fredag 2 juli 2010

Äggplocket

Nu är det över. Ligger vid svärföräldrarnas hus nere vid havet och vilar. Vi kom iväg från kliniken tidigare än vanligt. Det gjorde inte så vansinnigt ont att tårarna började rinna hejvilt som det gjort att par gånger tidigare så jag slapp bli så drogad att jag däckade. Så jag sov bara i drygt en halvtimme efter operationen.

Och nu till resultatet: 9 ägg fick de ut! Jag är nöjd. Inte det bästa resultatet vi haft men absolut inte det sämsta heller. Lagom =)

Det var Leif som plockade ut äggen och det gjorde mig lugn. Tycker om Leif, han är bra. Och barnmorskorna var underbara som vanligt. Tror det är viktigt att vara lugn och må bra när man är där och det är de jätteduktiga på att få en att bli.

Det blir ICSI och AHA på embryona och ingen insättning på söndag, två dagar senare som vanligt, utan på måndag. Så det blir tre dagars odling vilket är en dag närmre långtidsodling vilket gör mig jätteglad. Jag tror att det faktum att ett av embryona hade hunnit dela på sig till fler celler än 4 senaste försöket var det som gjorde susen för oss. 13:30 på måndag alltså, då är det dags för er alla att hålla tummarna igen! Förhoppningsvis blir det DET också.

Tog anti-infektionstabletterna precis, tillsammans med kaka och en stor kopp te men det märkte jag ganska snabbt att det var för lite mat. Fy fan vad jag mår illa. Har tryckt ner en macka till och hoppas att det hjälper. Är lite trött också så jag ska nog lägga mig och sova en stund.

Tack för tummarna idag allihopa!!! Ni är bäst!

13 kommentarer:

 1. Så skönt att det gick bra. Leif är duktig, gillar honom jag med. Lycka till på måndag.

  SvaraRadera
 2. Grattis alltså! Jag blev så glad när du är så glad!
  Du nämnde långtidsodling, är det inte lagligt i Sverige eller varför används det inte oftare?

  SvaraRadera
 3. Jag höll tummarna för dig, men glömde skriva till dig... Men nu tar jag nya tag om mina tummar på måndag o hoppas, hoppas, hoppas för er skull att livet blir lite mer rättvist!! Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Hurra! Grattis till 9 ägg!

  SvaraRadera
 5. Åhh vad kul 9 guldägg!!
  Nu jäklar ska det gå!
  ha en underbar sista helg som ogravid!

  SvaraRadera
 6. Skönt att allt gått bra idag. Njut nu av helgen.

  SvaraRadera
 7. Grattis till ett lyckat äggplock!
  Härligt med 3 dagars odling :-)

  SvaraRadera
 8. Härligt, nu får vi hoppas att alla äggen blir till fina guldägg!!!

  SvaraRadera
 9. Grattis till de 9:e äggen!!
  Kramis Lila

  SvaraRadera
 10. Grattis till 9 fina ägg <3

  nu håller jag tummarna över helgen, såklart!

  kram Monica R

  SvaraRadera
 11. Grattis till de 9 äggen och lycka till på måndag med insättningen! Jag håller tummarna att den ska också gå bra och embryon (embryona) stannar kvar i 9 månader!

  SvaraRadera
 12. Grattis, vad härligt! Lycka till på måndag! Men, vad är det för antiinflammatoriska tabletter du tar?

  SvaraRadera
 13. Tack mina vänner för alla gratulationer och tummar!!!

  Pi: Efter ÄP får jag alltid två tabletter (Doxyferm) att ta i samband med måltid för att förhindra att det blir nån inflammation efter operationen. Trodde alla kliniker hade det som regel. Ingen anan som brukar få dessa piller?

  SvaraRadera