tisdag 5 januari 2010

Diskmaskinshelvetet

Vet inte riktigt om jag berättat om vår förra diskmaskin för er, den i lägenheten. Den gick i alla fall sönder några månader innan vi flyttade därifrån. Vattnet rann inte till och hälften av sakerna i den smälte pga den höga värmen. Riktigt tråkigt, speciellt eftersom större delen av våra nya och fina bestick som vi fick i julklapp smälte. Oavsett, så fick vi alltså köpa en ny.

Så kommer vi till vårt hus, med ett kök som är ganska nytt och fint men med en diskmaskin från stenåldern. Det första den gör är att börja läcka ut smutsigt vatten ut på köksgolvet. Den förre ägaren hävdar bestämt att de aldrig haft problem med den förr. Jo, ja tackar! Så praktiskt för dem och så väldigt osannolikt att den skulle gå sönder så fort vi börjar använda den. Dessutom går diskmedelsluckan inte att stänga så tabletten löses upp alldeles för tidigt, innan disken hunnit bli sköljd ordentligt så disken blir aldrig riktigt ren heller.

Det känns helt fel att köpa en ny diskmaskin till sin lägenhet, flytta därifrån och vara tvungen att köpa en ny diskmaskin i sitt nya hus, det första man gör.

Ett plus är i alla fall att vi inte kommer behöva köpa fler diskmaskiner på ett tag (hoppas jag!) och att alla köksmaskiner nu kommer att vara rostfria.

3 kommentarer:

 1. Fy så tråkigt! Aldrig roligt när det krånglar!
  /Lillsnörpa

  SvaraRadera
 2. Det är aldrig kul när saker inte fungerar.

  SvaraRadera
 3. Men fan vad kasst av de förra ägarna!

  SvaraRadera