torsdag 21 januari 2010

Torsdagsmiddag













Kantarell och rotselleripasta. Men jag fifflade lite med den, jag erkänner. Kände inte för att vara så jättenyttig igår så jag hällde på lite grädde i grönsaksröran. =) Det var jättegott och jag hade ätit det till lunch imorgon om jag inte skulle ut och äta på finrestaurang för att fira att min lillebror presenterar sitt examensarbete och så gott som är färdig ingenjör! =)

3 kommentarer:

  1. Men hallå, jag blir hungrig varenda gång jag kommer in här :D
    Så gott det både lät och såg ut. Nu ska ajg rensa bland mina recept, kanske hittar ngn gammal bortglömd rätt :D

    SvaraRadera
  2. =) Då kan jag meddela att det var superenkelt att tillaga. Lägger ut receptet med en gång:

    4 port pasta, ev glutenfri
    75 gram finhackad gul lök
    2 klyfta pressade vitlöksklyftor
    400 gram kantareller
    100 gram grovt riven rotselleri
    100 gram grovt riven morot
    1 st finhackad chilifrukt
    2 msk margarin flytande, 80 % fett
    salt och peppar
    1 tsk rosmarin
    lite finhackad färsk salvia
    50 gram riven färsk parmesan

    Instruktioner
    Koka pastan. Fräs all lök i lite av margarinet i en stor stekpanna. Lägg löken åt sidan. Stek kantarellerna på hög temperatur i resten av margarinet, stek hälften åt gången. Om kantarellerna är stora dela dem en eller två gånger. Tillsätt lök, rotselleri, morot och chilifrukt. Fräs alltsammans ytterligare några minuter. Krydda med salt, peppar, rosmarin och salvia. Servera med pasta och parmesan.

    SvaraRadera
  3. Det ser hur gott ut som helst.

    SvaraRadera