fredag 29 januari 2010

Det här med barnlöshet

Vad roligt att se att det är så många som är intresserade och faktiskt undrar hur det är och hur det känns att vara i vår situation. För det är så mycket mer än bara att inneha stämpeln "ofrivilligt barnlös" och kämpandet med ivf varannan månad. Och även om ivf:en bara utförs varannan månad så är barnlösheten där varje dag. Ibland när man vaknar och alltid när man går och lägger sig. Det är ett helt nytt sinnestillstånd och en helt ny livsstil man får anamma och den kan vara svår att förklara eftersom vi själva inte alltid riktigt förstår vad som händer med oss. Ofta saknas också orken att behöva förklara.

Jag uppmuntrar frågor och tycker det är jätteroligt att få en chans att förklara för de som verkligen vill lära sig mer och försöka förstå. Mycket roligare än att folk är tysta och inte vågar fråga eller som skapar sig uppfattningar utan att försöka sätta sig in i någon annans situation.

Så har ni några frågor, om känslor, om behandlingen, om avundsjukan och om bitterheten, om alternativen, om energin, om vänskap och om familj, våga fråga! Jag ställer gärna upp och ser det som en ljus punkt i eländet, att kunna dela med mig av min erfarenhet och mina tankar.

Så samlar jag ihop alla frågor och svarar på dem i ett nytt inlägg!

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag har en fråga. När började du inse att det inte skulle funka att bli gravid "bara sådär"? Har själv försökt ett bra tag och funderar en del över när man kommer till den punkten.
  Tack och lycka till med försöken! kram Lina

  SvaraRadera
 2. Hallå,
  varför ger du inte upp och adopterar istället?

  /Kikki

  SvaraRadera