fredag 8 januari 2010

Akupunktur, yes eller no?Jag provade en gång i våras. Precis innan jag blev gravid och fick missfall. Jag vill tro att det var akupunkturen som hjälpte mig att äntligen bli gravid.

I alla fall, nu när vi är i full fart med ännu en ivf-behandling, så ville jag prova igen. Jag var väldigt nöjd med den förre akupunktören, men hans klinik ligger lite för långt bort för att det ska vara smidigt att gå dit en gång i veckan framöver. Så jag provade en annan. En kinesisk tjej mitt i stan. Och jag kan med all säkerhet säga att dit går jag INTE tillbaka. FY FAN så in i helskotta ont det gjorde. Jag skulle inte gå tillbaka om jag så fick betalt för det.

Är det någon av er därute som varit på akupunktur? Hjälpte det? Blev ni gravida? Och gjorde det förbaskat ont?

12 kommentarer:

 1. Stort grattis då i efterskott :)
  Jag hoppas att det blir ert år i år!

  SvaraRadera
 2. Jag var på akupunktur inför vårat senaste ivf försök. Jag blev gravid men fick då mitt 3:e mf efter det.
  Jobbigt att det gjorde ont, jag har knappt tyckt att det har känts, så hon kanske gjorde nåt fel?

  SvaraRadera
 3. Vad modig du är! Skulle aldrig våga mig på akupunktur..nålar..brrr

  SvaraRadera
 4. Jag hade kunat tänka mig akupunktur, varför inte? Om det kan funka är det värt ett försökt. Själv har jag inte testat det ännu, har ju knappt börjat med vår utredning än.

  Jag tycker att ost&vin kväll låter kanon. Svårt att välja bort det över sysslor.. jag vet vad jag hade gjort, men sedan har jag dålig karaktär också, när det kommer till sådant ;)

  Spännande att ni har börjat försöka på nytt. Tråkigt att du har känt dig dålig.

  SvaraRadera
 5. Hej, men jäklar. Har togmissat att du börjat IVFà igen. Iförsig har jag inte varit ute på "mina bloggar" på ett tag, så det kanske inte är så konstigt då:)

  Det där med akupunktur tror jag helt och hållet på att det fungerar. Jag är nålrädd men lyckades bemästra det någorlunda när jag gick på akupunktur inför vårt 4:e IVF. Fick tokmånga äggblåsor (26), pga jag fick minska min dos med hormoner så tillbakabildades många så vi fick bara ut 6 st. Tror själv att det blev så många var pga akupunkturen.

  Sedan blev vi ju gravida helt spontant, utan hjälpmedel i september....vilket vi inte ska kunna (observera då att både jag och min make gick på akupunktur, då dessa även ska hjälpa "simmarna"). Vår akupunkturtjej och damen jag går i psykoanalys tror att akupunkturen hjälpte till att få oss gravida. Tyvärr som du kanske vet så slutade det i missfall v.10.

  Men jag är helt övertygad om att jag och maken ska köra akupunktur igen inför nästa IVF. För jag är övertygad om att det fungerar.

  Visst gjorde det sk-t ont ibland, men vad jag har fått höra och fick info om är att det är då det hjälper. Så det hjälpte en att härda ut:).

  Kramis Lila

  SvaraRadera
 6. Först en stor kram till dig Joanna som kämpar på mot målet. Jag vet så väl hur det är och hur man mår. Har gjort det några gånger om man säger så... Akupunktur skulle jag också vilja prova. Har fått för mig att det skulle kunna hjälpa. Har inte testat och har aldrig tidigare varit gravid men har försökt lääänge. Måste det inte vara nån akupunktur som är speciell just för detta ändamål? Eller kan man gå till vem som helst som sysslar med akupunktur? Om man ska till nån speciell var finns i så fall de? Skulle gärna vilja veta om nån vet å kan hjälpa till... Har precis börjat blogga om min egen "plusresa" som jag så innerligt önskar ska bli ett plus, kolla på: http://gravidkampen.blogspot.com

  SvaraRadera
 7. Jag skulle gärna gå på akupunktur, men vet inte var jag ska vända mig och nu känns som det är lite sent också med bara ca två veckor kvar till ÄP...eller?

  Har börjat ligga på spikmattan igen och hoppas att det ska ge något.

  SvaraRadera
 8. Tycker det här med akupunktur är väldigt intressant, många säger ju att det fungerar. Vet dock inte om jag själv skulle våga tillämpa det, är lite nålrädd. Å andra sidan ska jag ju spruta mig i magen varje dag...

  SvaraRadera
 9. Jag tror på akupunktur,helst ska man ju gå en längre tid innan ivf-beh.Jag har oxå gått på smärtfri akupunktur innan men det är INTE den riktiga, den riktiga klassiska gör ONT, speciellt i händerna och benen.Jag går 2 ggr i veckan på kinesisk klinik som är specialiserad på ivf.

  SvaraRadera
 10. Spännande, har också funderat på detta! Kliniken har ju något på sin hemsida att man kan höra med dem om akupunktur men har inte gjort det ännu. Läste lite noggrannare nu och stod på deras hemsida att det är även något sköterskorna utför där på plats. Vet inte men kan ju höra med dem kanske? Kram, kram

  SvaraRadera
 11. Jag tycker att om man ändå ska lägga pengar på akupunktur ska man gå hos en riktig kinesisk läkare som kan det och fokuserar på ivf.Sen är det inte alla som har ett sådant ställe i närheten, jag själv går i Göteborg.

  SvaraRadera
 12. Tack för era kommentarer och tips tjejer!
  Jag ska definitivt avboka tjejen jag var hos i förra veckan. Det fick mig bara att må dåligt. Och så ska jag boka in mannen jag var hos i våras istället.

  SvaraRadera