måndag 19 juli 2010

Ett stort fett jävla

MINUS...

Kan inte direkt påstå att jag är förvånad. Missfallet från i april har fullkomligt förvrängt min menscykel och det är därför jag inte börjat blöda än. Det är min teori i alla fall.

Steg upp för en timme sen och testade, berättade för sambon att det blev minus igen och kröp tillbaka ner i sängen. Vi kramades, sörjde och suckade förtvivlat och steg sen upp och åt en hastig frukost innan sambon for iväg på fisketur med sin bror. Hoppas han har lite roligt i alla fall, han är duktig på att stänga allt som är jobbigt ute och fokusera på det som är roligt istället.

Själv sitter jag här i soffan med laptopen, dricker te, äter jordgubbar och gråter. Jag tror alltid jag är så jäkla stark, lyckas behärska mig ganska bra när andra är med som nu när sambons brorsa var här och hämtade upp honom. Men så fort de gått och jag satt mig ner så kom tårarna. Och de vill inte riktigt sluta...

Fan, fan FAN också!!! Jag fattar inte vad det är som är så jävla fel?!!! Varför funkar det inte? Varför i helvete är det inget som fastnar? Det enda som fastnar är vi själva i detta bottenlösa träsk till liv och jag är så förbannat trött på det. Jag är så trött...Hur mycket ska vi behöva stå ut med? När blir det vår tur?

Ska kanske försöka sova en sväng till, känner mig helt matt och slut i hela kroppen.

Ni kan sluta hålla tummarna nu...

49 kommentarer:

 1. Joanna- för drygt en vecka sedan fick jag samma besked som du så jag vet vad du går igenom och vad hela processen innebär. Hormonerna spelar ett spratt med kroppen och man förstår inte varför det aldrig lyckas. Förra gången tog det (för oss båda), även om det blev missfall, det tyder i alla fall på att det är möjligt. Om man orkar vill säga....för visst är det så, att det sliter.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Neeej!!!! Ah, vad ledsamt och oerhort jobbigt. Blir sa ledsen for er skull.....allt ni kan gora ar att ra om varandra under denna jobbiga period. styrke kramar...Aussie

  SvaraRadera
 3. Blev så himla ledsen för eran skull när jag läste ditt inlägg! har inte gått igenom någon ivf nån gång. Så man kan kanske aldrig förstår, men fick själv minus i förrgår, så känslan över att inte lyckas kanske är densamma. ta hand om er!! (har läst hela din blogg och fastnat vid den.) kram kram

  SvaraRadera
 4. Det finns nog inga ord som räcker till just nu... :( Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag är jätteledsen för er skull, som varje gång hade jag nu också stort hopp för att ni lyckas. Ta hand om varandra!
  Styrkekramar

  SvaraRadera
 6. Älskade Joanna, jag har inga fler ord... Jag tror jag vet ungefär hur du känner och mår just nu.

  Massor med kramar!!!

  SvaraRadera
 7. Usch ja, alla frågor om varför det inte går..Fan också!!!
  Jag tröstar mig nu iaf med att på något sätt ska jag bli mamma. Det vet jag!
  Massa kramar till er!

  SvaraRadera
 8. Nej, vad ledsamt. =( Kramar om

  SvaraRadera
 9. Å, vad jag är ledsen för er skull!!! Önskar så att raden med minus skulle ha ett slut. Gråt ut, min vän, låt tårarna komma, för varje minus är en förlust och sådana känns!!! Kram, kram, kram, kraaam!

  SvaraRadera
 10. Jag beklagar. Fy fan så orättvist. Det kommer att bli er tur, det är jag övertygad om. Ta hand om dig idag. Vill du gråta, så gråt. Få ut allt det onda.

  SvaraRadera
 11. Joanna, vet inte ens vad jag ska säga. Trodde så starkt på att ni skulle lyckas denna gång. Se till att krama din pojkvän när han kommer hem, ni behöver det nog båda två. Att han åker ut och fiskar kan kännas jäkligt hårt för dig, men kanske är det precis vad han behöver. Men se till att du har någon att prata med du också, sitt inte bara själv hemma och vänta på att han ska komma hem.

  Riktigt hur du känner det kan jag inte föreställa mig. Du har nu gjort ett IVF mer än jag och jag är full av beundran för din uthållighet. Men som sagt, man har ju inte så många val. Tänker på dig idag tjejen, och önskar jag kunde ge dig en kram. Så mycket annat finns inte att göra. Världen är sannerligen inte rättvis, och ändå måste vi hitta något sätt leva i den.

  Tänk på dig själv och bry dig inte om något annat nu. Ta hand om er!

  SvaraRadera
 12. Nej!! Det var ju inte så här det skulle sluta :( :( :(

  Har gått igenom samma antal behandlingar som ni med samma tråkiga resultat. Inget kan trösta i denna stund men vill att du ska veta att du inte är ensam med din sorg idag, vi är många som vet hur det känns och delar din smärta. Verkligen ledsen för er skull :(

  Noor

  SvaraRadera
 13. :( :( jag gråter med dig...

  SvaraRadera
 14. Nej, jag är så ledsen för eran skull.
  Tänker på er!

  Många kramar

  SvaraRadera
 15. är så ledsen för er skull! *kram*

  SvaraRadera
 16. NEJ, tänker på er! Kram

  SvaraRadera
 17. : ( NEJ. Är så ledsen! Kram

  SvaraRadera
 18. Nej! Så fruktasvärt tråkigt att det inte gick. Jag trodde verkligen att det skulle lyckas den här gången. Tänker på er och skickar kramar så gott det går över nätet.

  SvaraRadera
 19. Jäkligt tråkiga besked! Ta hand om dig och din kille, på ngt sätt kommer ni bli föräldrar även om det känns hopplöst idag.
  Många kramar Anna H i Göteborg

  SvaraRadera
 20. Nej!!! Vad tråkigt -lider med er! Kram

  SvaraRadera
 21. En stor styrkekram till er...., så ledsen för er skull!!!

  SvaraRadera
 22. Men kan det ändå inte va så att det visar plus om några dagar?
  Det är ju så ibland... Har själv vatt med om att testa minus och sen plus några dagar senare.
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 23. Är hemskt ledsen för er skull och kunde inte låta bli att börja gråta... Hade verkligen hoppats att det skulle vara er tur denna gången!
  Kramar!

  SvaraRadera
 24. Fy!!! Det finns ju egentligen inga bra ord... men jag tänker på er!!

  SvaraRadera
 25. Åhneej! Jag är verkligen ledsen för er skull :( Fan också, det ska inte vara så här orättvist! Rå om varandra nu riktigt ordentligt. Stora styrkekramar till dig!!

  SvaraRadera
 26. Fy tusan =( Vilken besvikelse. Vad svårt det måste vara att gå igenom allt detta. Finns inga bra ord men jag är här inne och läser iallafall. För min del är det tredje missfallet över nu. Får utredning till hösten. Kram

  SvaraRadera
 27. Nej, nej , NEJ!!!
  Kramar i massor

  SvaraRadera
 28. Piss piss piss. Kram kram kram

  SvaraRadera
 29. Åh vad ledsamt! Det finns ingen jäkla rättvisa alls! Fy vad onödigt, det kunde väl liksom bara ha fastnat!!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 30. Fy vad ledsen jag blir för er skull. :( orden räcker liksom inte till, man kan inte trösta på något vis. :( :( Fan också.

  SvaraRadera
 31. Nej... Jag blir så ledsen för er skull! Kram!

  SvaraRadera
 32. Jag är totalt okunnig på området..men jag undrar lite som charlotte..är det helt kört nu eller finns det något hopp då du inte blöder? För jag hoppas ju in i det sista för dig, alltid!

  SvaraRadera
 33. Helvetesjävlapisseskit oxå!
  Kram. :'(
  /Scheja

  SvaraRadera
 34. jävla skit! förstår inte varöfr det ska vara så här orättvist, varför blir vissa gravida till höger och vänster fast de egentligen varken vill eller kan och vi som vill och kan... blir inget, finns ingen logik i det överhuvudtaget...

  /jenny_maria

  SvaraRadera
 35. Skickar en bamsekram till dig, minns hur det var att få detta minus innan mensen fruktansvärt.

  SvaraRadera
 36. Jag sörjer verkligen med er! Känner med er!! Finns just nu inga ord!!!
  Kram Lila

  SvaraRadera
 37. Men fy va orättvist... Kram Elin

  SvaraRadera
 38. Finns det inget hopp ändå?

  Jag har aldrig gjort ett IVF och vet inte om det måste vara ett plus ruvardag 14 för att det ska ha funkat. Men när jag sist blev gravid så visade sig plusset först två veckor efter förväntad mens, vilket alltså är två veckor efter det att plusset borde ha funnits där.

  Du har ju inte haft någon blödning ännu...

  Jag tänker då fortsätta att hoppas att ni lyckats tills motsatsen bevisas...

  Många varma kramar

  SvaraRadera
 39. Kräv att få prova långtidsodling! Byt klinik om de inte vill göra det för er. Har ni gjort kromosomanalys på er båda? Kan vara skönt se att det provet visar gott resultat innan ni ger er in i ännu en dyr behandling.
  Önskar er all lycka!

  SvaraRadera
 40. Fan också säger jag bara! Så orättvist!

  SvaraRadera
 41. Finns inga ord som gör det hela bättre, men jag tänker på er och tycker det är jävligt orättvist mot er! Men som anonym ovan skriver, kanske skulle ni göra kromosomanalyser på er båda, ibland kan man ha små deletioner med mera som inte visar sig som sjukdomar hos er, men som kan vara förklaringen till barnlösheten. Men ni kanske redan har gjort sådana analyser? Stor kram

  SvaraRadera
 42. Jag blev verkligen ledsen för er skull när jag såg att det blivit minus på stickan. Men jag tror ni kommer få barn till slut. Jag har själv äntligen fått en liten pojke efter IVF nr 5. Men för er återstår ovissheten och längtan, och det är inte lätt... Försök att ändå göra roliga saker, resor kanske, även korta som inte kostar lika mkt, skapa upplevelser och minnen så att den här tiden inte bara blir en period förknippad med IVF, ovisshet och förtvivlan.

  SvaraRadera
 43. Tycker det är fördjävligt och orättvist. Jag beundrar er som kämpar så. Men en dag, nån dag, kommer det bli er tur också. Tänker på dig. Kram

  SvaraRadera
 44. hej joanna!

  Som alla andra skriver så blir man ledsen, jag fick själv ett minus idag, så himla jobbigt. Vad gör man,så orättvist livet är.
  /J

  SvaraRadera
 45. Vännen, fy sjutton vad det är orättvist. önskar jag kunde krama om dig. Vet att inga ord hjälper just nu men jag tänker pa dig. Och grat du, det är helt normalt! Man kan inte vara stark jämt.

  Nu tycker jag att ni ska kräva langtidsodling. Och som nan nämde, kromosomanalys. Be att fa ta om alla prover, speciellt TSH. Kanske kan vara en idé att byta klinik?

  Jag mailar dig om Invimed här i Warszawa. Tyvärr sa langtidsodlar de inte.

  Stor bamsekram fran Lisa

  SvaraRadera
 46. Suck! Life sucks!

  Bamsekramar Kix

  SvaraRadera