fredag 29 januari 2010

Snart sista sprutorna

För den här gången? Eller för alltid kanske?! =)
Bara ÄL-sprutan kvar imorgon och sen är det vila. Visst, det är sprutor av både en och annan sort som väntar mig både under ÄL och under ruvning. Många sabla sprutor som ska stickas in i kroppen. Men de räknas inte. Allt från ÄP och framåt är mer på riktigt. Då händer det grejjer. Ägg plockas, befruktningar sker och embryon sätts tillbaka. Ett barn kanske blir till, och den tanken är så överväldigande att allt annat bara försvinner. Efter ET är det hoppet som gör att jag står ut med att få en fet nål tjoffad i rumpan, morgon och kväll, i 16 dagar!!!

Men innan dess är det 5 dagars vedervärdig nervositet. Det är värst att inte veta om det fanns några ägg i blåsorna. Och sen är tiden mellan ÄP och ET allra värst, när man inte vet om det ens blivit nån befruktning. Och när det är förbi så är väntan värst istället. Känns som att var man än befinner sig i behandlingen så är det värst just då...

Men skönt att det är helg i alla fall!
Njut nu allihopa =)

12 kommentarer:

 1. Nu är det nära! Bara den där jobbiga väntan som är så ja...jobbig helt enkelt!
  Klart du ska vakna till en fridfull liten bebis snart, men inte ska du åka till jobbet då. Nä då är du mammaledig och kan plocka upp bebis i sängen och mysa och inte behöva tänka på jobbet på länge. Nu ska det väl ändå gå vägen för er, hoppas hoppas hoppas! ♥ kramar!

  SvaraRadera
 2. Och sedan om det visar sig att man faktiskt ÄR gravid så blir man RIKTIGT nervös... ;)

  SvaraRadera
 3. Hoppas hoppas det funkar nu! ;)

  Jag tänkte på en sak, har du kollat upp hur din ämnesomsättning ser ut hos läkaren. Själv äter jag levaxin för låg ämnesomsättning och det var sketa-viktigt för mig att det låg bra under min graviditetet. Fick ta blodprov för det ganska många grr under graviditeten.

  Innan jag visste om att jag hade fel på ämnesomsättningen så fick jag tjata mig till ett sånt blodprov. (det var innan jag fått barn) Sedan var jag på gränsen till om jag skulle medicineras men efter påtryckningar av mig fick jag sedan det. Och så helt plötsligt under graviditeten så var det jätteviktigt att ha bra värden på det. Konstigt det kan va!?!

  Hoppas allt går vägen nu för dig och din man!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Väntan ja, det är en sabla väntan och terror hela tiden. Var man än befinner sig i karusellen. Man kan aldrig slappna av helt. Men spruta i rumpan efter återläggning. Vad är det? Det har jag aldrig fått nån... Känns som om det finns hundra olika behandlingar och man från att man trodde man visste allt tydligen inte har en aning...
  Lycka till nu! Jag tror på måååååånga ägg:-)

  SvaraRadera
 5. Pysiz: Jag har verkligen ingen aning om hur min ämnesomsättning ser ut. Är det någon annan som har varit med om att kolla detta?
  De tar ju blodprov på mig för jämnan, men kanske kollar de inte just detta?
  Vet du varför det var så viktigt att ämnesomsättningen såg bra ut? Kan inte så mycket om sånt.

  Fru H: Sprutorna i rumpan är en lite intensivare variant av progesterontillskott. Istället för vagitorier eller gel.

  SvaraRadera
 6. Blev också konfunderad över sprutan i rumpan, men det fick jag ju svar på här! :-) Den ska du ta varje dag alltså, fram till testdag? Varför inte vagitorier?

  Håller tummarna så de blir blå!!!

  SvaraRadera
 7. Jätteviktigt att kolla upp ämnesomsättningen (Thyroideastatus)! Jag hade för dåliga värden inför vårt fjärde IVF, och då äter jag ändå redan medicin för det här. Värdet bör ligga mellan 1-2, men inte högre än två. Om man sen blir gravid så kan man behöva öka dosen medicin. Du kan läsa lite mer på:
  http://www.thyroid.se/
  http://www.skoldkortelforeningen.se

  SvaraRadera
 8. Åh - jag längtar också till den där känslan att det "händer" något på riktigt. Hoppas det händer något riktigt magiskt för er. :)

  Jag finns förresten på ny adress! //Em

  SvaraRadera
 9. Lycka till med ÅP, spännande!!

  SvaraRadera
 10. Hej.

  Är en ny läsare som följer din blogg med spänning och tumhållning.

  Har själv två barn. Den älste tog tid att göra men kom till naturligt. Vår lille är resultatet av FET med ett emryo i frysen. En blasto. Så jag känner igen mig i så mycket du skriver. Tack och lov slapp jag sprutor i rumpan under ruvningen. Tog vaggisar. Varför sprutor och hur i all världen tar du dem? Eller är det sambon som ställer upp och prickar skinkan?

  Tsh heter provet som man tar för att kolla ämnesomsättningen. Sannolikt har du tagit det men det är värt att kolla. Man ska kolla om de även tagit T4 och T3. Googla detta så får du svar om sköldkörteln och dess hormoner.

  Lycka till på ÄP. kram Kajsa

  SvaraRadera
 11. Ja du har kanske fått svar på din fråga nu av andra. Men det kanske kan vara värt att kolla upp ;)

  Håller tummarna för dig nu!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Tack för tummar!!! Inte långt kvar nu...

  SvaraRadera