söndag 4 april 2010

PÅSK

Pysslade ovanligt lite denna påsk, men det har inte hunnits mitt bland magsjuka och ivf. Jag får komma igen med full arsenal nästa år istället. Istället tänker jag bjuda på lite bilder från påskhelgen.

Promenad nere vid havet i Höllviken.
Det enda jag faktiskt pysslade med och det var färgning av ägg. Om man bara lägger ner äggen i kokande vatten med lökskal (det ska vara gula för att få riktigt fin brunröd färg. Röda lökskal ger en fesen ljusgul/brun färg. Jag vet, det låter helt upp och ner men så är det, tro mig!)

Jag skojade i alla fall till det med lökskal och gummiband om äggen och på nästa bild ser ni hur härligt mönstret blev!!
Allas alster finns samlade i 'svarta skålen' som alltid plockas fram på påsken. Och nä, vi åt verkligen inte upp alla...

6 kommentarer:

 1. Vad fina dina ägg blev! Själv har jag inte riktigt hunnit med påsken detta året. Inte ens påskmat har det blivit. Annars brukar jag älska påsk med allt som hör till. Men jag får ta igen det nästa år i huset.

  SvaraRadera
 2. så fina, visste inte att man kunde göra så :)

  SvaraRadera
 3. Roligt att i alla fall göra något påskpyssel, hemma hos oss är det enda påsktecknet ett påskägg med godis. Jag tänker också att jag ska ta igen det nästa år, då ska det pyntas och pysslas!

  SvaraRadera
 4. Wow, fattar inte hur du orkar och hinner med?! Själv har jag aldrig riktigt fattat det här med påsken och är urdålig på att pynta. Det brukar sluta med lite påskris och dun på bron, så också i år :-).

  SvaraRadera
 5. Vad fina äggen blev! Det var ett bra tips som jag ska komma ihåg att göra nästa år.

  Klart att du också ska ha en sån klänning!

  SvaraRadera