torsdag 21 januari 2010

Två ägg?
Det frågade läkaren oss i tisdags. Om det var något vi funderat över och kunde tänka oss. Jag svarade nästan innan han han säga klart sin mening att "Det är väl självklart!". Men det kanske inte är så självklart för alla? Jag vet inte. För mig känns det lite som en nystart. Att det inte blir samma gamla visa utan att vi faktiskt gör en del förändringar i behandlingen.

Det får mig verkligen att må bättre och hoppas mer. Förändring är bra! Nu har vi tidigare bara vid ett tillfälle fått ut så många ägg att vi haft 1 över till frysen så chanserna att få ut två ägg som är tillräckligt bra kanske inte är så stora men jag är vansinnigt glad att den dörren äntligen öppnats för oss. Hade de frågat vid första behandlingen om vi kunde tänka oss att sätta tillbaka två ägg så hade jag sagt "OH YES" på direkten. =)

Wow, två ägg! Nu ska jag inte hoppas på för mycket så klart. Kanske bara blir ett ändå. Eller inget alls. Men jag blir varm i hela kroppen av tanken och sitter här på jobbet och småmyser för mig själv. Två ägg...

14 kommentarer:

 1. Åh, härligt!!
  Jag önskar att vi hade den möjligheten med men dessvärre inte...
  Jag önskar så att ni lyckas den här gången!!!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 2. 2 ägg låter super - hoppas det går vägen!

  SvaraRadera
 3. OCH - jag gillar att du tänker positivt!

  SvaraRadera
 4. Jag tror det kommer bli bra den här gången! :) Jag blir så glad åt din positivitet!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Kul att du ville vara med i utlottningen av en överraskning. Tyvärr vann du inte- denna gången.
  Här och läser och verkligen en ny värld kan jag säga då jag aldrig varit i närheten av allt du/ni genomgår i längtan efter en bebis.
  Själv blev jag gravid trots p-piller och hann inte ens tänka tanken "hm man kanske ska skaffa barn"...
  Jag hoppas dock att när min överraskning till dig uteblev att du får högvinst denna gång i erat jobb för bebis.
  Kram och håller tummar och tår för ER!!

  SvaraRadera
 6. Två ägg är ju toppen om de kan sätta in! När min bonusson blev till så satte de in två ägg, varav den ena inte klarade sig och den andra blev han.
  Jag berättade för honom att hans mamma fick två ägg insatta och han tyckte nog allt det var lite trist att han inte fick ha en tvilling som ju också kunnat heta samma sak som han :)

  Hoppas allt går vägen!! kram!!

  SvaraRadera
 7. Jag håller tummarna sååååå hårt att du kan få två ägg tillbaka!!!!

  SvaraRadera
 8. =) Underbart med tummar! Det här med två ägg har verkligen stigit mig åt huvudet. Vill verkligen att det ska bli så, tror jag hade kunnat slappna av mer under ruvningen då =)

  SvaraRadera
 9. Toppen med två ägg! Det skulle jag själv inte tacka nej till. Håller tummarna för att det blir två för er.

  Kram.

  SvaraRadera
 10. Vi har tagit 2 tillbaka varje gång vi har fått det, men inför det här försöket när jag fick frågan så svarade jag först nej. Sen när vi funderade vidare på det så ändrade vi oss, så vi kommer också att sätta tillbaka två om det finns. Men samtidigt så ökar ju alltid riskerna om det skulle bli en tvillinggraviditet, men det är ju några procents högra chans att bli gravid om man sätter tillbaka 2. Mycket att tänka på!

  SvaraRadera
 11. Två återförda embryos måste ju innebära dubbelt så god chans.... eller kanske man inte kan räkna så?

  Själv kan jag inte få två embryos återförd... skulle ge hur mycket som helst för det!

  Kram Kix

  SvaraRadera
 12. Hmm, två ägg. Det har vi frågat om flera gånger men läkarna verkar alltid så skeptiska. Vi fick frågan den gången vi hade ett någorlunda bra ägg och ett halvtaskigt. Men de rekommenderade det egentligen inte för att chansen till graviditet bara ökade med 1-2 procent enligt dem, medan graviditet med tvillingar innebär väldiga risker för för tidig födsel och komplikationer.

  Men, själv ser jag inget problem. Skulle kunna sätta in tre också om det var så!!

  SvaraRadera
 13. Häftigt! Hade ju varit underbart om det kunde bli så! Hellre tvillingar än inget barn alls, eller hur? :-)

  SvaraRadera
 14. Malla och Kix: Vad är det som avgör ifall man inte kan få tillbaka 2 ägg?

  Två ägg tillbaka innebär inte dubbelt så stor chans tyvärr. I vissa fall kan till och med insättningen av ytterligare ett ägg minska chanserna. Men de har nån formel de använder för att stoppa in värden i, kvalitet på äggen osv. Och poppar det ut högre procent för två ägg än för ett så blir det två tillbaka. Om vi kommer att ha två som är befruktade och fina dvs. Återbesök om 6 dagar...

  SvaraRadera