tisdag 20 april 2010

Köpa köpa KÖPA

Det gick upp för mig idag, efter lååååång diskussion med min vän Maria, att jag nu faktiskt får lov att köpa allt det där jag drömt om så länge. Som jag hållt mig borta från för att det gjort alldeles för ont att ens titta på. Nu ska vi kanske ta det lite lugnt såhär i början och inte låta pengarna springa iväg på en gång, men det finns ju så mycket man kan köpa redan nu! =)

Självklart har jag inte koll på ens en femtedel av allt som finns därute så ni som är förbi denna fas kan väl guida mig lite, köpfreak som jag är. Var börjar man?

Jag är lite sugen på en graviditetsdagbok som man fyller i. Ja, i pappersformat alltså. Jag vet, bloggen är en typ av dagbok redan, men det hade varit mysigt att ha något som kan stå i bokhyllan som man kan plocka fram och bläddra i sen nån gång.

Sen får det väl inhandlas en del andra böcker som kan vara bra att börja läsa  i början på graviditeten.

Hmmm, så fokus verkar ligga på böcker just nu. Allt annat känns avlägset...När ska man börja med stödstrumpor? =)

GIMME TIPS!

23 kommentarer:

 1. Haha, köpgalen, jaa, det kanske man kan kalla mig också. Men till bebis har jag *faktiskt* inte lagt ut mer än handpenning på vagnen än. Tro det eller ej.
  Tips på bok när du kommer en bit till är Gudrun Abascals Att föda. Mycket bra, med många tips när det närmar sig förlossningen. Men kanske inte till en början. Jag läste bara i boken som vi fick hos bm i början, trots att man vill läsa om precis *allt*. Snart ska jag köpa de första yttepyttesmå plaggen till den hett efterlängtade lill* filuren i min mage. kram!

  SvaraRadera
 2. Tips på böcker att införskaffa är "mitt första år som mamma/pappa", "farmor och farfars bok", "mormor och morfars bok" och "boken om mig-inte så lite kaxig". Det är bra och roliga fylla i böcker att spara och ta fram.

  SvaraRadera
 3. Böcker: Mammapraktikan och "Att föda" är de enda böcker jag har läst. Kanske för att jag också är lite skeptisk till att läsa FÖR mycket.
  Stödstrumpor började jag med i typ v. 32...
  Jag beundrar dig för att du är så modig som vågar köpa sånt redan nu! Go girl!

  SvaraRadera
 4. Säg till om du hittar någon graviditetsdagbok, jag sökte efter den, men hittade inte.

  SvaraRadera
 5. Vissa "böcker om mig" som man kan skaffa åt lillbebben innehåller även sidor om hur graviditeten var.. Kan ju vara värt att skaffa en sådan bok (om man nu hade tänkt det, men jag gissar att du har det) ett tag innan bebben ploppar ut, så att man kan skriva ner roliga anekdoter från graviditeten även åt bebben!

  SvaraRadera
 6. Det finns en graviddagbok som heter "gravid, en fyll i bok om nio månaders längtan" den hade jag när jag vänta Hugo. Jätte kul att ha nu och se va jag skrev och hur annorlunda det säkert blir med nästa barn.

  SvaraRadera
 7. Har hört att den här ska vara bra:
  http://www.stylishmom.se/gravid-en-fyll-i-bok-om-nio-manaders-vantan-252.html

  SvaraRadera
 8. Joanna det finns massor av fint av shoppa, både till dig och bebis;)
  Jag tycker du ska inhandla mjuka, sköna kläder till dig själv, det brukar inte ta så lång tid innan det mesta spänner över magen!
  Någon skön creme eller olja att smörja in magen med, jag har haft Weledas.
  En änglapingla att hänga över magen är både symboliskt och fint tycker jag.
  Sedan har jag köpt till bebisen efter ultraljuden, tex första filten och mjukisdjur!
  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 9. Klart du ska börja läsa nu :) Ett bra tips är "på smällen" av Ann söderlund och Hannah Widell. Det är en riktig graviditetsbok och hejdlös rolig. I den kan du känna igen dig och läsa om kommande graviditetssymtom. Det finns också sidor där du kan fylla i.

  // Alexandra

  SvaraRadera
 10. Hejsan!
  Hamnade på din blogg via Innan du fanns och blev såklart fast! Vad roligt att du äntligen är gravid :-)
  Jag kan varmt rekomendera Att Föda av Gudrun Abascal (som jag inte läste förrän jag väntade mitt tredje barn) och Mammapraktika av Leni Söderberg som jag läst och fyllt i slaviskt under alla mina graviditeter (har varit gravid fem gånger, men har tre barn...)Den är säkert ännu bättre nu än när jag köpte min för tio år sedan! Jag som faktiskt är en informationsknarkare, tycker att nätet annars är en utomordentlig källa till bra info. Men det är kul att ha något på nattduksbordet! Sedan är det faktiskt ganska kul att köpa Vänta Barntidningar oxå! Lycka till och stor kram!

  SvaraRadera
 11. Jag började skriva dagbok redan när vi gick igenom behandlingarna. Köpte ingen speciell fylla-i bok utan en tjock fin anteckningsbok.Skriver om graviditeten och även korta notiser om vad som händer i världen. Min mamma skrev en sådan till mig när hon var gravid och under mina första år, den boken älskar jag!

  SvaraRadera
 12. Härliga känslan av att äntligen vara gravid. För mig tog det 15 försök. Som nån annan skrivit så är "Att Föda" absolut värd att läsa, den har fått mig mindre rädd inför födseln. Och ang stödstrumpor är det nog väldigt individuellt.Jag jobbade fram till v 35-36 (som städerska) och ansåg inte att jag behövde några. Går in i v 40 idag och använder inga nu heller,men har heller inte börjat svälla än... Lycka till med graviditeten, du/ni har en underbar tid framför er!

  SvaraRadera
 13. En turkos tjock bok som heter GRAVID är den bästa, bra kunniga bland annat barnmorskor som ligger bakem det hela, bra bilder och förklaringar.Handlar om allt från att planera barn till efter att man fött!

  SvaraRadera
 14. Ett tips på en graviditetsdagbok är "Gravid, en fyll-i-bok om nio månaders väntan" av Jenny Sahlin och Jimmy Ekman. Du hittar den på www.glimraforlag.se Den fyller man i vecka för vecka fr.o.m. v 5. Jag tycker att den är trevlig, men önskar att jag haft boken redan från början.

  SvaraRadera
 15. Hur kommer det sig att du funderar på att använda stödstrumpor?

  Jag hade inte det under min grav. och känner ingen annan som har det heller, så jag bara undrar ;-)

  SvaraRadera
 16. Grattis till plusset!

  jag säger bara ut i bokaffärer o bläddra lite för vissa böcker är ren skräp!

  stödstrumpor började jag med tidigt denna gången (3:an)...ville inte ha fler åderbrock som jag drog på mig med första o andra barnet...så det är aldrig för tidigt tycker jag ;) kan tipsa om att åka till Gekås...där kostar stödstrumpor runt 40 kr mot 120 kr på apoteket och är lika bra!
  Sen att där finns MASSOR med andra saker för både bebbe o mamma är ju inte heller fel ;) för oss köpgalna då :)

  SvaraRadera
 17. På presenteriet.se finns det "fylla i böcker" av alla de slag!

  SvaraRadera
 18. Jag hade en jättebra Gravidbok som jag skrev i varje vecka när Ella låg i magen. Titta in på www.karleksforklaring.se, den som heter Gravid hade jag. Du kan se där vart du kan köpa den.

  Lycka till nu och njut ordentligt av att vara gravid. Jag saknar magen redan, även om det är helt fantastiskt att vara mamma åt en liten 2 månaders tjej också!

  SvaraRadera
 19. Jag håller med. Mammapraktika är bra! Annars behöver du INGET än så länge, mer än sånt som är till dig. Det är en jobbig tid (med illamående och trötthet) du har framför dig så allt som är lite "vardagslyx" är helt klart sånt du ska spendera pengar på.

  Och så ska du självklart ta magbilder redan nu. De är ovärdeliga att ha och jämföra med. Skriv ner vikt, bystmått och midjemått redan nu, och glöm inte att njuta (fast du spyr som en gris och har lust att gå i ide! :-D

  SvaraRadera
 20. Jag gick ut på stan och köpte en neutral body i storlek 50 dagen efter testet. Jag hade väntat 5 år och tänkte fan i mej inte vänta en enda dag till! :-)

  SvaraRadera
 21. Håller med några andra, Mammapraktika är bra! Läste min egen bara för nån kväll sedan faktiskt, inför vårt kommande syskonförsök. Senare var "Att föda" som fler har skrivit om, bra att läsa inför förlossningen.

  SvaraRadera
 22. Hej där!

  har just hittat din blogg och den är så rolig och spännande att följa, speciellt nu:) lycka till verkligen, jag har läst boken GRAVID den har allt man behöver veta. ska på RUL om ca 2 veckor. om allt är bra då så ska jag köpa första filten och bodyn. känns overkligt fortfarande men nu börjar det synas lite...önskar dig av hela mitt hjärta lycka till!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 23. " Innan du föder" är en jättebra bok av Anna Wilsby.

  Den är väl iofs lite mer förlossningsförberedande men jättebra :)

  Lycka till nu :)

  SvaraRadera