fredag 9 juli 2010

Ruvardag 4, IVF6

Efter önskemål om att skriva lite mer om hur jag mår och hur det känns så kommer här lite status från idag!

Ruvardag 4 alltså, ägget/äggen borde ha fäst vid det här laget om de nu behagar att stanna kvar. De var ju jättefina och hade delat på sig en massa så det är väl själva fan om de inte klamrar sig fast ordentligt nu.

Kanske kan jag lova dem en glass varje dag i ett år när de blir äldre som morot för att stanna? =)

Det jag känner mest är huggen i livmodern. Sträckte på mig precis och då högg det till i vänster sida. Annars händer det inte så mycket annat med kroppen just nu. Konstig aptit som vanligt...jättehungrig och jättemätt samtidigt.

Det känns skönt att jag är så avslappnad som jag är i alla fall. Känner mig inte så stressad eller så förväntansfull heller. Just nu känns det mesta som en axelryckning. Jag vill ju så gärna men med vårt resultatregister kan man inte riktigt unna sig att hoppas på något annat än ett underverk. Och såna inträffar inte så ofta som bekant.

Ikväll ska vi på middag hos ett par vänner som vi inte träffar så ofta. Det är mest sambons vän. Han har fru, och barn, och det kommer bergis att bli lite jobbigt. Är inte sugen på att prata om vår situation med dem men är nästan säker på att frågan kommer att dyka upp på ett riktigt osmidigt och rosa fluff-gulligt sätt som om det är det enklaste som finns i hela världen.

När samma par var med på nyår för ett och ett halvt år sen, satte jag mig så långt bort från den stora gravidmagen det bara gick. Men inte fan hindrade det tårarna från att välla fram och jag fick låsa in mig på toa halva kvällen...men vi säger så här: Det ska bli...hmmm... 'spännande' att se hur det går ikväll =)

7 kommentarer:

 1. Väldigt spännande att höra dig beskriva hur det känns. Jag har bara följt dig i någon månad så detta är väldigt intressant.

  Jag håller tummarna hårt!! :)

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas verkligen att ni slipper en massa dumma frågor och kan njuta av kvällen.

  Jag fortsätter hålla tummarna för din ruvning

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du får en bra kväll!

  SvaraRadera
 4. Hoppas det har klamrat fast sig ordentligt!!!!

  Det är jobbigt det där med såna som inte vet och som sen heller inte förstår. Vissa betalar för att få barn och vissa har det lite kul i sängen och vips blir de gravida.

  SvaraRadera
 5. Å, så långt ni hunnit redan! Du har börjat ruva! Nu önskar jag verkligen att allt går bra, skickar en stor famnfull lyckönskningar att de små ska fästa och att allt ska fungera hela vägen fram. Hoppas, hoppas, hoppas....Sköt om dig! Kram!

  SvaraRadera
 6. lycka till ikväll, hoppas det går bra :)

  SvaraRadera
 7. Underverk inträffar, och den här gången är en av dem. Jag ser fram emot att läsa din gravidblogg!

  SvaraRadera