onsdag 20 januari 2010

Kliniken - del 2 - den sämre delen

Försök nr. fyra innebär försök-nr-dags-att-betala-ur-egen-ficka. Nu är det visserligen mamma som betalar, hur skumt det än känns, men diskussionen på kliniken måste ändå hållas och offerten skrivas på. Vi tittade på prislistan och där fanns två olika priser för ivf-behandlingar. IVF1 för 28.000 kr och IVF2 för 24.000. IVF2 gäller för de par som redan gjort en behandling på Öresundskliniken tidigare. Här kan ni läsa om diskussionen vi hade:

- Då ska vi betala 24.000 kr.
- Men de tidigare behandlingarna ni gjort har väl landstinget bekostat?
- Jo, men det kvittar väl?
- Nä, det här gäller bara ifall ni gjort ett privat försök hos oss tidigare. Ni får betala 28.000 kr.
- Men det står det inget om på den här prislistan.
- Nä, men så är det.
- Ja men jag vet att jag har läst det nånstans att det sen i somras är ändrade regler/priser och att det är det andra priset som gäller oavsett om de tidigare försöken var betalda privat eller av landstinget.
- Nä, så är det inte.
- Är du säker?
- Ja, till 99,9 %.
- Jaha, men jag vill inte skriva på några papper förrän jag har kollat upp det här.
- Ok.

Jag kände att sjuksköterskan tyckte att jag var konstig och A som satt bredvid såg besvärad ut. Men i efterhand är jag så himla glad att jag stod på mig för jag sparade oss nämligen 4000 kr. För så fort jag kom till jobbet så gick jag in på Öresundsklinikens hemsida och knappade mig vidare till deras priser. Och där står det klart och tydligt att jag hade rätt. Ringde till kliniken och skällde ut dem, fast på ett snällt sätt så klart. Men så jäkla störigt att jag som patient måste se till att ha bäst koll för att inte bli lurad.

Så ni andra som går där och ska börja betala privat, det kostar 24.000 kr och inget annat!!!

12 kommentarer:

 1. Vad bra att du höll ut och lät inte de att "tvinga" dig betala 28.000. Men samtidigt är det så sorgligt när man själv måste kämpa för sådana saker, när man ändå har så mycket annat att oroa sig för.

  SvaraRadera
 2. Vad dåligt att hon som jobbar där inte hade koll!

  SvaraRadera
 3. Men gick dom med på att de hade gjort fel? 4000 kr är ju faktiskt mkt pengar!

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att du hade koll och inte gav med dig! Hoppas att de vet nu, när nästa kund i samma situation kommer, hur det verkligen ligger till!

  SvaraRadera
 5. Så dumt att man måste hålla koll på sånt själv. Tur att du hade koll på prislistan, tror att det är många som bara betalar och inte ifrågasätter.

  SvaraRadera
 6. Åh vad bra du är! 4000 kr är ju ändå mycket pengar som man kan göra något roligare för än att bara slänga i sjön.

  SvaraRadera
 7. Det har förresten slagit mig såklart, att det kan finnas en naturlig anledning. MEN jag tror att det beror på att jag går och väntar på den. Kommer inte göra något test förrän i början av februari iaf... :)

  Och fy fan vad fult av din klinik. Tur att du hade så bra koll!

  Kram igen

  SvaraRadera
 8. Å vad duktig du är som står på dig. Och du hade ju rätt också. Bra att de får veta om att de hade fel. 4000 är jättemycket pengar, speciellt när man täker på alla pengar man måste spara för att utföra IVF-försök, mediciner, läkarbesök etc etc.

  Kram Kix

  SvaraRadera
 9. Vad bra att du stod på dig! Det gäller att ha koll märker jag... jag hoppas vi slipper IVF och lyckas med enbart pergotime, men det märks... håll tummarna för mig! *kram*

  SvaraRadera
 10. Suckar lite när jag läser ditt inlägg. Det är så typiskt!! Både vad gäller IVF och adoptionsprocessen så har jag och K fått hållt ögon och öron öppna för det är ALLTID något de missar. Det är väl som med all sjukvård som man hör om, att patienterna är de som bäst känner till sin sjukdom. Bra att du stod på dig!

  SvaraRadera
 11. Tack för stödet tjejer! =)

  Malla: Jo, de gick med på att de hade fel. Fast det roliga var att de verkligen inte hade någon aning om att det förhöll sig som jag sa. De visste att det funnits planer på att ändra reglerna men visste inte om att de ändrats. Märkligt att de inte har koll på vad som står på deras hemsida.
  Men nu vet de i alla fall. Hoppas jag. Jag ska så klart påpeka det nästa gång jag är där också och försäkra mig om att alla känner till det.

  SvaraRadera
 12. Men gud vad dåligt att inte sköterskan hade koll på det! Skäms på henne! Tur att du är stark och modig nog att stå på dig! 4000 kr kan man ha mycket roligt för! Handla barnkläder i framtiden t ex! :-)
  Kram

  SvaraRadera