Kvällens fisksoppa blev JÄTTEGOD! Har aldrig lagat varken fisksoppa eller aioli innan.
Fast nästa gång så ska jag vispa upp creme fraichen med lite vatten innan så att den löses upp lite bättre.
tisdag 19 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det ser verkligen riktigt gott ut. Vart hittar du dina recept?
SvaraRaderaJag brukar bara googla lite. Det här receptet satte jag ihop från två recept jag hittade. Om du vill kan jag skriva ihop det och lägga ut det på bloggen :)
SvaraRaderaJa, gör det är du gullig. Såg jättegott ut!
SvaraRaderaFilmen var helt ok, mycket som saknades från boken, men helt klart sevärd!
Kram
Det får du gärna göra :) kul att laga lite annan mat ibland
SvaraRadera=) Roligt med intresse! Här kommer mitt ihopsatta recept:
SvaraRaderaDet här behövs för ca 4 port:
300 g laxfilé
300 g torsk- eller sejfilé
300 g räkor med skal
6-8 schalottenlökar
1 fänkål
1 morot
1-2 vitlöksklyftor
1 kuvert saffran
2 dl torrt vitt vin
10 dl vatten
3 msk Hummerfond
1 burk krossade tomater
1-2 dl créme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk timjan
1 tsk basilika
Gör så här:
1. Skala löken och skär i klyftor. Finhacka vitlöken. Ansa fänkålen och dela den mitt itu. Skär den i klyftor. Skala och slanta moroten på snedden så att bitarna blir ovala.
2. Fräs grönsakerna i lite matfett 3-4 minuter i en stor gryta, Tillsätt saffran, vin, vatten, matlagningsgrädde, hummerfond och krossade tomater. Låt allt puttra under lock ca 15 minuter.
3. Tillsätt créme fraiche och örtkryddorna. Koka upp på nytt under omrörning så att créme fraichen löser sig.
4. Skär fiskköttet i jämnstora bitar. Skala räkorna. Lägg ner fiskköttet i den kokande soppan och koka soppan på svag värme ca 3-5 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är. Tillsätt räkor och låt dem bara bli varma, de ska inte kokas (då blir de sega).
5. Värm gärna tallrikarna i ugnen innan soppan hälls upp i dem. Bjud gott bröd till.