tisdag 20 juli 2010

Ja, orättvist är ordet

Så in i helvete. Idag är jag mer arg än ledsen, ni vet ju själva hur upp och ner det går...jag är arg och frustrerad. För att det inte går och för att jag känner att jag inte kan göra mer än jag gör. Även om jag förstås fattar att jag gör ganska mycket genom att ens palla med det här så slutar inte kraven där. Jag vill göra MER!!! Jag vill göra så att det funkar.

Och ja, nu är det fantamig dags för långtidsodling. Ska höra av mig till Cura-kliniken så fort de öppnat efter semestern. Går dit första dagen och snackar med dem. Om inte de tycker att långtidsodling är en rimlig lösning så tänkte jag göra en behandling via dem hos Falun istället. Det är aplångt att åka, men vad gör man inte. Där ska de visst vara bäst på långtidsodling.

Sen ska jag ge akupressur ett försök också. Ryser bara jag tänker på nålarna från akupunkturen förra gången, men akupressur kanske kan vara nåt?

Tack för tipsen om kromosomtest. Men var gör man såna? Har aldrig hört att kliniken sagt något om det. Någon som har gjort ett sånt?

Mensen kom igår också förresten, så den tappra skara som fortfarande hoppas för mig kan ge upp nu. Det är kört på riktigt...

14 kommentarer:

 1. Hej vännen,

  Har 4 missfall bakom mig och skall göra min första IVF i september, ett år sedan det hände något. Vid vår utredning gjordes kromosomanalys på mig och min make, det är enkelt att göra, allt som behövs är analys av blodprover från er båda. Om ni har kromosomavvikelser så kan det göra att du har svårare att bli gravid och lättare få missfall, detta kan dock lösasw genom ivf med PGD, dvs att man kollar embryot innan dent förs tillbaka, göras på ett 40 tal par per år i Sverige - så det är ovanligt med kromosomavvikelser - men gör testet så kan du utesluta det.

  Hur ser er plan ut nu?

  Kram Louise

  SvaraRadera
 2. Hej vännen,

  Vi fick remiss till blodprov fran var klinik. Tar ganska lang tid att fa svar pa.

  Nu minns jag inte vad du testat tidigare, men har ni kört med blodförtunnande och kortison (Prednisolon) tidigare?

  Kram igen!

  SvaraRadera
 3. Ja, orättvist är vad det är!

  SvaraRadera
 4. Hej Joanna!

  Har följt din blogg nu ett tag men det är första gången jag kommenterar. De senaste dagarna har jag hållit tummarna rätt hårt för er skull för jag tyckte att nu var det banne mig dags för ett + och en hel graviditet. Sitter själv i samma situation som er men har inte hunnit gjort så många försök som ni ännu, förstår inte hur du orkar gång på gång, du är en riktigt stark kvinna. Det jag egentligen ville säga är att vi går på kliniken i Falun och det är inte ens där säkert att de långtidsodlar. Du måste få minst 5 befruktade ägg för att de ska försöka sig på en långtidsodling. Blev själv jättebesviken när det inte blev långtidsodling under mina försök. Vill ju inte att du ska behöva bli besviken utan vara förberedd på hur de brukar göra. Jag fortsätter hålla tummarna för er och försök nu ha en fortsatt trevlig sommar trots det tråkiga beskedet.

  SvaraRadera
 5. Usch så trist :(
  Hoppas att du får ett positivt besked angående långtidsodlingen! *kram*

  SvaraRadera
 6. hej Joanna!
  Tänkte bara höra om ni har kollat så att du inte ha Bakteriell Vaginos dvs dumma bakterier där nere, som kan göra att ägget inte fäster. Det va i allafall det som va vårat problem.

  SvaraRadera
 7. Efter 3 missfall i rad sa min gynekolog att det var dags att göra en kromosomanalys. Blodprov tas på dig och din man och du har svaret inom en månad. Väldigt ovanligt att det är något fel men det kan hända. Vi hade inga avvikelser och nu väntar vi faktiskt ett litet mirakel. Ganska dyrt att göra dessa prov vad jag förstår så det är väl inget som kliniken tar upp i första hand. En vän till mig fick höra talas om det först efter att jag hade gjort provet. Hon hade själv haft 3 missfall och väldigt svårt att bli gravid. Hon tog upp det med sin klinik och fick då ta provet. Tyvärr visade det sig att hennes man hade en translokation vilket betyder att delar av två kromosomer bryts av och byter plats med varandra och missfall är ett faktum. Man måste vara påläst och ligga på kliniken för att få rätt hjälp. Väldigt frustrerande. Ta upp det här med Cura. Kräv kromosomanalys innan ni går vidare! Och nu är det definitivt dags för långtidsodling. Lycka Till!

  SvaraRadera
 8. Jag hörde om en idag (38 år gammal) som hade gjort flera misslyckade IVF-försök och som sedan gick till en kines som satte in nålar och sen fick hon även någon medicin och blev sedan mirakulöst gravid! /Monkan

  SvaraRadera
 9. Jag vet inte riktigt hur man går tillväga, men det finns genetik lab på vissa större sjukhus, men jag tror helt säkert att man kan lämna ett enkelt blodprov så att det skickas till ett sådan lab. Prata med din läkare eller de på er klinik, de kan säkert hjälpa er. Lycka till i fortsättningen. Stor kram

  SvaraRadera
 10. Joanna! Jag skulle ocksa foresla lite andra metoder ocksa. kromosomtest - absolut- jag ar chockad att de inte har foreslagit detta pa kliniken redan. Mitt lyckade ivf (5:e) sa tog jag babyaspirin (blodfortunnande) och jag gjorde akupunktur. Inget av detta hade jag provat innan. Slutade dricka kaffe ocksa. Se till att ga till nagon med fertilitet som specialitet = inte vem som helst! Forsta gangen jag gjorde aku var det helt horiblet (flera ar sedan) men sedan hittade jag en tjej som var super duper!
  Kolla upp DHEA - for att fa battre agg....

  Onskar er all lycka fram over..kram aussie

  SvaraRadera
 11. Det här låterkanske konstigt men man gör ju allt man kan som ev kan hjälpa och min vänninna blev gravid på sitt 5e ivf försök efter att ha gått på reiki och fått hjälp att få sina chakran i balans. Hon hade tidigsre gått en avslappningskurs där ledaren gått över henne med pendel och det visat på problem eller obalans vid livmodern. Allt är värt att testa... Lycka till och stor kram

  SvaraRadera
 12. Gar igenom typ samma sak fast i Frankrike och där är kromosomanalys en obligatorisk etapp innan IVF. Dock extremt sällsynt att de hittar nagot, men bra att fa det uteslutet. Skulle nat visa sig, sa erbjuder visa kliniker nat som kallas PID (pre-implantation diagnose el nat liknande), som funkar ungefär som Icsi/imsi, dvs att de inte bara kollar upp spermierna i specialmikrosop innan befruktning men även själva embryot innan transfer.
  Har även kört med babyaspirin (blodförtunnande) och försök till langtidsodling men inte tillräckligt manga embryon vid IVF 3.

  Har nu bytt läkare som rekommenderar oss att testa vanlig insemination (för han anser att vara värden är tillräckligt bra för det) med aspirin,kortison osv osv innan vi slösar bort IVF 4 som är sista försöket som täcks av försäkringskassan här och da blir det icsi/imsi, dvs han plockar fram det tunga artilleriet!

  Haller alla tummar för dig, stor kram!!

  SvaraRadera
 13. Det är många tips du får angående vad som kan hjälpa dig att bli gravid. Jag åt Trombyl( blodförtunnande) och jag har hört att många har lyckats just med IVF efter att ha ätit den medicinen. Jag åt den dock av andra orsaker. Det är också en ganska harmlös medicin som inte skadar fostret.

  Men jag vill bara påpeka att du inte ska klandra dig själv för detta, att bli gravid är en komplicerad process. Inte ens de bästa läkarna vet med säkerhet vad som är receptet för en lyckad graviditet. Jag tror att ni kommer lyckas en dag, det är bara helvetet dit man måste orka med. Och det gör du, för du verkar vara en riktig tuffing.

  Jag blev själv mamma till en liten pojke i maj efter 4 års barnlöshet. De sade till mig att det var lönlöst att vi fortsatte med IVF så vi gick över till äggdonation. Även det misslyckades och utsikterna var minimala för en graviditet. Vi ställde oss i kö till adoption och sen skedde miraklet. Vi blev spontant gravida och ingen kan riktigt förklara hur det kunde gå då de i princip förklarat mig steril...

  Det finns hopp!
  Stor stor kram/ Karin

  SvaraRadera
 14. Kan du inte skriva ner hur era behandlingar har sett ut och med vilka mediciner?
  Kanske kan folk då komma med något tips på vilken behandling som kanske skulle funka för er.

  SvaraRadera