tisdag 19 januari 2010

Kliniken - del 1 - den brae delen

Jag ska börja spruta idag för allting såg bra ut! Små äggblåsor och tunn slemhinna och inget som hindrar från att sätta igång med andra delen av behandlingen. Känns så gött!!!

Är det nån som vet om man sprutar längre tid under den långa behandlingen eller är det samma? Jag har snittat på 12 dagar från första sprutan till ÄP. Nu skulle jag inte in på första återbesöket förrän på torsdag i nästa vecka, alltså efter 9 sprutor, så jag tror det blir svårt att klämma in ett ÄP på dag 12. Men jag räknar med att få göra ÄP i början på veckan därpå i alla fall.

Och så fick jag nya recept, alltid skoj med något nytt (men skitnervöst så klart). Luveris heter det och ska blandas innan det injiceras subkutant. Har läst en del om er som blandar här på bloggarna och nu får jag prova på själv. Känner mig snart som en guru på det här med ivf. =) Fast dessa ska jag inte börja ta förrän om 5 dagar.

Och spraydosen är nedsatt till 50%. Skönt! Hoppas nu att biverkningarna sakta börjar försvinna. Haha, de får gärna försvinna snabbt också men jag har en känsla av att de snarare kommer att trappas ner lite fint...

Det var den "braiga" delen, att jag får börja spruta idag! Fortsättning följer!

Och Åsa, förresten, du vet var du ska leta ;)

7 kommentarer:

 1. Vad skönt att du får börja med sprutorna! Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Grattis till sprutstarten. Jag har ju bara gjort långa metoden och jag har också sprutat i ungefär 12 dagar.

  SvaraRadera
 3. Åh va skönt det måste vara att äntligen få börja med sprutorna. NU rullar det verkligen på ! NU finns det snart ett slut på det hela -- Ett lyckligt slut denna gången ;)
  // M http://ledsenihemlighet.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Jag gjorde långa metoden förra gången och då sprutade jag nog 11-12 dagar. Så det är nog samma. Härligt att äntligen få börja spruta!

  SvaraRadera
 5. Grattis till sprutstart! Jag har haft samma meducin varje gång och ungefär samma tider för allt. Jag börjar med spray på dag 21 efter mens och med sprutor på spraydag 19 (då spraydosen halveras). Sprutor tar jag i 11 dagar och sen är det är dags för äggmognadsspruta. En spray och sprutfri dag följer på det och sen är det ÄP-dags.

  När blir ÄP tror du? Tycker det verkar otäckt att blanda medicin själv, jag är nog skärrad över de små puregonnålarna :-)

  Lycka till! Ska bli kul att fortsätta följas åt!

  SvaraRadera
 6. Hahaha! :-) Nu längtar jag igen för första gången på länge till att återse kliniken! Något litet insidertips kanske går att få till min mail om jag ber snällt? Minnet är bra men kort! Undrar då vilken bok på kliniken som är bra för att öka glädjen och fertiliteten! ;-)

  Spännande med nya blandsprutor! Tror detta blir braigt!
  jättekram

  SvaraRadera
 7. Låter bra med sprutor i 12 dagar. Precis lagom =)
  Då är det ju snart dags. Jippi!

  Åsa: Boken "Scania" är suverän om man är lite ivf-bitter. Sidorna längst bak är speciellt bra ;)

  Verkar som att jag kommer att hinna dit flera gånger innan dig dock. Jag kanske hittar fler böcker som är bra att läsa, vem vet.
  KRAM

  SvaraRadera