torsdag 28 januari 2010

ÄP är på gång!

Det såg hysteriskt bra ut på undersökningen! =) Kan ni tänka er? Flera fina köttbullsliknande bollar (äggblåsor med andra ord) på skärmen och de flesta runt 20 mm i diameter redan! Så det blir två kvällar till med mina ordinarie sprutor och sen en kväll med ägglossningssprutan. Fasen vad skönt!

Måndag är dagen för ÄP och vi ska infinna oss på kliniken klockan 8. Tidigare har vi inte haft karensdag på jobbet och all tid som jag varit iväg på kliniken har jag inte behövt dra ifrån som sjukledighet. Nu vet jag inte riktigt. Räknas ÄP som sjukledighet eller läkarbesök? För läkarbesök vår vi göra under arbetstid. Och blir det sjukledighet efter operationen? När vi är hemma? Någon som kan förklara för mig hur man räknar på det här?!!

Annars är idag en bra dag. En dag då jag kan se mina mål framför mig, planera röven av mig och bara njuta av att jag har så mycket koll det bara går. Då mår jag som bäst.

17 kommentarer:

 1. Grattis till ett lyckat vul! Håller mina tummar för dig på måndag, nu j-drans ska det vara eran tur!!!!

  SvaraRadera
 2. Wiihoooo, fan va gött tjejen!

  Jag har också en bra känsla för dagen så nu ser vi till att den sitter tills du får ditt plus om ungefär tre veckor! ;)

  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Vad skönt!!! Grattis!!!
  Tyvärr, vet jag inte hur det går med ledighet från jobbet, för att jag jobbar inte nu, men jag kan tänka mig att det är ganska olika hur olika arbetsplatser ser en sådan frånvaro.

  SvaraRadera
 4. Nu har jag läst lite i personalhandboken. Betald ledighet kan vara ett läkarbesök och detta kan vara upp till en hel dag. Så det tänker jag skriva upp det som. Sen tisdag och onsdag får jag se. Antingen tar jag ledigt, sjukskriver mig eller jobbar hemifrån...får se hur jag mår.

  SvaraRadera
 5. Vissa kliniker sjukskriver ju en tre dagar från ÄP till ET. Det tycker jag är det bästa! Man kan sannerligen behöva den pausen. Tycker att du kan be kliniken sjukskriva dig om de inte gör det automatiskt! Roligt att ni är så där långt nu och vilken fin skörd du har därinne! :)
  HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS är det som gäller de närmaste veckorna, och det kan du överlåta åt din hejarklack här på nätet så får du bara ta det lugnt! ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. pärla: Det hade jag jättegärna gjort men de verkade inte gilla det när jag bad om det förra gången så jag tror faktiskt inte att jag vågar. De menar ju att om man mår bra så kan man gå till jobbet dagen efter ÄP och sen när det är ET bara ta ett par timmar ledigt.

  Ja jäklar vad jag hoppas! Men det är ju vansinnigt härligt att överlåta en del av hoppandet till alla er underbara människor här inne. Så kanske jag kan slappna av lite. Är nämligen rädd att min något stressrelaterade livsstil kanske påverkar våra små embryon negativt...

  SvaraRadera
 7. Va skönt att det gick så bra ;) Om några veckor hoppas jag att det går precis lika bra för mig !!!! Måste vara så skönt att äntligen se ett slut på behandlingen !
  Kram M
  http://ledsenihemlighet.blogg.se

  SvaraRadera
 8. Åh, vad härligt Joanna! Toppen! Nu jäklar! :-)
  På mitt jobb får vi vara lediga för läkarbesök 4 tim/dag, så jag tog gårdagens ÄP som läkarbesök och så arbetstidsförkortning 4 tim. Blir samma sak imorgon för ET. Men det är väl olika mellan alla arbetsplatser?

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Vad skönt att läsa om någon som är med om samma resa som vi är. Jag läste det du skrev om Lussikalen... Jag var också där och satt med tårar i ögonen och värkande hjärta när han pratade om hur livlös julen var utan barn...
  Vad spännande med ÄP. Jag håller alla tummar och tår jag kan för att det blir många och fina ägga som det blir fint av som fastnar.

  SvaraRadera
 10. Joanna. Stress kan inte påverka åt något håll alls. Jag vet att det är svårt men försök att leva som vanligt, du kan inte påverka resten. Det är upp till äggen. Jag önskar lycka till av hela mitt hjärta!

  SvaraRadera
 11. Joanna!! Vad är det jag läser?! Är det dags nu?!!!
  Äntligen!! Vi är med dig på resan, det vet du och håller självklart alla tummar, tår och klor ;)

  SvaraRadera
 12. Skönt att det gick bra. Håller tummarna inför måndag.

  SvaraRadera
 13. Fantastiskt med 20mm-bollar! Själv hade jag bara såna som var 12-14mm och fick surfa en dag. Lycka till på måndag, jag håller alla tummar, och du verkar ha bra förutsättningar för att det ska bli kanonresultat!

  SvaraRadera
 14. Hej=)
  Önskar dig lycka till på ÄP=)

  Jag gjorde min igår...så imorgon är det dags att sätta tillbaka 1 befruktat...=)
  Hoppas hoppas!!!

  Kram kram=)

  SvaraRadera
 15. Vad bra det låter! Håller tummarna och hoppas! Kram.

  SvaraRadera
 16. Åh vad bra allt låter! Håller verkligen tummarna. :)

  SvaraRadera