torsdag 14 januari 2010

Spraydag 16, IVF4

Massor med mensvärk. Har ingen aning om det är normalt. Jag har inte googlat lika mycket på den här långa behandlingen som jag gjorde inför de korta. Igår hade jag en period då det högg till med några sekunders mellanrum i flera minuter. Fick ställa mig upp och gå en runda för att det skulle försvinna.

Runt 15-16 varje dag blir jag alltid väldigt hängig, illamående och trött. Konstigt. Det är ju då man ska hem från jobbet, borde man inte må lite bättre då? =)

2 kommentarer:

 1. Startar idag med spray, ett annat märke än dig.
  Jag är orolig hur jag ska orka jobba,undvika stressen. Du verkar klara det, det känns bra. har det varit problem? Vilken typ av jobb har du?

  Hoppas med dig på ett bättre 2010, värre kan det knapast bli!

  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Hej Annika,
  Det här med spray var nytt för mig men jag antar att man får nån slags ivf-rutin oavsett vilken variant man gör. Under spray- och spruttiden har det inte varit några problem med stressen. Har fått lite huvudvärk och småbiverkningar men inget som jag inte kunde dra med mig till jobbet. Sista dagarna innan ÄP har jag visserligen varit svullen om magen men då har det varit så nära ÄP så jag har mest gått omkring som på moln och varit lycklig att vi snart kanske kommer att vara gravida. Och svullenheten fick mig att känna mig gravid och det var lite mysigt det med, trots att det bara var på låtsas.

  Tiden efter ET var jobbig. Jag sjukskrev mig alltid i några dagar och jobbade sen hemifrån i ett par dagar till. Jag har förstått att det är långt ifrån alla som har den flexibiliteten på jobbet. Första ivf:en gick jag till jobbet dagen efter ÄP och dagen efter ET, men gillade det inte. Jag kände på något sätt att jag ville bidra med vad jag kunde så att min kropp skulle ha bäst förutsättningar. Och jo, jag vet att det är meningen att man ska kunna leva som vanligt efter ET men jag blev så jäkla nervös. Jag behöver ta det lugnt. Jag är projektledare på jobbet och kan därför jobba ganska bra hemifrån. De flesta av mina arbetsuppgifter handlar om kommunikation via mail och telefon. Dessutom har det aldrig varit några problem att delegera lite uppgifter till andra projektledande arbetskamrater.

  Är det första gången du gör ivf?
  Du får gärna maila om du vill, jag känner mig som ett levande uppslagsverk angående det här med ivf. Det har blivit mitt liv och jag delar mer än gärna med mig av allt!

  Lycka till!!! =)

  SvaraRadera