onsdag 7 april 2010

Svullo

Idag hade jag inte gått till jobbet om det inte vore för alla möten jag hade inbokade. 9-16 med en kort paus för lunch. Annars var det knappt man hann springa på toa. Hur mycket jag än skyndade mig så var jag ändå sist tillbaka in i konferensrummet...

Tillbaka till det där inte-gå-till-jobbandet. Jag är äckligt svullen i magen! Tog den sista halvan ovitrelle i måndags och både igår och idag har varit nästintill olidliga. Efter första sprutan i fredags skrattade jag åt vad läkaren hade sagt om att man kan bli väldigt svullen och att det kan göra ont. Det är ju bara lite svullet, SÅ klen är jag inte. Idag vet jag precis vad han pratade om. Det här är INTE kul. Jag sov superdåligt både förra natten och inatt. Magen gjorde svinont och jag bara vred på mig hela tiden. Magen gjorde mer ont då, så jag förstår inte poängen med att vrida på sig. Kan inte kroppen bara ligga still? Drömde mardrömmar gjorde jag också. Om konstiga graviditeter och skumma magar.

Är det någon som varit så svullen att ni knappt kunnat gå? Eller, jag kan ju gå såklart, men det gör apont! Det känns till och med ansträngande att andas djupt. Nysa är jag rädd för och gäspa ligger inte på topplistan för tillfället. Borde jag kanske ringa kliniken imorgon? Trycker jag lite på sidorna känner jag att det är väldigt ömt. Rakt över äggstockarna.

Här kommer en bild på hur jag såg ut i måndags, och sen dess har det bara blivit värre....


Alltså, ska det se ut så här?! Med en sån mage vill jag ju vara gravid. Vem fan vill ha svullomage annars?

12 kommentarer:

 1. Japp, ser PRECIS ut som jag gjorde sist. Sjukt stor mage. Jag hade också ont och fick sen tyvärr ännu mer ont i några dagar efter ÄP.

  En av gångerna efter ET fick jag läggas in på lasarettet ett par dagar för jag hade blixtsmärtor i ena äggstocken, grina som en liten gris. Jag hade gränspuck på överstimulering och förhöjda levervärden(!?)

  Men, de andra gångerna har det bara varit stort och ont och besvärligt. För att inte prata om att gå på dass och göra nr 2 (ursäkta om jag blev lite detaljerad där :-). På plussidan är ju att man verkligen ser och känner att kroppen faktiskt reagerar på meducinerna. Finns ju en del som det inte händer något alls för.

  Hoppas att svullnaden ger med sig snart! Kram!

  SvaraRadera
 2. Hoppas att det är dina två frö som växer jättefort! ;-)
  Men om det mot förmodan skulle vara något annat och om du fortfarande har ont skulle jag nog ringa kliniken imorgon så slipper man iallafall oroa sig.
  Kram, kram

  SvaraRadera
 3. Här är en till som svullnade sådär, 2 ggr. Ena gången hade jag 40 ägg o fick avbryta, men svullnade som om jag var i 6e mån sen den andra gången fick de ut 31 ägg!!! Då var det värt magen. Fick 18 befruktade som långtidsodlades, o 1 tillbaka o 9!! Blastocyster till frysen. De är de vi plockar FET av nu. Kram o lycka till!

  SvaraRadera
 4. Oj vad s vullen du är! du kanske ska höra med kliniken bara för säkerthets skull...du kan itne ha blicit överstimulerad lr så?? Hoppas iaf att dina 2 frön fastnar nu ! kramkram!

  SvaraRadera
 5. Jag blev svullen som i bedrövligt svullen, kunde inte ha byxor och fick galet ont - hade starka funderingar på att köpa rullskridskor för att slippa gå..Det visade sig att jag ..eller ja mina äggstockar -fick storhetsvansinne..hade två vindruvsklasar med ägg på varje sida så det avbröts.
  Risken kan vara att även du är överstimulerad så ta det säkra före det osäkra - ring!

  SvaraRadera
 6. Hoppas det går bra, håller tummarna :)

  SvaraRadera
 7. Oj vilken mage, förstår att du inte vill ha den pga svullnad, utan pga graviditet!

  Jag var ju också skitsvullen och det är ju inget vidare när folk kollar in magen och ger en frågande blickar när man inte kan ge dem "rätt" svar..

  Jag hoppas den går ner lite, för att sen bli en bamsemage med två bebisar i!

  KRAM

  SvaraRadera
 8. Jag blev jättesvullen efter vårt försök, trodde jag var överstimulerad ett tag. Ring läkaren och hör för säkerhetsskull och vila så mycket du kan :-)

  SvaraRadera
 9. Ursäkta en dum fråga, men varför tog du en sista ovitrelle i måndags, tar man inte den för ägglossning? Gjorde du inte ET i torsdags?

  SvaraRadera
 10. Barnalivet: Ibland tar man halva sprutor av ovitrelle efter ET för att stimulera kroppens egna progesteron och östrogenproduktion.
  Jag har gjort det förr, så det var inget som kändes konstigt. Men tidigare har det bara varit en, eller två halvor. Nu blev det tre halvor och eftersom jag hade ett ganska bra äggresultat på ÄP så betyder det att mina äggstockar redan blivit ganska så stimulerade. Så nu har det uppenbarligen blivit för mycket.

  SvaraRadera
 11. Aj, aj, aj, det ser ut att göra ont vännen! Jag hade ringt o kollat om jag va du, åtminstone så de kan lugna dig med att det inte är nåt att oroa sig för! O se till o vila!! /Elin

  SvaraRadera
 12. Just blivit utskriven från sjukan angående svullen mage. Nu har jag 3 liter mindre med vätska imagen. Har lånat mamma-byxor för jag får inte på mig något annat. Har nu fixat våg och kollar mig varje dag så det inte ökar igen. Bra att du ringde kliniken! Börjar det bli svårt att andas? In på sjukhuset bums! kram johanna

  SvaraRadera