lördag 30 januari 2010

Förberedelser

Efter ÄP men främst efter ET, är det meningen att man ska ta det lugnt. Inte bära tunga grejer, inte gå så mycket i trappor, leva ganska normalt, men utan ansträngningar.

Så idag har vi förberett. Lite grann i alla fall. Städat nästan hela huset, burit upp de nya skjutdörrarna till sängkammaren, köpt ÅTTA! säckar ved och burit in, slängt ner all smutstvätt i källaren (det är där tvättstugan är. Vi slänger inte ner den bara för att bli av med den. Eller jo, lite.)

Nu sitter jag med tända ljus i vardagsrummet och räknar ner minuterna tills klockan blir tio. Då ska jag ta sista spruttet med nässpray och sticka mig i magen med Ovitrelle (ägglossningssprutan). Vill bara ha det gjort, det är så jäkla nervöst annars. Så mycket som kan gå fel. Att jag tappar sprayet i marken, att jag bryter av nålen på sprutan, att jag inte har sprutorna hemma. HERRE JÄVLAR! Måste springa och kolla...
Puh! Hade faktiskt två i kylen. Vilket jag egentligen visste, men man vet aldrig. De kan ha fått ben och sprungit iväg.

För övrigt så anar ni inte hur det värker i äggstockarna nu. Eller jo, det gör ni ju eftersom många av er varit i precis samma sits, men för er som inte anar, så känns det som att det sitter pyttesmå gubbar i 10 blåsor och trycker och tänjer ut dem allt vad de orkar. Så känns det. Hoppas det är MINST 10 blåsor...

En annan irriterande hormoneffekt är att mina bröstvårtor numera är känsligare än en fröboll på en maskros. Minsta lilla vidröring och jag ryser i hela kroppen och får hålla mig för att inte skrika rakt ut. Nu överdriver jag antagligen en aning, men det får man faktiskt när man är så nervös att man bara vill rulla ihop sig till en boll och nynna så att tystheten inte äter upp en.

Två timmar kvar!

Nu är jag helt jäkla nojjig över att sprutorna jag har i kylen inte legat i kylen hela tiden. Tänk om de var utanför kylen för länge när vi flyttade? Tänk om jag har råkat ha dem i rumstemperatur i flera dagar för att jag blandat ihop paketen. Vissa sprutor ska ju vara i kylen andra inte, jävligt störigt det där. Varför kan de inte bestämma sig för att alla ivf-läkemedel ska kunna förvaras i samma temperatur?!!!

9 kommentarer:

 1. Vad härligt att du äntligen är på sista steget nu. Snart har du gjort äp, hoppas så för eran skull!

  SvaraRadera
 2. Hoppas att det gick bra att ta sprutan. Jag känner igen mig precis! Hade precis samma oro som du om att nålen skulle gå av. Man blir lätt lite hysterisk, men det är nog som det ska vara när man håller på med så här viktiga grejer :-)

  Blir det ÄP på måndag nu då eller?

  SvaraRadera
 3. Nu har du äntligen tagit din sista spruta och väntar tills det ska bli måndag så att ni får göra denna eländiga ÄP som inte gör ont vid ingreppet men efter när bedövningen släpper.
  Sedan så kommer den eviga väntan tills ni får sätta tillbaka ett ägg.

  Lycka till med allt.

  Många varma kramar från en som börjar spruta om 10 dagar.

  SvaraRadera
 4. Hoppas att det gick bra med sprutan.

  SvaraRadera
 5. Hejsan,
  Jag önksar er all lycka till.
  Själv är jag mitt uppe i min andra IVF-behandling.
  Blev gravid efter första IVF:n, men de utvecklades inte som de skulle så de blev en skrapning.
  Hösten o julen har varit jätte jobbig.
  Jag är så rädd, rädd att de ska gå åt helvete.
  Även att jag vet att detta är en ny behandling o nya möjligheter så finns de ändå med en i bakhuvudet.

  Som sagt,
  jag önskar er all lycka till <3

  Mvh Malena

  SvaraRadera
 6. Hej vännen! Nu är det snart dags att bli gravid!
  Om 9 månader är du på förlossningen och väntar på din guldklimp. Om 57 månader fyller din lilla 4 år och får kanske en ny fin cykel i födelsedagspresent. Om 93 månader är det dags för junior att börja första klass och om 225 månader blir det studentfest. Om 309 månader kanske du rentav blir mormor eller farmor om allt vill sig.
  Mycket att vänta på, men tänk då på att dessa dagar nog kommer gå rätt fort om man jämför! :-)

  Varma kramar och stort lycka till imorrn! Jag hållar tummarna som vanligt!

  SvaraRadera
 7. Oj vad spännande det är nu gumman. Jag hoppas det gick bra med sprutan igår och du varken bröt av nålen eller tappade sakerna i marken!

  Jag hoppas ÄP går fint och att ni får ett gäng fiiiina ägg, för jag har tänkt att vi ska vara gravida ihop i vår. SÅ det så!

  Hoppas helgen varit bra annars!!

  Kramar i massor

  SvaraRadera
 8. Tack tjejer!!! Ni är underbara och jag vet att det kommer finnas massor med tummar som hålls imorgon. Hoppas nu det ger en positiv effekt på antal blåsor och simmare! =)

  MASSOR MED KRAMAR

  SvaraRadera