Nu ÄR jag gravid!

Fick svar från kliniken angående blodprovet lite senare idag och det såg helt normalt ut!!!

Fy fasen vad lättad jag är. Det är alltså inte lätt att tro att man lyckats när man kämpat som en gnu i oändligt många månader och misslyckats lika många. Jag trodde ärligt talat det skulle vara lättare. Jag har fnyst lite grann åt de som blivit gravida och sen omedelbart börjat oroa sig, och tänkt att 'Fan, de har ju fått ett plus, kan de inte bara vara glada för det?'. Men jag förstår precis hur det känns nu. Hur jäkla svårt det är att slå undan tankarna om att 'det skiter sig säkert', det har det ju gjort hittills.

Fast nu ger jag mig. Säger kliniken att allt är normalt, då tänker jag tro på det också. Nu är jag gravid tills det är dags att passera nästa milstolpe. Och det är ett VUL onsdagen den 5/5, alltså om lite mer än två veckor. Vansinnigt långt bort, men jag ska njuta fram tills dess och tacksamt invänta alla trevliga besvär som en graviditet innebär. Är inte alls sugen på den där ölen längre, men lite illamående hade suttit fint =)

Jag förstår inte hur ni står ut med mitt tjat och gnäll och nervositet och tjat och svammel och tjat. Men det är kanske är befogat att vara knäpp efter den resa jag gjort och den resa jag just påbörjat. Ni kanske tycker att det är ok. Joanna är lite knäpp. Men hon får vara det...det är ok.

25 kommentarer:

 1. Men GRATTIS tjejen! Du är nu med om något fantastiskt, ett mirakel. Känn dig utvald och speciell, för det är precis vad du är! Det här är nog det största som kan hända i en persons liv, och du är med om det!! Försök göra allt för att kunna NJUUUUUUTAAAA av varje sekund (även om jag förstår dina osäkerhetskänslor) för den här tiden kommer inte tillbaka, inte vill du väl tänka tillbaka på din graviditet som en tid när du var nervös och rädd. Fast just ja, det är väl lite av en mammas roll :-). Du ska bli mamma!!

  SvaraRadera
 2. Härligt att du fått det bekräftat nu!!! Du är inte alls knäpp, snarare mänsklig. Har man inte fått något enkelt är det inte det minsta konstigt att man tvivlar :) kram och hoppas du kan njuta lite nu :)

  SvaraRadera
 3. Bästa Joanna är GRAVID! Helt underbart. Vad var det jag sa vännen. Nu jädrar njuter du. För snart kommer illamåendet och foglossningen som ett brev på posten. Jag har ju beställt det åt dig ;) Oh vad jag är lycklig för er skull!! K är också lycklig :) Han har sagt det flera ggr! :) Stor KRAM från oss. Och Grattis ännu en gång!

  SvaraRadera
 4. Haha, klart vi står ut med ditt tjat, tjata på du, jag stannar kvar i vilket fall :D

  SvaraRadera
 5. Grattis!
  Trots lite kräksjuka känns det varmt och fint i magen av att läsa att allt ser bra ut. Nu säger det bara swooosh och så ligger du där på BB med en liten skrikhals vid bröstet. :-)

  SvaraRadera
 6. Be careful what you wish for angående illamående. =) Kommer ihåg att jag skrev det när jag precis fått veta att jag var gravid och inte kände av något det minsta, och dagen efter kom det ett 24-timmars illamående som ett brev på posten och det gav inte med sig förrän efter tre månader. Så SNÄLLA, be om att du ska få må bra, för att må så illa önskar jag inte ens min värsta fiende!!!

  Och ja visst ja, HÄÄÄÄÄÄRLIGT att allt såg bra ut!!! ;)

  SvaraRadera
 7. Hihi - ja, man blir lite wacko när man håller på med IVF. Och ni som gjort så många försök också!!
  Nu måtte det bara få gå hela vägen. HÖR DU DET PYRET I MAGEN - STANNA DÄR! ♥

  SvaraRadera
 8. Klart att allt var bra! Skönt att du fick besked så snabbt och att du fick tid för VUL också. Och det är helt OK om du är lite knäpp, t o m förståeligt... :)

  SvaraRadera
 9. Sandra Palmqvist19 april 2010 22:55

  Äsch, du kan vara lugn. Det finns många därute som är lika knäppa (och det utan att ha gått igenom det ni har gått igenom). Jag var faktiskt en av dem när jag var gravid. Nojade så det stod härliga till och slappnade inte av förrän Ester var född (blödningar och tidigare missfall gjorde katastroftankarna svåra att släppa). Nu ångrar jag förstås att jag inte njöt mer, men det är ju lätt att vara efterklok.

  Ta en dag i taget så ska du se att ni snart har passerat alla milstolparna.
  Önskar er bara det bästa.

  SvaraRadera
 10. Det klart ! Du får tjata hur mycket du vill och vi kommer tacksam läsa det du skriver och försöka stödja dig så gott det går :-) Så njut! Det är så härligt att äntligen lyckas!!!

  SvaraRadera
 11. Anledningen till att jag står ut med "tjat, svammel och nervositet" är att jag själv varit där, och snart kommer att vara där igen... Kramar!

  SvaraRadera
 12. Vad glad jag är för dig att blodprovet blev också bra!!! Nu är du gravid och blir mamma "snart" :-))).
  Jag måste säga att jag är glad även för erkännandet ang. fnysningen åt alla som blev gravida och oroade sig. Du får se, man är jätteglad, men man kan visst oroa sig och det är helt normalt. 9 månader är lång och så mycket kan hända under tiden, det börjar man inse bara när man blir gravid och självklart blir man orolig fast samtidigt världens gladaste människa.
  Men trots oron, kommer nu en fantastisk period för dig, för att det är så otroligt att uppleva all förändring som händer i kroppen med att ett (i ditt fall kanske två) liv växer där inuti. Njut det och få inte dåligt samvete om du ska oroa dig ibland!!!
  Kramar

  SvaraRadera
 13. Vad skönt att du fått ytterligare bekräftelse. Man tenderar ju att börja oroa sig ungefär 1 minut efter plusset. Iaf gjorde jag det. Och jag tror att 99% gör det, eftersom man är så himla glad, men samtidigt är lika rädd att förlora det..

  Men ja, lite knäpp är du ju! ;)
  Kram

  SvaraRadera
 14. GRATTIS!!!
  Har följt din blogg sedan i höstas och hållt tummarna vid varje försök!
  Förstår att du oroar dig att något ska gå fel, men det hör ju oftast till i början av graviditeten för de flesta! Så se det som normalt gravidbeteende!
  Lycka till nu!

  SvaraRadera
 15. Underbart! Måste fråga hur dom resonerar med VUL, varför just den 5/5? Vilken dag är du då? Jag ska också boka in mig på ett tidigt VUL men vet inte vilken dag som blir bäst för att dom ska se ordentligt, så vilken dag i graviditeten fick du?

  SvaraRadera
 16. FRågade du om du hade onomralt höga hcg nivåer ?

  Kan vara en ledtråd till om det är två därinne !

  SvaraRadera
 17. Ett stort grattis!!! Du har en underbar tid framför dig!!
  Angående hcg och tidigt vul. Jag var gravid för ett år sen, dock en vecka bara:( Blev sen gravid i oktober och väntar en kille nu i Juni:) Men denna graviditeten var inte lätt. Den började med småblödningar efter en vecka och med ett missfall i bagaget blir man hur stirrig som helst!!! Jag fick göra massor av hcg-prover för att se så att de hela tiden fördubblas. Jag rekomenderar dig att göra ett till. Sen fick jag massa vul (3st) i samband med proverna. De första var nog i vecka 5+något och då tyckte man se sig en graviditet. En vecka senare såg man hinnsäck men inget foster. Sen i vecka 7+3 då såg man äntligen ett tickande hjärta. Allt detta gjorde mig så nervös så mitt stora råd, vänta med vul till du går in i vecka 8+0 då kan man säkert se något=)
  Stort grattis och de kommer med all säkerhet gå vägen! kram

  SvaraRadera
 18. Så skönt!!
  Grattis, grattis och Grattis!
  Försök nu som du skrev att NJUTA!
  Jag vet att det kan vara svårt men tänk du är gravid :)
  Många kramar Anna

  SvaraRadera
 19. Grattis än en gång!
  Jag blev själv gravid genom IVF och är nu i vecka 22. Jag var super orolig i början eftersom jag inte hade ett enda symptom! Jag var aldrig illamående, brösten ömmande inte.. Jag vara bara precis som jag alltid har varit, vilket gjorde mig super nojjig! Så mitt tips är att inte leta efter symptomen och tro att något är fel om du inte får några. Jag har fortfarande inga symptom, men en växande magen som börjar sparka! Helt underbart.

  Kram

  SvaraRadera
 20. Å vad skönt att höra!!! Försök att njuta och tänka bra tankar, jag vet hur lätt det är att oroa sig. Men nu finns det inget du kan göra, nu är det bara att lämna resten till "något annat". Och det där med illamående, jag mådde inte illa något alls nästan. Bara två veckor och då bara som att vara åksjuk... Det illamåendet kom inte förrän ganska sent, typ v 10-11. Alla mår inte illa och alla har inte krämpor! Trots det har jag en friskt mirakel i magen som kommer ut om drygt en månad.
  Jag håller tummarna för dig!

  SvaraRadera
 21. JA! det är ok, vi står ut;) /Elin

  SvaraRadera
 22. Härligt att allt var bra och du är GRAVID!!!!

  SvaraRadera